Sanolabor

 

Inovativne rešitve za težave z vezmi, mišicami in sklepiKoledar dogodkov

Pogosto prepričanje med ljudmi je, da so na primer vsi kolenčniki ali vsi pasovi za hrbet, enaki. Pogosto je tudi razmišljanje, »ker me boli koleno/križ, potrebujem opornico«. Prvo prepričanje je zmotno, drugo razmišljanje pa pogosto ni pravilno.

Na trgu je namreč več vrst kolenčnikov, komolčnikov, zapestnikov, pasov za hrbet in izdelkov za druge sklepe. Od opornic, ki nudijo primarno oporo, klasičnih grelnih izdelkov (običajno volneni ali neoprenski), ki dajejo površinski toplotni učinek, do skupine, ki lahko aktivno pospešujejo zdravljenje po poškodbah in aktivno lajšajo bolečine pri kroničnih stanjih.


Bolečine v sklepih pogosto povzroča vnetje, zato je treba najti najboljši način kako vnetje pozdraviti, ali ga vsaj bistveno omiliti.

Back on Track učinek

V smislu svojega delovanja so zelo specifični izdelki švedskega podjetja Back on Track, ki niso ne opornice, ne klasični grelni izdelki, temveč spadajo v tretjo, zgoraj navedeno skupino izdelkov, ki lahko bistveno skrajšajo okrevanje po poškodbah in lajšajo bolečine pri kroničnih obolenjih. Njihova posebnost je ta, da imajo v tkanino vtopljene keramične delce, ki se pri 35,5 - 36,5 stopinjah Celzija, torej približno telesni temperaturi, nabijajo s telesno toploto in jo vračajo v infrardečem spektru ter tako tkivo pregrevajo kar 3-4 centimetre v globino. Dosežejo torej vezi, mišice in sklepe, kjer je prisotna poškodba ali obolenje.

Športne poškodbe

Zaradi povečane prekrvavitve, posledično prehranjenosti tkiva in odplavljanja odpadnih produktov, ki nastanejo pri poškodbah, lahko izdelki Back on Track opazno skrajšajo čas okrevanja pri (športnih) poškodbah, kot so na primer udarci, zvini, tekaško koleno, teniški komolec in drugo. Otekline lahko hitreje uplahnejo oziroma se sklepi povrnejo v normalno stanje.

Izjemno pomembno pri tem pa je, da izdelkov Back on Track ni potrebno nositi med fizično vadbo oz. športom, temveč pred vadbo (s čimer sklep in mišice ogrejemo in zmanjšamo možnost poškodb ali poslabšanja stanja) ter po njej (s čimer delujemo protivnetno, regenerativno in protibolečinsko). To lastnost še posebej cenijo profesionalni športniki in boljši rekreativci, saj vsak izdelek na sklepih med vadbo zmanjšuje gibljivost in s tem pravilnost izvedbe elementov (npr. atletika, gimnastika, ples...). Na ta način se tudi mišice ne polenijo. Med fizično vadbo delujejo normalno in se krepijo. V kolikor posameznik želi, pa se lahko izdelki Back on Track nosijo tudi med vadbo.

Terapevtski pripomočki Back on Track ne delujejo kot opornica. Nasprotno, ob izbiri prave velikosti, sklep samo objamejo in ne stiskajo, zato se jih lahko uporablja tudi (ali še posebej) med počitkom, ko telo miruje in se obnavlja. Študija je namreč pokazala, da so izdelki Back on Track, ob izbiri prave velikosti, brez neželenih stranskih učinkov.

Kronična obolenja/degenerativne spremembe

Izdelki Back on Track lahko tudi učinkovito lajšajo bolečine pri kroničnih stanjih, ki so posledica starostnih in degenerativnih sprememb, kot na primer obraba hrustanca, posedanje vretenc, hernije, kalcinacija, zožan spinalni kanal, sindrom karpalnega kanala,revmatična obolenja, revmatoidni artritis in drugo.

Bolečine v kolenu na primer, pogosto povzroča vnetje, saj hrustanec sam ni oživčen, bolečine pa povzroča spremljajoče vnetje. Infrardeči valovi imajo dokazano protivnetno delovanje. Poleg tega lahko tudi zaposlujejo živčne receptorje za prevajanje bolečine s prevajanjem toplote, zaradi česar občutimo manj bolečine (Teorija vrat). Zaradi teh dveh lastnosti so izdelki Back on Track učinkoviti na zelo širokem spektru težav z vezmi, mišicami in sklepi.

Preventiva

Kronična stanja s časom napredujejo. Mnogi o tem ne razmišljajo in z ukrepi odlašajo dokler bolečine niso res močne, ko je običajno že tudi nekoliko (pre)pozno. S pravočasno preventivo je možno napredovanje nekaterih kroničnih obolenj precej upočasniti. Izdelki Back on Track so svojimi lastnostmi lahko tudi odlična preventiva pri določenih kroničnih obolenjih kot npr. artroza, posedanje vretenc, diabetično stopalo ali revmatoidni artritis. In preventiva je vedno boljša in cenejša možnost.

Dokazana učinkovitost

Back on Track je najprej lansiral linijo izdelkov za športne konje na katerih je bila izvedena tudi klinična študija. Po treh tednih uporabe na konjih s kroničnimi težavami s hrbtom, je bilo ugotovljeno 50% izboljšanje gibljivosti hrbta, 7/10 konjev je izboljšalo hod v galopu in 8/10 v kasu.  Ker konji tako kot vse živali niso podvrženi placebo učinku, je zanesljivost dvojno slepe študije zelo visoka. Trenutno Back on Track globalno opremlja več (konjeniških) olimpijskih reprezentanc, zaradi izjemnih rezultatov pa imajo tudi liniji izdelkov za ljudi in pse.

Izbor izdelkov Back On Track

Včasih je težko izbrati oziroma izluščiti, kaj potrebujemo, a le s poglobljenim pristopom k našim težavam in pravilnim izborom pripomočka, je okrevanje lahko optimalno. Veliko lahko pri tem storite sami s prebiranjem virov in literature, vsekakor pa je smiselno tudi, da se posvetujete z zdravnikom ali fizioterapevtom, ki vam bo znal pravilno svetovati kakšen oz kateri izdelek je za vaše težave najprimernejši.

Back on Track nudi izdelke za praktično vse dele telesa, le poiskati morate tistega, ki učinkovito pokrije del telesa s katerim imate težave.

Koleno: tekaško koleno, vnetja, otekline, artroza in drugo
Predlagani izdelki: Trak za koleno Back on Track - mehki
                              Trak za koleno Back on Track - Velcro

Komolec: teniški komolec, golfistični komolec in druge poškodbe ter vnetna stanja
Predlagani izdelki: Trak za komolec Back on Track

Zapestje: karpalni kanal, druga vnetna stanja ali poškodbe
Predlagani izdelki: Trak za zapestje Back on Track

Križ: hernija diska, zožan spinalni kanal, posedanje vretenc, zakrčenost mišic;
Predlagani izdelki: Pas za hrbet Back on Track - ozek sprednji del
                              Pas za hrbet Back on Track - oporni

Kolki: artroza, razna vnetna stanja, vezi
Predlagani izdelki: Žensko spodnje perilo Back on Track

Vrat: zakrčene mišice, hernije, prometne nesreče, artroza, posedanje vretenc
Predlagani izdelki: Trak za vrat Back on Track - Velcro

Ramena: kalcinacija, artroza, vnetna stanja
Predlagani izdelki: Majica s kratkimi rokavi Back on Track

Dlani: revmatoidni artritis, slaba prekrvavitev
Predlagani izdelki: Rokavice Back on Track

Stopala: kalcinacija (trn v peti), slaba prekrvavitev, zakrčenost mišic
Predlagani izdelki: Nogavice z infrardečimi valovi Back on Track


Besedilo: v sodelovanju z Back On Track Slovenija