Sanolabor

 

Šifra:

Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g
Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g
    Za povečavo kliknite na sliko

Za lajšanje začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge). Za zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki so lahko posedlica izvinov in izpahov. Več>>

17,69 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Zdravilo Lioton je namenjeno za lokalno uporabo (zdravilo se nanese na kožo). Zdravilo vsebuje heparin, ki ima v taki obliki lokalno antikoagulantno (preprečevanje ali zaviranje strjevanja krvi), antieksudativno (preprečuje prehajanje dela krvne plazme in krvnih telesc iz kapilar oz. lasnic - najtanjših žil - in venul - majhnih ven oz. malih žil, ki zbirajo kri iz kapilar ali sinusoidov - širokih kapilar - in se jih več združuje v vene - v tkivo) in protivnetno delovanje.

Zdravilo Lioton uporabljamo za:
- lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje;
- zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa t.j. vnetje venske stene in okolnega tkiva (omejeno na dolžino približno 10 cm in ni ob vtočišču velikih ven), ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline (prostora v notranjosti) vene;
- zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva, infiltratov (zadebelitve) in lokalnih (omejenih) edemov (oteklin, ki so posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami), podkožnih hematomov (izlivov krvi v podkožno tkivo) ter izvinov in izpahov.

Zdravilo Lioton lahko uporabljamo samostojno, kadar koristi lokalno zdravljenje, ali v kombinaciji s sistemskim zdravljenjem.

Navodila

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje in način uporabe
Zdravilo Lioton je namenjeno za uporabo na nepoškodovani koži. Na prizadeto področje nanesite gel (iz tube iztisnite gel v dolžini 3-10 cm) dva do trikrat na dan. Iztisnjeni gel na nepoškodovani koži (prizadetem mestu) nežno in enakomerno porazdelite s konico prsta.
V primeru lokalizirane (omejene) poškodbe kot je npr. hematom (izliv krvi v podkožno tkivo), infiltrat (zadebelitev), edem (oteklina, ki je posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami) zdravilo Lioton nanesite na prizadeto področje. Zdravilo Lioton lahko uporabljate dokler simptomi ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna (14 dni) brez zdravniškega nadzora. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
V primeru začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru kroničnega venskega popuščanja, za katerega je značilno širjenje krčnih žil, povrhnji periflebitis (vnetje zunanje plasti vene in okolnega tkiva), povrhnji tromboflebitis (vnetje venske stene in okolnega tkiva, ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline - prostora v notranjosti - vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru pooperativnega flebitisa (vnetje sten ven po operaciji) krčnih žil in posledic odstranitve vene safene (povrhnje, dobro vidne vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
Če se vaše težave v 2 tednih ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Uporaba zdravila Lioton ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Lioton, kot bi smeli
Ni poročil o uporabi prevelikih odmerkov zdravila Lioton.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Lioton
Uporabite ga takoj, ko se spomnite. Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorila

Ne uporabljajte zdravila Lioton
- če ste alergični na heparin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Lioton se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

- Če imate na področjih, ki jih je potrebno zdraviti, odprto rano, krvavitve na koži, ali če imate okužene dele kože. Na teh mestih zdravila Lioton ne smete uporabljati (glejte poglavje »Ne uporabljajte zdravila Lioton«).
- Zdravila ne nanašajte na predele okoli oči, nosu in ust.

Druga zdravila in zdravilo Lioton
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
Ne pričakujemo medsebojnega delovanja zdravila Lioton z drugimi zdravili.
Študije medsebojnega delovanja so bile izvedene samo na odraslih.

Nosečnost in dojenje
Podatkov o uporabi zdravila Lioton med nosečnostjo in dojenjem ni.
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Lioton nima vpliva ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.
Zdravilo Lioton vsebuje metilparahidroksibenzoat in propilparahidroksibenzoat
To zdravilo vsebuje metilparahidroksibenzoat in propilparahidroksibenzoat, ki lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele).
 

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na 
Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika 
Center za zastrupitve 
Zaloška cesta 2 
SI-1000 Ljubljana 
Faks: + 386 (0)1 434 76 46 
e pošta: farmakovigilanca@kclj.si. 
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 2 tednih, se posvetujte s svojim zdravnikom.  

Sestava

Kaj vsebuje zdravilo Lioton
- Zdravilna učinkovina je heparin v obliki natrijevega heparinata 1000 i.e. v 1 g gela.
- Pomožne snovi so: karbomeri, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), eterično olje neroli, eterično olje prave sivke, 96 odstotni etanol, trolamin, prečiščena voda.

Izgled zdravila Lioton in vsebina pakiranja
Zdravilo Lioton je v obliki gela za uporabo na koži.
Lioton gel je viskozen, brezbarven ali rahlo rumen, skoraj prozoren gel z aromatičnim vonjem. 

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Venitan forte 10 mg/100 i.e. v 1 g gela, 100 g
Venitan forte 10 mg/100 i.e. v 1 g gela, 100 g

Zdravilo Venitan Forte priporočamo za lajšanje bolezni ven, za lokalno zdravljenje topih poškodb in za preprečevanje nastanka in zdravljenje pooperativnih in drugih motečih
brazgotin.

14,72 €
 
Lioton 1000 i.e./g gel, 50 g
Lioton 1000 i.e./g gel, 50 g

Za lajšanje začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge). Za zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki so lahko posedlica izvinov in izpahov.

9,83 €
 
Venaforce gastrorezistentne tablete, 60 tablet
Venaforce gastrorezistentne tablete, 60 tablet

Venaforce je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega popuščanja.

18,36 €