Sanolabor

 

Šifra:

Venaforce gastrorezistentne tablete, 60 tablet
Venaforce gastrorezistentne tablete, 60 tablet
    Za povečavo kliknite na sliko

Venaforce je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega popuščanja. Več>>

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • pdf
18,36 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Kronično vensko popuščanje je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen prepoznamo po znakih, kot so otekle noge, krčne žile, občutek teže v nogah, bolečine, srbenje, napetost in krči v mečih. Zdravilo Venaforce deluje na tonus ven in prepustnost kapilarnih sten: zmanjša prehajanje tekočin iz kapilar in njihovo nabiranje v tkivu. Na ta način zmanjša otekanje nog in ublaži pogoste spremljajoče simptome, kot so občutek teže in napetosti v nogah, bolečine ter srbenje.

Navodila

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Običajni odmerek za odrasle sta 2 tableti dnevno (ena zjutraj in ena zvečer) med obrokom hrane. Tableto pogoltnite celo z zadostno količino vode.

Zaradi lažjega jemanja imajo tablete gladko (filmsko) oblogo in ovalno obliko.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Ker ni dovolj podatkov o uporabi zdravila pri otrocih, ga ne priporočamo do starosti 18 let. Če menite, da je učinek zdravila Venaforce prešibak ali premočan, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Preden opazimo ugodne učinke, je navadno potrebno vsaj štiritedensko jemanje zdravila. Po posvetu z zdravnikom lahko jemljete zdravilo
dlje časa. Če simptomi ne izginejo po šestih tednih jemanja ali če se med zdravljenjem poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Venaforce, kot bi smeli
Ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja. Če se po prevelikem odmerku pojavijo neželeni učinki, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Venaforce
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Vzemite ga takoj, ko bo mogoče. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in nadaljujte zdravljenje po predpisani shemi.

Na kaj morate biti pozorni poleg jemanja zdravila Venaforce
Poleg jemanja zdravila Venaforce morate poskrbeti za več gibanja in se izogibati dolgotrajnemu stanju na nogah. Čim pogosteje dvignite noge v ležeč položaj in jih po potrebi ovijte z elastičnim povojem. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Opozorila

Ne uporabljajte zdravila Venaforce
Če ste alergični na zdravilno učinkovino, arašide, sojo ali katerokoli sestavino zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če se obstoječi znaki kroničnega venskega popuščanja poslabšajo, se morate takoj posvetovati z zdravnikom. V nekaterih primerih težave z venami niso posledica kroničnega venskega popuščanja, temveč drugih bolezni, na primer bolezni srca, ledvic
ali jeter. Zdravilo Venaforce ni primerno za uporabo pri teh težavah.
Znakov, kot so vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede in nenadno otekanje ene ali obeh nog, ne smete zdraviti sami, temveč se ob njihovem pojavu takoj posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Venaforce
Ni poročil o medsebojnem delovanju zdravila Venaforce z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Venaforce skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo zaužijte med obrokom hrane. Ni znano, da bi hrana ali pijača vplivala na učinek zdravila.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporaba v teh obdobjih ni priporočljiva. Podatki o vplivu zdravila Venaforce na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Posebna opozorila o nekaterih sestavinah zdravila Venaforce
Zdravilo vsebuje sojine polisaharide. Če ste alergični na arašide ali sojo, ne uporabljate tega zdravila.

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso
navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na:
Univerzitetni klinični center Ljubljana
Interna klinika
Center za zastrupitve
Zaloška cesta 2
SI-1000 Ljubljana
Faks: + 386 (0)1 434 76 46
E-pošta: farmakovigilanca@kclj.si
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Venaforce
Zdravilna učinkovina: ena tableta vsebuje 157,5 – 225,0 mg suhega ekstrakta svežega semena navadnega divjega kostanja (Aesculus hippocastanum L., semen), tako da ustreza 50 mg triterpenskih glikozidov, izraženih kot brezvodni escin. Ekstrakcijsko topilo: 60-odstotni (m/m) etanol.
Druge sestavine (pomožne snovi) v jedru tablete: mikrokristalna celuloza, koruzni škrob, koloidni brezvodni silicijev dioksid, sojin polisaharid. Druge sestavine (pomožne snovi) v oblogi tablete: 30-odstotna disperzija kopolimera metakrilne kisline in etilakrilata (1:1), kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata (1:1), smukec, trietilcitrat.

Izgled zdravila Venaforce in vsebina pakiranja
Zdravilo je v obliki tablet, ki so izbočene na obeh straneh, ovalne oblike, brez vonja in rumeno bež barve, pakirane v stekleni vsebnik iz rjavega stekla. V vsakem vsebniku je 30 ali 60 tablet. 

Sorodni izdelki

Venitan forte 10 mg/100 i.e. v 1 g gela, 100 g
Venitan forte 10 mg/100 i.e. v 1 g gela, 100 g

Zdravilo Venitan Forte priporočamo za lajšanje bolezni ven, za lokalno zdravljenje topih poškodb in za preprečevanje nastanka in zdravljenje pooperativnih in drugih motečih
brazgotin.

14,72 €
 
Lioton 1000 i.e./g gel, 50 g
Lioton 1000 i.e./g gel, 50 g

Za lajšanje začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge). Za zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki so lahko posedlica izvinov in izpahov.

9,83 €
 
Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g
Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g

Za lajšanje začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge). Za zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki so lahko posedlica izvinov in izpahov.

17,69 €