Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 g krema, 30 g

8
Blagovna znamka: Bayer
Šifra: {{data.code}}
Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 g krema, 30 g

Zdravilo Bepanthen plus krema je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.

Izdelek je zdravilo. Navodilo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. 

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Zdravilo Bepanthen plus krema je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.

Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in deluje protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Učinek klorheksidina v telesu je zanemarljiv zaradi zelo majhnega prehajanja v kri.

Zdravilo Bepanthen plus krema se uporablja za:
- celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost okužbe (odrgnine, ureznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis));
- preprečevanje okužb kože, kot sta npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis;
- celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja;
- celjenje poškodb in ran po manjših kirurških posegih.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Bepanthen plus krema nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščene rane ali vnete predele kože. Rano lahko po potrebi pokrijete z gazo ali obližem.

Pogosto nanašanje na isto mesto lahko povzroči draženje kože. Zdravilo je namenjeno za manjše kožne poškodbe; izogibati se je treba nanosu na večjo površino kože.

Med zdraviloma Bepanthen plus krema in Bepanthen plus dermalno pršilo je razlika le v farmacevtski obliki in pomožnih snoveh. Zato se lahko uporabljata po izbiri posameznika, razen pri dojenčkih, pri katerih se priporoča uporaba zdravila Bepanthen plus krema.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Bepanthen plus krema
Zdravilni učinkovini sta dekspantenol in klorheksidinijev diklorid. 1 g kreme vsebuje 50 mg
dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diklorida.
Pomožne snovi so beli vazelin, tekoči parafin, lanolin (E 913), makrogol stearat 2000 (E 431), cetilalkohol, stearilalkohol, DL-pantolakton, prečiščena voda.

Izgled zdravila Bepanthen plus krema in vsebina pakiranja
Krema Bepanthen plus je homogena krema rahlo rumenskate barve z nespecifičnim vonjem in je na voljo v škatli z aluminijasto tubo s polipropilensko zaporko s 30 g kreme. 

Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus krema
- če ste alergični na dekspantenol ali klorheksidinijev diklorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
- v ušesih, zlasti, če imate počen bobnič.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Bepanthen plus krema se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
- Pri uporabi pazite, da vam krema ne zaide v oči, ušesa ali na sluznice. Če krema slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali s fiziološko raztopino.
- Zdravila Bepanthen plus krema ne uporabljajte na globokih in umazanih ranah, kožnih razjedah in z okluzivnim povojem, ki ščiti rano pred dostopom zraka in okužbo. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.
- Pri uporabi antiseptičnih izdelkov, ki vsebujejo klorheksidin, so poročali o redkih, a hudih alergijskih reakcijah, vključno z anafilaksijo. Če se pojavijo simptomi hude alergijske reakcije (npr. sopenje ali težko dihanje, otekanje obraza, koprivnica, ki lahko hitro napreduje do resnejših simptomov, hudega izpuščaja ali šoka), je treba z uporabo zdravila takoj prenehati in poiskati nujno zdravniško pomoč.

Natančno si preberite v priloženem dokumentu.

Drugi so kupili tudi

Boljše počutje
Spletna cena 21,79 €
Osebna nega
Spletna cena 10,24 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}