Pas za bolečine v hrbtu

24. 07. 2021
Imam v kleščen živec in bolečine so hude, predvsem ponoči. Ali pas za hrbet pomaga kaj pri tem? Je priporočljivo ga nosit, da ne bi zopet prišlo do tega? Če je primeren, kateri pas je najbolj primeren. Na spletu imate ogromno ponudbo in ne znam izbrati.

Pri težavah, kot jih opisujete, se pri dnevnih obremenitvah lahko uporablja ojačan križni pas (razbremeni ledveni del hrbta - pošiljam povezavo do enega od primernih);
 
Ledvena opornica Lumbamed basic Medi - za ženske
 
Pri uporabi ojačanih križnih pasov se priporočajo tudi vaje za ledveni del hrbta, saj ti pasovi nudijo oporo hrbtu in s tem razbremenjujejo mišice, kar pa pri dolgotrajnejši uporabi ni najboljše. Pred uporabo takšnih pasov priporočamo tudi posvet z zdravnikom.
 
Kot neinvazivno protibolečinsko terapijo pa Vam lahko priporočimo terapevtski križni pas Back on track.
 
Ti izdelki imajo v tkanini keramični prah, ki med nošenjem Vašo oddano telesno temperaturo spremeni v infrardečo toploto in jo vrača do 3-4 cm v tkivo. Na ta način se lokalno poveča prekrvavljenost tkiva in sčasoma se vnetje (bolečina) začne umirjati. Takšen pas se nosi vsaj 8 ur dnevno (lahko tudi med spanjem) in vsaj 1 mesec.