Linola Fett krema, 75 g

Šifra: {{data.code}}
Linola Fett krema, 75 g

Zdravilo Linola Fett se uporablja za dopolnilno zdravljenje suhe kože pri blagih do zmerno težkih oblikah atopijskega dermatitisa (neurodermitis).

Izdelek je zdravilo. Navodilo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Uporablja se kot zaščita kože pri ragadah (boleče razpoke kože), med radioterapijo onkoloških bolnikov, rentgenskim in UV-obsevanjem in predstavlja tudi nego po radiološkem obsevanju, rentgenskem obsevanju in sončenju.

Pri uporabi zdravila Linola Fett natančno upoštevajte priloženo navodilo za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeno odmerjanje in način uporabe
Če vam zdravnik ni predpisal drugače, se zdravilo Linola Fett uporablja na sledeč način:
Prizadeto kožo večkrat na dan enakomerno namažite z zdravilom Linola-Fett. Običajno zadošča nanos zdravila dvakrat na dan.
Pred začetkom rentgenskega obsevanja kožo na debelo namažite z zdravilom Linola-Fett.

Način uporabe
Dermalna uporaba (uporaba na koži).

Trajanje zdravljenja
Zdravljenje običajno traja, dokler se stanje prizadete kože ne izboljša oziroma vam ga bo določil vaš zdravnik. Običajno bolniki dobro prenašajo zdravilo vsaj 4 tedne.
Če se stanje vaše kože ne izboljša po 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Linola Fett, kot bi smeli
Nadaljujte zdravljenje z običajnim odmerkom.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Linola Fett
- zdravilne učinkovine so: nenasičene maščobne kisline in druge maščobne kisline
- 100 g hidrofobne kreme vsebuje: 815 mg maščobnih kislin, ki jih sestavljajo nenasičene maščobne kisline (60–70 % 9,11 konjugiranih linolnih kislin, 23–30 % 9,12 linolnih kislin in ≤ 7 % oleinske kisline) in druge maščobne kisline (≤ 4 % palmitinske in stearinske kisline).Druge sestavine zdravila: mikrokristalni vosek, 2-(4-terc-butilbenzil)-1-metil propanal (parfumsko olje), deciloleat, beli vosek, trda mast, prečiščena voda, lanolin (vsebuje butilhidroksitoluen), aluminijev stearat, sorbitan stearat (E 491), rafinirano arašidovo olje, hidrogenirano arašidovo olje, cetil in stearilalkohol, magnezijev stearat (E 572), trdi parafin, tekoči parafin, beli vazelin, lanolinski alkoholi, betakaroten (E160a), rafinirano sončnično olje.

Izgled zdravila Linola Fett in vsebina pakiranja
Krema je rumeno bele barve in se lahko nanaša.
Zdravilo je pakirano v škatle s tubo po 75 g kreme in v vsebnike s po 700 g kreme.

Ne uporabljajte zdravila Linola-Fett
- če ste alergični na nenasičene maščobne kisline, arašide ali sojo,lanolin, cetil in stearilalkohol, butilhidroksitoluen ali na katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Izogibajte se uporabi zdravila Linola Fett v predelu zadnjične odprtine in spolovila, če istočasno uporabljate izdelke iz lateksa (kondomi, diafragme), ker zdravilo Linola Fett vsebuje pomožne snovi (posebno parafin, vazelin in stearate), ki povečujejo njihovo propustnost in s tem zmanjšujejo njihovo učinkovitost.

Otroci
Ni posebnih omejitev glede uporabe pri otrocih.

Druga zdravila in zdravilo Linola Fett
Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni poznano.
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Linola Fett skupaj s hrano in pijačo
Medsebojno delovanje ni znano.

Nosečnost in dojenje 
Nosečnost
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katero koli zdravilo.
Do sedaj ni bilo ugotovljenih znakov tveganja, zato lahko zdravilo Linola Fett uporabljate tudi med nosečnostjo.
Dojenje
Med dojenjem se izogibajte uporabi zdravila Linola Fett na prsih, da dojenčku preprečite morebiten vnos sestavin zdravila.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Linola Fett nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila
Zdravilo vsebuje arašidovo olje. Če ste alergični na arašidovo olje ali sojo ne uporabljajte tega zdravila. Zdravilo vsebuje lanolin in cetil in stearilalkohol. Lahko povzročita lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).
Zdravilo vsebuje butilhidroksitoluen, ki lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis) ali draženje oči in mukoznih membran.

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na
Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika
Center za zastrupitve
Zaloška cesta 2
SI-1000 Ljubljana
Faks: + 386 (0)1 434 76 46
e pošta: farmakovigilanca@kclj.si.
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.
 
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
 
Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.
 
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom. 

Drugi so kupili tudi

Prehranska dopolnila
Spletna cena 11,21 €
Osebna nega
Spletna cena 15,20 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.