Sanolabor

 

Šifra:

Rennie 680 mg/80 mg, 24 žvečljivih tablet
Rennie 680 mg/80 mg, 24 žvečljivih tablet
    Za povečavo kliknite na sliko


Rennie je zdravilo, ki zmanjšuje kislost želodčnega soka.  Več>>

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • pdf
6,04 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Zdravilo Rennie uporabljajte za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje kisle želodčne vsebine nazaj v požiralnik (gastroezofagealni refluks) in preveliko izločanje želodčne kisline (hiperacidnost), na primer vračanje želodčne vsebine nazaj v usta (regurgitacija), zgaga in epizodne bolečine v želodcu.

 

Navodila

Pri jemanju zdravila Rennie natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in otroci, stari več kot 12 let posesajte ali prežvečite 1 do 2 tableti. Zdravilo je priporočljivo vzeti eno uro po jedi in pred spanjem. V primeru zgage ali bolečin lahko v vmesnem času vzamete še 1 do 2 tableti.

Največji dnevni odmerek je 8 g kalcijevega karbonata, kar ustreza 11 tabletam zdravila Rennie.

Uporaba pri otrocih
Zdravilo Rennie ni primerno za otroke stare do 12 let.

Odmerka, ki je napisan v navodilu oziroma ki ga je predpisal zdravnik, ne smete preseči. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravila Rennie ne jemljite dolgo časa, razen če vam je tako svetoval zdravnik.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Rennie, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

Če ste pozabili vzeti zdravilo Rennie
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Opozorila

Ne jemljite zdravila Rennie: 
-    če ste preobčutljivi (alergični) na kalcijev karbonat ali magnezijev subkarbonat ali katerokoli sestavino zdravila Rennie,
-    če imate hudo okvaro ledvic,
-    če imate ledvične kamne, ki vsebujejo kalcijeve soli,
-    če imate v krvi preveč kalcija (hiperkalciemija) in/ali bolezensko stanje, ki lahko vodi do takega pojava (npr. povečano delovanje obščitnične žleze, preveč vitamina D v telesu, določene rakave bolezni),
-    če imate v krvi premalo fosfatov (hipofosfatemija).

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Rennie: 
-         če imate pogosto bolečine v želodcu, se morate pred začetkom jemanja zdravila Rennie o tem posvetovati s svojim zdravnikom.
-    in upoštevajte, da dolgotrajna uporaba tega zdravila ni priporočljiva, saj v tem primeru obstaja večje tveganje za nastanek ledvičnih kamnov. 
-    in upoštevajte, da se med dolgotrajno uporabo velikih odmerkov (zlasti pri bolnikih z okvaro ledvic) lahko pojavijo neželeni učinki, kot so premalo magnezija v krvi, preveč kalcija v krvi in mlečnoalkalijski sindrom (preveč kalcija v krvi, ob sočasnem uživanju velikih količin mleka ali drugih kalcijevih snovi, lahko povzroči okvaro ledvic).
-    če imate okvarjeno ledvično funkcijo. Če morate hkrati jemati zdravila, ki vsebujejo kalcijev karbonat ali magnezijev karbonat, je potrebno redno spremljanje plazemskega nivoja kalcija, fosfatov in magnezija. Če imate povišano koncentracijo kalcija v urinu, zdravila Rennie ne smete jemati.
-    če imate redko prirojeno motnjo kot je fruktozna intoleranca, malabsorpcija glukoze-galaktoze ali pomanjkanje saharaze-izomaltaze, ne jemljite tega zdravila, ker vsebuje 475 mg saharoze. To morate upoštevati tudi, če imate sladkorno bolezen.
-    če težave, zaradi katerih ste začeli uporabljati to zdravilo, vztrajajo navkljub zdravljenju ali le deloma izginejo. V tem primeru se posvetujte z zdravnikom. 
Zdravilo ni primerno za otroke do 12 let.

Jemanje drugih zdravil
Spremembe želodčne kislosti kot posledica jemanja zdravila Rennie lahko vplivajo na hitrost in stopnjo absorpcije nekaterih zdravil, ki jih jemljete sočasno. Tako lahko zdravilo Rennie zavira absorpcijo nekaterih antibiotikov (na primer tetraciklinov in kinolonov) in srčnih glikozidov (na primer digoksina), levotiroksina in eltrombopaga. Kalcijeve soli zmanjšajo absorpcijo fluoridov in snovi, ki vsebujejo železo.
Zdravilo Rennie zavira absorpcijo fosfatov.
Posvetujte se z zdravnikom, če jemljete tiazidne diuretike (zdravila za odvajanje vode), saj ti zmanjšajo izločanje kalcija z urinom.
Prav zaradi možnih sprememb hitrosti absopcije zdravil, ki jih jemljete sočasno, uporaba zdravila Rennie in teh zdravil ni priporočena, temveč se jih svetuje zaužiti v eno- do dveurnem časovnem presledku.
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila Rennie skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo je priporočljivo vzeti eno uro po jedi. Zdravila Rennie ne smete jemati skupaj z večjimi količinami mleka in mlečnih izdelkov (glejte tudi podpoglavje »Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Rennie«).

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
Zdravilo se lahko uporablja v obdobju nosečnosti in dojenja, če se jemlje skladno s temi navodili. Dolgotrajni uporabi velikih odmerkov se je potrebno izogibati.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da zdravilo Rennie vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Rennie 
Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje (če ne prenašate nekaterih sladkorjev), se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
Zdravilo vsebuje 475 mg saharoze na odmerek. To morajo upoštevati sladkorni bolniki.

 

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na 
Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika 
Center za zastrupitve 
Zaloška cesta 2 
SI-1000 Ljubljana 
Faks: + 386 (0)1 434 76 46 
e pošta: farmakovigilanca@kclj.si. 
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v dveh tednih, se posvetujte s svojim zdravnikom.  

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Rennie

-    Zdravilni učinkovini sta kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat. Ena tableta vsebuje 680 mg kalcijevega karbonata in 80 mg težkega magnezijevega subkarbonata.
-    Pomožne snovi so: saharoza, predgeliran koruzni škrob, krompirjev škrob, magnezijev stearat, smukec, redko tekoči parafin, aroma poprove mete (eterično olje poprove mete, arabski gumi, maltodekstrin, silicijev dioksid), aroma limone (eterično olje limone, maltodekstrin)

Izgled zdravila Rennie in vsebina pakiranja
Kremno bela bikonkavna kvadratna tableta z zaobljenimi robovi z vtisnjenim imenom RENNIE na obeh straneh in vonjem po poprovi meti.
Zdravilo Rennie je na voljo v škatli s 24 žvečljivimi tabletami (4 x 6 tablet v pretisnem omotu).

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Rupurut 500 mg žvečljive tablete, 20 tablet
Rupurut 500 mg žvečljive tablete, 20 tablet

Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Zdravilo Rupurut spodbuja dejavnike, ki varujejo želodčno sluznico ter pospešuje celjenje poškodovane želodčne
sluznice.

 

6,14 €
 
Rupurut 500 mg žvečljive tablete, 50 tablet
Rupurut 500 mg žvečljive tablete, 50 tablet

Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline. Zdravilo Rupurut spodbuja dejavnike, ki varujejo želodčno sluznico ter pospešuje celjenje poškodovane želodčne sluznice.

12,38 €
 
Rutacid 500 mg žvečljive tablete, 20 tablet
Rutacid 500 mg žvečljive tablete, 20 tablet

Žvečljive tablete Rutacid priporočamo pri težavah, ki so povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline: spahovanje kisline, zgaga, pekoča bolečina v želodcu, vneta želodčna sluznica (gastritis), ki je posledica stresa, nepravilnega prehranjevanja, čezmernega uživanja alkohola ali nesteroidnih protivnetnih zdravil.

6,03 €
 
Bekunis gastrorezistentne tablete, 45 tablet
Bekunis gastrorezistentne tablete, 45 tablet

Bekunis gastrorezistentne tablete so odvajalo rastlinskega izvora, ki učinkuje po 8 do 12 urah.

5,47 €
 
Iberogast peroralne kapljice, raztopina 20 ml
Iberogast peroralne kapljice, raztopina 20 ml

Iberogast je zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno zdravljenju funkcionalnih in z gibanjem črevesja povezanih želodčno-črevesnih motenj, ki se izražajo kot blage bolečine v želodcu, občutek polnosti, napihnjenosti, blagi želodčno-črevesni krči, slabost in zgaga.

9,10 €