Sanolabor

 

Šifra:

Camu camu v prahu PlanetBIO, 100 g
Camu camu v prahu PlanetBIO, 100 g
Camu camu v prahu PlanetBIO, 100 g
Camu camu v prahu PlanetBIO, 100 g
    Za povečavo kliknite na sliko

PlanetBIO camu camu v prahu je bogat vir vitamina C.

Prehransko dopolnilo.

Več>>

17,99 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Zakaj PlanetBIO camu camu?

Visok delež vitamina C. Plodovi so obrani pred polno zrelostjo, ker takrat vsebujejo največ vitamina C, kasneje pa so sušeni na temperaturah, nižjih od 45°C, kar ohrani kar največ prvotne vrednosti.

Pridelan na trajnostni plantaži. Uporabljajo se izključno gojeni plodovi, da se z izkoriščanjem divje rastočih rastlin ne posega v naravni ekosistem.

Pridelan po načelih permakulture. PlanetBIO camu camu nosi ekološki certifikat, ki pa ga naši pridelovalci celo nadgrajujejo z načeli permakulture in sonaravnega gojenja. 

Camu camu so plodovi grmičastega drevesa z latinskim imenom Myrciaria dubia, ki tik ob vodi raste v porečju Amazonke. Po velikosti in obliki spominjajo na olive, barva pa se med dozorevanjem postopoma spreminja iz zeleno-rdeče v temno vijolično. Prebivalci amazonskega porečja obirajo plodove iz kanujev v času deževne sezone, že tisočletja pa jih uporabljajo v svojem tradicionalnem zdravilstvu.

Glavna učinkovina, zaradi katere je camu camu danes priljubljen in iskan tudi izven svoje domovine, je vitamin C. Plodovi camu camu veljajo za enega najbogatejših virov tega pomembnega vitamina na svetu, njegova vsebnost pa je največja v še nezrelih plodovih. Vitamin C zavzema v svežih plodovih  2–3 % celotne mase, PlanetBIO camu camu v prahu pa glede na suho maso vsebuje okrog 12 % vitamina C. PlanetBIO camu camu v prahu vsebuje tudi vlaknine, beljakovine in skoraj nič maščob.

KORISTI

  • Vitamin C - deluje kot antioksidant in ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, sodeluje pri sproščanju energije pri presnovi, normalnemu psihološkemu delovanju in k normalnemu delovanju živčevja, igra vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob, ter ppovečuje absorpcijo železa in sodeluje pri obnovi reducirane oblike vitamina E

Navodila

Priporočena dnevna količina: 1,5 g (1/2 čajne žličke).
PlanetBIO camu camu v prahu vmešajte v sadne ali zelenjavne sokove, smutije ali vodo. Po potrebi sladkajte z naravnimi sladili, kot je PlanetBIO kokosov sladkor.

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnostežene prehrane ter zdravega načina življenja. 

Opozorila

  • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
  • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
  • Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestava

Sestavine: Ekološki camu camu (Myrciaria dubia) v prahu.

Vsebnost vitamina C v 100 g izdelka: 10,0 g

Vsebnost vitamina C v 1,5 g izdelka: 150 mg (188% PDV*)

*Priporočen dnevni vnos

Sorodni izdelki

Proteinski prah jedilne konoplje PlanetBIO, 200 g
Proteinski prah jedilne konoplje PlanetBIO, 200 g

Proteinski prah konoplje je pridobljen iz oluščenih semen konoplje. Za povečanje deleža beljakovin in vlaknin je semenom odstranjena maščoba. Proteinski prah je še posebej cenjen pri športnikih in vseh, ki živijo aktivno življenje, saj beljakovine prispevajo k vzdrževanju in povečanju mišične mase.

7,99 €
 
Maca PlanetBIO, 200 kapsul
Maca PlanetBIO, 200 kapsul

Prehransko dopolnilo za vitalnost.

15,99 €
 
Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g
Spirulina v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO spirulina v prahu je bogat vir beljakovin, vitamina A, vitaminov B1 in B2, železa in mangana. Gojena je v sladkovodnih bazenih  na Tajvanu, izpostavljena naravni sončni svetlobi, zaradi česar v sebi razvije kar največ klorofila in hranil.

12,99 €
 
Pšenična trava v prahu PlanetBIO, 100 g
Pšenična trava v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO pšenična trava raste na evropskih tleh, na neokrnjenih ekoloških poljih. Ob prisotnosti naravne sončne svetlobe razvije v sebi kar največ klorofila in hranil. Bogata je z vlakninami, folno kislino, železom in vitaminom C, zato predstavlja odličen dodatek smutijem in sokovom

8,99 €
 
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO ekološko gojena ashwagandha prihaja iz Indije, kjer velja za eno najpomembnejših in najbolj pogosto uporabljanih ajurvedskih zelišč ter se tradicionalno uporablja kot adaptogen. 

Prehransko dopolnilo.

8,99 €
 
MSM rastlinskega izvora PlanetBIO, 180 kapsul
MSM rastlinskega izvora PlanetBIO, 180 kapsul

PlanetBIO MSM je naravni vir žvepla, ki ga moramo v telo vnesti s prehrano in je sestavni del beljakovin v laseh, koži in nohtih. Pridobiva se s postopkom destilacije, zato je 100 % čist, brez nečistoč, škodljivih tujkov ali kakršnihkoli dodatkov.

21,99 €