Antitrombotične nogavice thrombexin 18 Mediven

11
Šifra: {{data.code}}
Antitrombotične nogavice thrombexin 18 Mediven

Mediven Thrombexin 18 antitrombotične nogavice so učinkovit pripomoček za preprečevanje tromboze med hospitalizacijo ter za preprečevanje pljučne embolije, ki lahko nastane kot posledica tromboze.

Ker nakup tega izdelka zahteva strokovno svetovanje, predlagamo da obiščete eno izmed Sanolaborjevih prodajaln, kjer vam bodo pred nakupom strokovno svetovali.
{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_artikel_skladisce}}
artikel

Antitrombotične nogavice se lahko uporablja pred, med in po operaciji. V primerih, ko je verjetnost tromboze zmerna do visoka, je preventivno zdravljenje z antitrombotičnimi nogavicami dopolnjeno z zdravili (npr. heparin) ali drugimi pristopi (npr. fizioterapija). Konstantno padajoča kompresija od gležnja (pribl. 18 mmHg) do stegna (pribl. 8 mmHg) zagotavlja optimalno pospeševanje cirkulacije krvi.

Odprtina za pregled: omogoča reden nadzor pretoka, ne da bi bilo potrebno odstraniti nogavico. Sprememba barve kože, ki nakazuje na težave z arterijami, se opazi v zgodnji fazi in omogoča pravočasno ukrepanje. Odprtina tudi olajša čiščenje prstnega predela stopala.

3D opetnik: posebej občutljiv petni predel je zaščiten z mehkim petnim delom nogavice. Kapilarni material odvaja vlago stran od kože in preprečuje mehčanje kože. To preprečuje nastanek razjed na peti (razjede, ki se razvijejo na peti, so posledica dolgotrajnega ležanja v postelji).

Barvne oznake: jasne barvne oznake na petnem delu in pod silikonskim pasom označujejo velikost nogavic Thrombexin 18. Barvne oznake služijo kot pomoč pri pravilnem nameščanju nogavice v predelu gležnja in stopala. Oznaka velikosti se nahaja tudi na listku, ki je všit na nogavico.

Zaključni silikonski trak: pravokotne barvne oznake na zaključnem silikonskem pasu prikažejo, če je uporabljena nogavica pravilnega obsega v predelu stegna. To zagotavlja, da že na pogled vidimo, da krvni pretok ni upočasnjen ali celo zaustavljen zaradi pretesnega stegenskega dela nogavice oz. zaključnega pasu. Kljub inteligentnemu zaključnemu pasu pa so pravilne meritve za določitev velikosti nogavice ključnega pomena za optimalno medicinsko učinkovitost.

Antibakterijski prstni del: mediven Thrombexin 18 so prve medicinske antitrombotične nogavice z antibakterijskim prstnim delom. Protimikrobne lastnosti preje vodijo do zmanjšanja količine mikroorganizmov in glivic, ki jih običajno najdemo med prsti na nogah. Antibakterijski učinek ni dosežen le z nanosom kemične substance, temveč je s posebno obdelavo vlaken v komponiran v nogavico, zato se ta učinek ohrani tudi po mnogih pranjih.

Presenetljivo udobje uporabe: zračen material s sposobnostjo odvajanja vlage zagotavlja optimalne pogoje za prijetno počutje. Zračnost materiala ter sistem odvajanja vlage ter njenega izhlapevanja pospešuje hlajenje ter s tem preprečuje občutek prekomerne vročine.

Visokostegenske nogavice oblečete sami ali s pomočjo bolnišničnega osebja

82 % poliamid, 18 % elastin, brez lateksa.

Skrbna izbira materialov je zagotovilo za vrhunsko kvaliteto izdelkov. Zaradi preprečevanja alergičnih reakcij pri bolnikih in zdravstvenem osebju, lateks namerno ni uporabljen pri proizvodnji. Posebna sestava in način pletenja dajeta nogavicam Thrombexin odlične kompresijske lastnosti ter elastičnost. Zaradi tega je možno z njimi oskrbeti bolnike s stegenskim obsegom do 100 cm.

Nogavic za preprečevanje embolij se ne sme uporabljati v naslednjih primerih: težave z arterijsko cirkulacijo, odpoved desne strani srca, velik edem na nogi, pljučni edem, pri že obstoječih poškodbah zaradi gangrene.

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.