Sanolabor

 

Vložki in tamponi iz 100 % bombažaVsi se spominjamo naših babic, ki so nam vedno govorile, naj nosimo bombažno spodnje perilo, saj je to najbolj nežno in bo z njim naša koža dihala. Še kako prav so imele. Danes, ob poplavi najrazličnejših sintetičnih materialov in večje raznolikosti ponudbe, kaj hitro pozabimo na nasvet, ki ga lahko prenesemo tudi na izdelke, ki so še bolj neposredno v stiku z našo kožo – vložke, tampone in ščitnike perila. Tudi ginekologi pri ženski higieni priporočajo naravne izdelke, najbolje takšne, ki so iz 100 % bombaža.Zakaj bombaž?
Bombaž ima za zdravje žensk številne prednosti, ki jih drugi sintetični materiali nimajo. Vse našteto pa velja tudi za izdelke za žensko higieno. Z bombažem naša koža diha, bombaž ima koži in sluznici prijazen pH, je nežen, bombažni vložki in tamponi so hipoalergenski, kar pomeni, da zmanjšujejo možnosti za nastanek alergij in drugih kožnih iritacij … Naravno je zdravju vedno najbolj prijazno.

Kaj vse je v vložkih in tamponih, ki jih uporabljamo?
Žal je velika večina higienskih izdelkov na trgu narejenih iz sintetičnih materialov, ki so koži neprijazni in lahko tudi škodljivi zdravju. V njih najdemo tako imenovane superabsorbente, torej izredno vpojne sestavine, katerih naloga je aktivno vpijanje menstrualne krvi. Poleg krvi pa vpijajo tudi precej vlage iz nožnice, kar povzroča drgnjenje vložka ob presuho kožo in draženje. Bombažni vložki, po drugi strani, ne potrebujejo dodatne pomoči pri vpijanju. Ste vedeli, da je bombaž že sam po sebi zelo vpojen, saj lahko vzdrži tekočine do kar 27-kratnika svoje teže? V številnih vložkih lahko pogosto najdemo še različne dišave oziroma parfume, ki rušijo naravno floro nožnice, v nekaterih primerih pa vsebujejo tudi snovi, ki so lahko karcinogene. Potem sta tu še poliester in rajon, katerih vlakna lahko poškodujejo nežno tkivo nožnice pri vstavljanju in odstranjevanju tampona. Nekateri vložki so podloženi s plastiko, ki koži ne omogoča dihanja, ob tem pa se ustvarja okolje za razvoj mikroorganizmov ter bakterijskih in glivičnih okužb.

Izberite zdravje. Izberite Lunay.
Najboljša izbira za zdravje žensk so vložki, tamponi in ščitniki perila iz 100 % bombaža. Naravni izdelki za žensko higieno Lunay so v celoti bombažni, na površini in tudi v jedru. So hipoalergenski, dermatološko testirani in niso testirani na živalih. Linijo izdelkov sestavljajo ščitniki perila, dnevni in nočni vložki s krilci, tamponi v velikostih mini, normal in super, ter posebno nežni vložki Lunay Retro, primerni za uporabo po porodu in ginekoloških posegih. Izdelke Lunay lahko uporabljajo tudi ženske in dekleta z občutljivejšo kožo ter nagnjene k vnetjem. Ne vsebujejo superabsorbentov, dišav in drugih zdravju škodljivih snovi, saj so povsem naravni, z njihovo uporabo pa naša koža diha. Za svoje zdravje izberite Lunay.