Sanolabor

 

Šifra:

Magnesol 150 mg, 20 šumečih tablet
Magnesol 150 mg, 20 šumečih tablet
    Za povečavo kliknite na sliko

Zdravilo Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin. Aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin in presnovi ogljikovih hidratov. Več>>

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • pdf
6,31 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Človeško telo potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri pogostem jemanju odvajal, povečanih psihičnih in telesnih obremenitvah so potrebe po njem še večje. Znaki, ki nas opozorijo, da telesu primanjkuje magnezija, se kažejo kot hitra utrujenost, nagnjenost h krčem v mečih, motnje v delovanju srca in ožilja, pobitost in brezvoljnost.
Zdravilo Magnesol priporočamo:
- pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih
obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti);
- pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane (različne diete, čezmerno uživanje maščob, beljakovin, kalcija in konzervirane hrane);
- pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost);
- za dopolnilno zdravljenje bolezni srca in žilja (po posvetu z zdravnikom);
- kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet;
- pri menstrualnih krčih;
- kot dodatek k zdravljenju z diuretiki, digitalisom in odvajali, ki izčrpavajo zaloge magnezija v organizmu (po posvetu z zdravnikom).
Zdravilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Navodila

Pri jemanju uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Običajni odmerek za odrasle in mladostnike od 14. leta starosti je 2 do 3 šumeče tablete na dan, za otroke od 6. do 14. leta starosti pa 1 šumeča tableta na dan. 1 šumečo tableto raztopite v 1,5 dl vode. Ravnovesje magnezija se v organizmu vzpostavi postopoma, zato priporočamo jemanje zdravila. Magnesol najmanj 4 tedne, nakar se posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Magnesol, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Magnesol, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Magnezijev citrat deluje odvajalno, zato veliki odmerki (8,73 g do 17,45 g) lahko povzročijo drisko. Znaki prevelikega odmerjanja, kot so potrtost, zmedenost, bruhanje, zmanjšanje krvnega tlaka (hipotenzija), upočasnjen srčni utrip (bradikardija), se lahko pojavijo predvsem pri ljudeh z motnjami v delovanju ledvic.
V študijah so poročali o hipermagnezemiji in hiponatriemiji pri odmerkih, ki so bili 10-krat večji kot so dnevni odmerki zdravila Magnesol.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Magnesol
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjo tableto.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Opozorila

Ne jemljite zdravila Magnesol:
- če ste alergični (preobčutljivi) na magnezijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila
(navedeno v poglavju 6);
- če vam je zdravnik povedal, da imate okvarjeno delovanje ledvic, motnje srčnega ritma, mišično slabost (miastenija gravis), hudo hipotenzijo (zelo nizek krvni pritisk) ali hipermagneziemijo;
- če imate drisko.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Magnesol se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Če imate bolezen srca, ožilja in ledvic, se morate, preden pričnete jemati zdravilo, posvetovati z zdravnikom. Če ste starejši od 65 let, se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni po 30 dneh ne izboljšajo, morate obiskati zdravnika. Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminsko-mineralnih in mineralnih izdelkov, ki vsebujejo magnezij, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Otroci in mladostniki
Ker odmerek magnezija v eni šumeči tableti presega dnevne potrebe otrok do 6 let, otrokom do 6. leta starosti zdravila Magnesol ne priporočamo. Otroci in mladostniki do 14. leta starosti naj zdravilo Magnesol jemljejo le po nasvetu zdravnika ali farmacevta.

Druga zdravila in zdravilo Magnesol
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Magnezij upočasni absorpcijo železa, tetraciklinov in natrijevega fluorida, zato je med sočasnim jemanjem teh zdravil in zdravila Magnesol potreben triurni presledek.

Zdravilo Magnesol skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Magnesol lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Ker o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, uporabe zdravila Magnesol v teh obdobjih ne priporočamo. Nosečnice in doječe matere naj zdravilo Magnesol jemljejo le po zdravnikovem nasvetu.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da bi zdravilo Magnesol vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Magnesol vsebuje saharozo, sončno rumeno FCF (E110) in natrij.
Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Saharoza lahko škoduje zobem. Ena tableta zdravila Magnesol vsebuje 1,9 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Sončno rumeno FCF (E110) lahko povzroči alergijske reakcije. To zdravilo vsebuje 238 mg natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija.

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na
Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika
Center za zastrupitve
Zaloška cesta 2
SI-1000 Ljubljana
Faks: + 386 (0)1 434 76 46
e pošta: farmakovigilanca@kclj.si.
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo po 30 dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom.

 

Sestava

Zdravilo Magnesol vsebuje saharozo, sončno rumeno FCF (E110) in natrij.
Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Saharoza lahko škoduje zobem. Ena tableta zdravila Magnesol vsebuje 1,9 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Sončno rumeno FCF (E110) lahko povzroči alergijske reakcije. To zdravilo vsebuje 238 mg natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija.

Sorodni izdelki

Pikovit, 30 obloženih tablet
Pikovit, 30 obloženih tablet


Z obloženimi tabletami Pikovit, ki so namenjene predvsem otrokom, zapolnimo povečane potrebe organizma po vitaminih, kalciju in fosforju ter nadomestimo njihovo pomanjkanje v hrani, ko splošni ukrepi (raznovrstna in redna prehrana) ne zadoščajo.

4,91 €
 
Pikovit forte, 30 obloženih tablet
Pikovit forte, 30 obloženih tablet

Obložene tablete Pikovit forte vsebujejo 11 najpomembnejših vitaminov v količini, ki ustreza priporočeni dnevni potrebi otrok od 7. leta naprej.

5,61 €
 
B-complex obložene tablete, 60 obloženih tablet
B-complex obložene tablete, 60 obloženih tablet

Zdravilo B-complex vsebuje vitamine skupine B, ki pospešujejo presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. 

9,11 €
 
Pikovit sirup, 150 ml
Pikovit sirup, 150 ml

S sirupom Pikovit je namenjen predvsem otrokom in z njim zapolnimo povečane potrebe organizma po vitaminih in nadomestimo njihovo pomanjkanje v hrani, ko splošni ukrepi (raznovrstna in redna prehrana) ne zadoščajo.

 

5,89 €
 
Elevit Pronatal, 30 filmsko obloženih tablet
Elevit Pronatal, 30 filmsko obloženih tablet

Filmsko obložene tablete Elevit Pronatal so bile izdelane posebej za nosečnice in ženske, ki dojijo.

16,54 €
 
Ibubel Combo 50 mg/30 mg v 1 g gel
Ibubel Combo 50 mg/30 mg v 1 g gel

Zdravilo IBUBEL COMBO je gel za lajšanje bolečine pri odraslih in mladostnikih, ki ga nanesemo na kožo. 

17,45 €