Sanolabor

 

Šifra:

Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g
Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g
Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g
Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g
    Za povečavo kliknite na sliko

PlanetBIO spirulina v prahu je bogat vir beljakovin, vitamina A, vitaminov B1 in B2, železa in mangana. Gojena je v sladkovodnih bazenih  na Tajvanu, izpostavljena naravni sončni svetlobi, zaradi česar v sebi razvije kar največ klorofila in hranil. Več>>

12,99 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

Zakaj PlanetBIO spirulina?

Brez težkih kovin. PlanetBIO alge so redno testirane na prisotnost težkih kovin, kot so kadmij, živo srebro in svinec. Zaradi sposobnosti alg, da nase vežejo težke kovine, so takšni laboratorijski testi izjemno pomembni – samo neoporečne alge brez težkih kovin lahko uživamo v korist svojega zdravja in razstrupljanja telesa.  

Gojene v bazenih na prostem. PlanetBIO spirulina in klorela sta med rastjo ves čas izpostavljeni naravni sončni svetlobi, zato v sebi razvijeta neprimerno več klorofila in hranil od alg, ki rastejo v zaprtih bazenih. To pomeni, da za enak učinek zadostujejo že manjše količine PlanetBIO alg.

Čista voda iz gorskega izvira. Zunanje bazene PlanetBIO alg napaja čista voda iz gorskega izvira, ki leži na zavarovanem naravnem območju.

Patentiran postopek mletja in sušenja. PlanetBIO spirulina je posušena s posebnim postopkom, pri katerem ne prihaja v neposreden stik z visokimi temperaturami. Na ta način se v njej ohranijo maksimalna količina hranil, zelena barva, prijeten okus in svežina.

Brez dodatkov. Pri nas točno veste, kaj dobite – vsaka vrečka PlanetBIO spiruline ali klorele vsebuje samo 100 % spirulino ali klorelo. Enako velja za PlanetBIO alge v tabletah, ki se pridobivajo s pomočjo visokega pritiska in ne vsebujejo nobenih polnil ali sredstev za sprijemanje.

KORISTI

Beljakovine – prispevajo k povečanju in zvdrževanju mišične mase ter ohranjanju zdravih kosti
Vitamin A – ima vlogo pri presnovi železa, ohranjanju vida ter prispeva k ohranjanju zdrave kože in sluznic, prispeva k delovanju imunskega sistema in ima vlogo pri specializaciji celic
Vitamin B1 – prispeva k delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju in sproščanju energije pri presnovi ter ima vlogo pri delovanju srca
Vitamin B2 – prispeva k delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože, sluznic in vida, igra vlogo pri presnovi železa in ohranjanju normalnih rdečih krvničk, sodeluje pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izrčpanosti ter k sproščanju energije pri presnovi
Železo – sodeluje pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika po telesu in pri delovanju imunskega sistema, prispeva k delitvi celic, sproščanju energije pri presnovi, normalnim kognitivnim funkcijam in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
Mangan – prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ohranjanju zdravih korsti, nastajanju vezivnega tkiva in ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
 

Navodila

1-3 čajne žličke (3-10 g) , ki jih zamešate v vodo, sok, smuti ali drugo tekočino. Priporočamo uživanje na tešče, najbolje zjutraj. PlanetBIO spirulino v prahu lahko dodajamo tudi v presne sladice, čokolade, peciva, omake, juhe, krekerje in pekovske izdelke.

Začnite z uživanjem manjših količin in nato postopoma povečujte dnevno količino. 

 

Opozorila

 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestava

Ekološka spirulina (Arthrospira platensis) v prahu.

Hranilna vrednost v 100 g:

 • energijska vrednost 1600 kJ/383 kcal
 • maščobe 7,0 g 
 • od tega nasičene maščobe 3,5 g 
 • ogljikovi hidrati 16,0 g
 • od tega sladkorji 0,0 g 
 • prehranske vlaknine 2,0 g
 • beljakovine 63,0 g 
 • sol 0,9 g
 • vitamin A (kot provitamin A) 43000 μg (5375 % PDV*) 
 • vitamin B1 4,8 mg (436 % PDV*)
 • vitamin B2 4,2 mg (300 % PDV*)
 • vitamin B12 230 μg (9200 % PDV*) 
 • železo 40 mg (285 % PDV*) 
 • mangan 4 mg (200 % PDV*)
 • klorofil 1,5 g

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sorodni izdelki

Pšenična trava v prahu PlanetBIO, 100 g
Pšenična trava v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO pšenična trava raste na evropskih tleh, na neokrnjenih ekoloških poljih. Ob prisotnosti naravne sončne svetlobe razvije v sebi kar največ klorofila in hranil. Bogata je z vlakninami, folno kislino, železom in vitaminom C, zato predstavlja odličen dodatek smutijem in sokovom

8,99 €
 
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO ekološko gojena ashwagandha prihaja iz Indije, kjer velja za eno najpomembnejših in najbolj pogosto uporabljanih ajurvedskih zelišč ter se tradicionalno uporablja kot adaptogen. 

Prehransko dopolnilo.

8,99 €
 
MSM rastlinskega izvora PlanetBIO, 180 kapsul
MSM rastlinskega izvora PlanetBIO, 180 kapsul

PlanetBIO MSM je naravni vir žvepla, ki ga moramo v telo vnesti s prehrano in je sestavni del beljakovin v laseh, koži in nohtih. Pridobiva se s postopkom destilacije, zato je 100 % čist, brez nečistoč, škodljivih tujkov ali kakršnihkoli dodatkov.

21,99 €
 
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO guarana v prahu deluje poživilno in se uporablja kot nadomestek kave. Njena glavna učinkovina je kofein, v primeru guarane imenovan tudi guaranin.

Prehransko dopolnilo.

12,99 €
 
MSM rastlinskega izvora v prahu PlanetBIO, 300 g
MSM rastlinskega izvora v prahu PlanetBIO, 300 g

Prehransko dopolnilo PlanetBIO MSM je naravni vir žvepla, ki ga moramo v telo vnesti s prehrano in je sestavni del beljakovin v laseh, koži in nohtih. 

21,99 €
 
Goji jagode PlanetBIO, 150 g
Goji jagode PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO goji jagode prihajajo iz redko poseljene kitajske province Quinghai, ki je znana po svoji neokrnjenosti in odmaknjenosti od industrije ter naselij. Gojene so po strogih načelih ekološke pridelave, brez uporabe škodljivih insekticidov in fungicidov.

Goji jagode so naravni vir železa, vitamina c in vitamina B2.

7,99 €