Sanolabor

 

Šifra:

Kokosovo olje PlanetBIO, 500 ml
Kokosovo olje PlanetBIO, 500 ml
    Za povečavo kliknite na sliko

PlanetBIO kokosovo olje je hladno stisnjeno, deviško in primerno za peko, kuhanje in cvrtje, ker je stabilno tudi pri visokih temperaturah. Uporablja se tudi kot priljubljena sestavina presnih sladic. PlanetBIO kokosovo olje ne vsebuje holesterola, ni beljeno, hidrogenizirano ali kako drugače spremenjeno. Več>>

9,99 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Blagovna znamka:

PlanetBIO

PlanetBIO

Podroben opis

PlanetBIO kokosovo olje se pridobiva s hladnim stiskanjem maščobe iz svežega mesa zrelih kokosovih orehov. Ti rastejo na visokih kokosovih palmah (Cocos nucifera) in botanično niso pravi orehi, temveč spadajo med koščičaste plodove. V jugovzhodni Aziji velja kokosova palma za drevo življenja, saj s pridom uporabljajo prav vse njene dele, od tam pa prihaja tudi kokosovo olje najvišje kakovosti.

PlanetBIO kokosovo olje je 100 % maščoba, skoraj polovico maščob pa zavzema lavrinska maščobna kislina, ki je tudi pomembna sestavina materinega mleka pri človeku. Na sobni temperaturi se kokosovo olje nahaja v trdnem stanju in je snežno bele barve.Topiti se začne pri temperaturah nad 25 °C, ko preko mazavega postopoma preide v tekoče stanje. Zaradi te lastnosti je še posebej primerno za strjevanje namazov, krem, presnih tortic in truflejev, kjer ga uporabimo v tekoči obliki, kasneje pa se izdelek v hladilniku strdi.

Zakaj PlanetBIO kokosovo olje?

Hladno stiskano. Maščoba se iz zrelih ekoloških kokosovih orehov iztisne izključno z mehanskimi postopki, pri katerih se olje ne segreva. Prav tako kokosovo meso pred tem ni praženo.

Ekstra deviško. PlanetBIO kokosovo olje je iztisnjeno iz prvega in edinega stiskanja čimprej po odprtju kokosovih orehov. To zagotavlja aromo in svežino najvišje kakovosti, minimalizira pa tudi oksidacijo hranil po odprtju.

Brez uporabe prisilne živalske ali človeške delovne sile. Pri obiranju kokosovih orehov za PlanetBIO kokosovo olje se ne izkoriščajo opice, kar je pogosto dejstvo številnih kokosovih izdelkov. Živali so v takšni praksi prisilno in nasilno trenirane ter pogosto nimajo zadovoljenih osnovnih življenjskih potreb, zato takšni praksi pri PlanetBIO nasprotuje.

PRIDELAVA

PlanetBIO kokosovo olje se s hladnimi mehanskimi postopki pridobiva iz mesa zrelih ekološko pridelanih kokosovih orehov. Olje se med procesom ne segreva, zato ohrani svojo primarno hranilno vrednost. V procesu predelave ni beljeno, hidrogenizirano ali kako drugače spremenjeno, prav tako ne vsebuje pesticidov ali drugih škodljivih kemikalij. O njegovi ekološki kakovosti priča evropski certifikat o ekološki pridelavi.

Navodila

PlanetBIO kokosovo olje lahko uporabljamo na številne načine:

  • za peko, cvrtje ali kuhanje, ker je stabilno tudi pri visokih temperaturah
  • za pripravo presnih tort, pit, namazov, kroglic ali drugih sladic, kjer želimo, da se masa v hladilniku strdi
  • za pripravo domače čokolade
  • kot rastlinski nadomestek masla pri peki piškotov, biskvitov in drugih peciv
  • za peko palačink
  • za pripravo zelenjavnih jedi, še posebej azijskih
  • za nego las in kože, ali pripravo negovalnih izdelkov za telo

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Sestava

Sestava: ekološko hladno stiskano deviško olje iz orehov kokosove palme (Cocos nucifera)

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Proteinski prigrizek ARAŠIDI & KAKAV PlanetBIO– 40 g
Proteinski prigrizek ARAŠIDI & KAKAV PlanetBIO– ...

Arašidi in kakav so pogosto potrjena zmagovalna kombinacija pri sladkih izdelkih. Uspelo nam je izdelati recepturo, pri kateri izključno na osnovi naravnih ekoloških sestavin kakav in arašidi zablestijo v polnosti in bogastvu okusa PlanetBIO proteinskega prigrizka ARAŠIDI & KAKAV.

1,99 €
 
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO ekološko gojena ashwagandha prihaja iz Indije, kjer velja za eno najpomembnejših in najbolj pogosto uporabljanih ajurvedskih zelišč ter se tradicionalno uporablja kot adaptogen. 

Prehransko dopolnilo.

8,99 €
 
Maca v prahu PlanetBIO, 150 g
Maca v prahu PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO maca v prahu je mešanice rdeče, rumene in črne mace, zato ima širok spekter delovanja. Pridelana je visoko v Andih po načelih permakulture in petletnega kolobarjenja. 

6,99 €
 
Kokos sladkor PlanetBIO, 400 g
Kokos sladkor PlanetBIO, 400 g

Naravno sladilo odličnega okusa, ki v primerjavi z rafiniranim sladkorjem vsebuje več hranil in ima nižji glikemični indeks (35). Njegov okus je zelo podoben običajnemu rjavemu sladkorju in ne spominja na kokos, temveč ima prijeten karamelni priokus. 

3,99 €
 
Hericium v prahu PlanetBIO, 150 g
Hericium v prahu PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO hericium (Hericium erinaceus) ali resasti bradovec se uporablja kot naravno prehransko dopolnilo in vsebuje glivno biomaso in trosnjake iz ekološke pridelave. 

19,99 €
 
Maca PlanetBIO, 200 kapsul
Maca PlanetBIO, 200 kapsul

Prehransko dopolnilo za vitalnost.

15,99 €