Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 ml dermalno pršilo, 30 ml

9
Blagovna znamka: Bayer
Šifra: {{data.code}}
Bepanthen Plus 50 mg/5 mg v 1 ml dermalno pršilo, 30 ml

Zdravilo Bepanthen plus dermalno pršilo je antiseptična raztopina, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diglukonat.

Izdelek je zdravilo. Navodilo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. 

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 120 EUR, brezplačno za naročila nad 120 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Zdravilo Bepanthen plus dermalno pršilo je antiseptična raztopina, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diglukonat.

Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in deluje protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Učinek klorheksidina v telesu je zanemarljiv zaradi zelo majhnega prehajanja v kri.

Zdravilo Bepanthen plus dermalno pršilo se uporablja za:
- celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost okužbe (odrgnine, ureznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis));
- preprečevanje okužb kože, kot sta npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis;
- celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja;
- celjenje poškodb in ran po manjših kirurških posegih.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Bepanthen plus dermalno pršilo nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščene rane ali vnete predele kože. Rano lahko po potrebi pokrijete z gazo ali obližem.

Pogosto nanašanje na isto mesto lahko povzroči draženje kože. Zdravilo je namenjeno za manjše kožne poškodbe; izogibati se je treba nanosu na večjo površino kože.

Pred prvo uporabo je treba razpršilno glavo večkrat pritisniti, preden lahko razpršite raztopino.

Med zdraviloma Bepanthen plus dermalno pršilo in Bepanthen plus krema je razlika le v farmacevtski obliki in pomožnih snoveh. Zato se lahko uporabljata po izbiri posameznika, razen pri dojenčkih, pri katerih se priporoča uporaba zdravila Bepanthen plus krema.

Uporaba pri otrocih
Zaradi načina dajanja in vsebnosti etanola uporaba zdravila Bepanthen plus dermalno pršilo pri dojenčkih ni priporočljiva.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Bepanthen plus

  • Zdravilni učinkovini sta dekspantenol in klorheksidinijev diglukonat. 1 ml raztopine vsebuje 50 mg dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diglukonata v obliki 20 % raztopine klorheksidinijevega diglukonata.
  • ​Pomožne snovi so DL-pantolakton, makrogol lavrileter, etanol in prečiščena voda.

Izgled zdravila Bepanthen plus in vsebina pakiranja
Zdravilo Bepanthen plus je v obliki pršila, ki se uporablja na koži. Pakirano je v HDPE plastenko z razpršilno črpalko in zaščitnim pokrovčkom ter vsebino 30 ml. 

Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus dermalno pršilo
- če ste alergični na dekspantenol ali klorheksidinijev diglukonat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
- v ušesih, zlasti, če imate počen bobnič.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Bepanthen plus dermalno pršilo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

- Pri uporabi pazite, da vam raztopina ne zaide v oči, ušesa ali na sluznice. Če raztopina slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali s fiziološko raztopino.
- Zdravila Bepanthen plus dermalno pršilo ne uporabljajte na globokih in umazanih ranah, kožnih razjedah in z okluzivnim povojem, ki ščiti rano pred dostopom zraka in okužbo. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.
- Pri uporabi antiseptičnih izdelkov, ki vsebujejo klorheksidin, so poročali o redkih, a hudih alergijskih reakcijah, vključno z anafilaksijo. Če se pojavijo simptomi hude alergijske reakcije (npr. sopenje ali težko dihanje, otekanje obraza, koprivnica, ki lahko hitro napreduje do resnejših simptomov, hudega izpuščaja ali šoka), je treba z uporabo zdravila takoj prenehati in poiskati nujno zdravniško pomoč.
- Zaradi vsebnosti etanola in ker lahko v primeru nehotenega vdihovanja povzroči draženje dihalnih poti, zdravila Bepanthen plus dermalno pršilo ne uporabljajte pri dojenčkih.

 

Dodatna navodila in opozorila si preberite v priloženem dokumentu.

Drugi so kupili tudi

Prehranska dopolnila
Spletna cena 7,84 €
Medicinski pripomočki
Redna cena 3,05 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}