Sanolabor

 

Kaj je pomembno pri razkužilih in razkuževanjuŠport

Higiena rok v današnjem času, ko se soočamo s koronavirusom, dobiva še večji pomen. Umivanje rok z vodo in milom je osnovni higienski ukrep in najboljši način, s katerim odstranimo bakterije in viruse in se zavarujemo pred okužbo. Toda tudi uporaba razkužil je dober način, kako se obvarujemo pred boleznijo. Razkužila se med seboj zelo razlikujejo, zato je pomembno, katerega izberemo.

 

Vsako razkužilo ni učinkovito
Najbolj pomembna lastnost pri izboru razkužila je njegova učinkovitost. Da je  razkužilo učinkovito proti virusom, mora dokazano in preverjeno vsebovati VSAJ 60% alkohola. Oglaševanje nekaterih kozmetičnih gelov za higieno rok, ki so trenutno na trgu, je lahko včasih zavajajoče, saj lahko potrošnik dobi vtis, da gre za razkužila, toda v resnici gre za izdelke, ki so namenjeni  le za  čiščenje in higieno rok (kljub  morda določeni vsebnosti alkohola v izdelku). Zato je pri nakupu učinkovitega razkužila zelo pomembno strokovno svetovanje, ki ga ob obisku prodajalne Sanolabor zagotovo prejmete.

Kako pravilno uporabljamo razkužilo
Razkužila nikoli ne nanašamo na poškodovano kožo. Prav tako razkužila ne nanašamo na vlažne roke ali preostanke mila, saj se s tem zniža koncentracija razkužila, prav tako se roke bolj izsušijo. Pri razkuževanju mora razkužilo popolnoma prekriti roki in zapestji, ko ga razmažemo po koži. Razkužilo vtiramo toliko časa, dokler se alkohol popolnoma ne posuši, saj so šele takrat roke tudi razkužene. Priporočamo, da si bolj podrobno, kako pravilno uporabljamo razkužila za roke, preberete na spletni strani NIJZ:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_uporaba-razkuzila_trgovine_a3_p.pdf

Kaj je pomembno pri pogostem razkuževanju rok?
Za pogosto razkuževanje je pomembno, da ima razkužilo dodan tudi glicerin, ki neguje, dodatno masti kožo in jo tako ščiti pred izsušitvijo zaradi uporabe alkohola.

Razkužilo imamo lahko vedno s seboj
V primerjavi z umivanjem rok so razkužila in razkužilni robčki tudi lažje dostopna, saj jih imamo lahko s seboj povsod (npr. v torbici), postala pa so tudi obvezen del večine javnih prostorov, saj je zelo zaželjeno, da si pri vstopu v prostor roke razkužimo.

Sorodni artikli

Septi Con razkužilo za površine, 1000 ml
Septi Con razkužilo za površine, 1000 ml

Tekoče alkoholno razkužilo vsebuje 70% alkohola in je primerno za dezinfekcijo vseh vrst trdih površin. Primeren je za uporabo tako doma kakor tudi v službi in na javnih površinah.

14,99 €
 
Septi Con razkužilo za roke, 200 ml
Septi Con razkužilo za roke, 200 ml

SeptiCon je tekoče alkoholno razkužilo, ki vsebuje 70% alkohola in je primerno za higiensko dezinfekcijo rok.

4,99 €
 
 Kompresa alkoholna Senso Protect velika 90 x 110 mm, 100 kom
Kompresa alkoholna Senso Protect velika 90 x 110 ...

Alkoholne krpice za čiščenje in razkuževanje kože, prepojene z 70% izopropanola.
 

6,05 €