Članki in nasveti

Predstavitve izdelkov
Vnetje dlesni je posledica zobnih oblog in prizadene velik del prebivalstva. Ker ga v zgodnjih fazah spremljajo le minimalni neprijetni simptomi ali pa teh sploh ni, nekateri ljudje lahko sploh ne vedo, da ga imajo. Toda imamo tudi dobro novico – vnetje dlesni lahko pozdravimo. Čimprejšnja zaustavitev vnetja dlesni je seveda v veliki meri odvisna od ustne higiene. Paciente pri tem podpirajo zobozdravstveni strokovnjaki, ki odkrijejo predele, na katerih se je pojavilo vnetje, in jim s pomočjo ustreznih metod pomagajo ohranjati optimalno zdravje ustne votline. Redni obiski zobozdravnika v kombinaciji s prilagojenimi metodami skrbi za ustno zdravje so ključ do preprečevanja vnetja obzobnih tkiv.  
15. 03. 2024
Sanolaborjevi nasveti
Žan Rudolf je tekač, slovenski atletski reprezentant in rekorder, olimpijec, imetnik več medalj z mednarodnih tekaških tekmovanj in Sanolaborjev ambasador zdravja. Po izobrazbi je farmacevtski tehnik, in ko ni na treningu, ga lahko srečate pri svetovanju strankam v prodajalni Sanolabor Medvode. V svoji karieri se lahko pohvali s številnimi dosežki, med drugim z nastopom na Olimpijskih igrah leta 2016 v teku na 800 m. Je tudi balkanski prvak v teku na 800 m (2021), nosilec državnega rekorda leta 2021 na 800 m (1:45.15) in leta 2016 na 600 m (1:15.49) ter državnega rekorda v dvorani v teku 4 x 400 m štafeta (2020).
18. 10. 2023
Sanolaborjevi nasveti
Oči, čutilo, ki nam omogoča raziskovanje in dojemanje sveta okoli nas, običajno jemljemo kot samoumevne. Težave z očmi pogosto zahtevajo obravnavo pri zdravniku. S prepoznavanjem začetnih simptomov in osnovnih mehanizmov razvoja očesnih bolezni pa si lahko pomagamo tudi sami, oziroma znamo bolje presoditi kdaj pa je obisk zdravnika neizogiben. 
04. 09. 2023
Svetovanje
Moč lahko na splošno definiramo kot sposobnost vaših mišic, da izvajajo silo proti uporu. Vadba za moč, znana tudi kot vadba z uporom ali vadba z utežmi, je oblika telesne vadbe, katere namen je povečanje mišične moči, sile in vzdržljivosti z uporabo upora, kot so uteži, elastični trakovi ali lastne telesne teže.    
11. 07. 2023
Svetovanje
Poletje je za mnoge čas dopustov, čas za odklop, za številne aktivnosti in izlete, za sonce, morje, piknike in posebej v zadnjem času še toliko dragocenejša druženja z najbližjimi. Pa vendar poletnega časa ne gre podcenjevati in ga pričakati popolnoma brez skrbi, saj nam lahko kaj hitro postreže tudi s preglavicami, ki utegnejo prekrižati marsikateri načrt, pa naj bodo to roji komarjev na pikniku, sončne opekline, ki nam ne pustijo spati, ali druge nevšečnosti. Prav zato bodo najtoplejši del leta v najlepšem spominu ohranili tisti, ki so kar najbolje pripravljeni tudi na manj prijetne pripetljaje. In kako zagotoviti, da boste (skoraj!) vsako poletno težavo pričakali pripravljeni? Vse odgovore najdete v tem prispevku!
12. 05. 2023
Svetovanje
Intervju:  dr. Martin Zorko, dr. med., specialist fizikalne in rehabilitacijske medicine, Ambulanta Zdravje Dr. Martin Zorko je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani diplomiral leta 2002. Specializacijo iz fizikalne in rehabilitacijske medicine je uspešno zaključil leta 2009. Ukvarja se z zdravjem gibalnega sistema ter z ultrazvočno diagnostiko mišično-skeletnih poškodb. Zaposlen je v UKC Ljubljana, v Ambulanti Zdravje pa deluje v okviru ortopedske ambulante. Več o storitvah, ki jih izvajajo v Ambulanti Zdravje, si lahko preberete tukaj.  
01. 05. 2023
Sanolaborjevi nasveti
Možgani se s starostjo spreminjajo, kar opazimo že sami, saj včasih v šali kot izgovor za pozabljivost uporabimo starost in svoje možgane. Spreminjanje možganov je s starostjo do neke mere neizogibno, vpliva na vse, vendar ne opazimo tega pri vseh ljudeh enako.      
13. 03. 2023
Svetovanje
Človeško telo je izjemen in kompleksen sistem. Gradi nas več trilijonov človeških celic in še desetkrat toliko prijaznih mikrobov. Vsaka individualna celica je, lahko bi rekli, vesolje zase. Sploh, če pomislimo, da se v vsakem trenutku v vsaki celici dogaja več 10.000 biokemijskih reakcij, ki so časovno in prostorsko natančno usklajene. In kako vseh teh več deset trilijonov celic deluje kot enota, naše človeško telo? Če pomislimo, da se včasih niti nekaj ljudi v hiši, kaj šele v vasi ali mestu ali državi ne more uskladiti, kako je potem takšno ogromno število enostavnih celic zmožno složnega delovanja?    
27. 01. 2023
Predstavitve izdelkov
Gostujoči prispevek, avtor: Boštjan Jelovčan Naloga vodnega someljeja je, da vam predstavi vodo. Verjetno se je masikdo izmed vas ob tem nasmejal v smislu, saj vodo pa vsi poznamo. Res je, verjetno ni človeka na zemlji, ki ne bi slišal za vodo. Res je pa tudi, da voda ni zgolj brezbarvna tekočina, katero spijemo kozarec, če nam slučajno zmanjka soka. Voda je mnogo, mnogo več. Rek “brez vode ni življenja” še kako drži.    
03. 01. 2023
Svetovanje
Ali ste vedeli? Določena zdravila na recept lahko skupaj z vašimi prehrambenimi navadami privedejo do pomanjkanja osnovnih hranil?    
02. 11. 2022
Svetovanje
Otroci so uspešno pričeli šolsko leto, obljubljajo nam in želimo si, da ga bi končali v učilnicah. Prekinili smo delo od doma in se vrnili v pisarne. Ponovno smo začeli obiskovati kulturne dogodke in skupinske športne vadbe. Več druženja seveda pomeni večjo verjetnost ponovnih okužb, kar želimo preprečiti. V preteklih dveh letih smo dodobra usvojili odgovorno samozaščitno vedenje, kamor sodi umivanje rok, zračenje, uporaba maske ter tudi uravnotežena, z mikrohranili bogata prehrana.    
03. 10. 2022
Predstavitve izdelkov
Težave, povezane s sindromom suhega očesa, so podcenjene in pogosto neprepoznane, čeprav bistveno vplivajo na kvaliteto življenja. Če jih ustrezno in pravočasno ne zdravimo, lahko bolezen napreduje v kronično obolenje in trajne poškodbe površine očesa.      
22. 09. 2022