Sanolabor

 

Šifra:

Micovag Plus, 10 vaginalnih globul po 2 g
Micovag Plus, 10 vaginalnih globul po 2 g
    Za povečavo kliknite na sliko

Vaginalne globule so namenjene dopolnilnemu zdravljenju vaginalnih glivičnih vnetij. Medicinski pripomoček. Več>>

9,68 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Globule delujejo tako, da ponovno vzpostavijo fiziološki pH nožnice, kar pripomore k preprečevanju kolonizacije patogenih mikrobov. Poleg tega delujejo pomirjujoče in posledično odpravljajo moteče srbenje in pekoč občutek.

Kaj je in kako se uporablja
Kandidoza je vaginalna okužba, ki jo povzročajo glivice iz rodu Candida (najpogosteje vrsta Candida albicans). Glivice iz rodu Candida so normalno prisotne v vaginalni flori in so v ravnovesju z drugimi mikrobi. V posebnih stanjih (zmanjšana odpornost, antibiotična in kortikosteroidna terapija, pomanjkanje vitaminov, prehrana, bogata s sladkorji in ogljikovimi hidrati, stres, uporaba kontracepcijskih tablet, nošenje ozkega ali sintetičnega spodnjega perila) se lahko glivice iz rodu Candida močno namnožijo in porušijo ravnovesje med mikrobi vaginalne flore ter povzročijo nastanek vulvovaginalne kandidoze. Za obvladovanje nadidoze je pomembna ponovna vzpotavitev fiziološkega pH nožnice. Ta pripomore k ravnovesju vaginalne flore in ustvari neprijazno okolje za rast in razvoj glivic.

Navodila

Kako se uporablja
Razmaknite in potegnite narazen oba konca folije na vrhu ovoja, vzemite globulo iz ovoja in jo vstavite globoko v nožnico. Pred uporabo uporabo medicinskega pripomočka in po njej si umijte roke.

Kdaj in kako dolgo
Vstavite eno globulo, najbolje zvečer pred spanjem ali po navodilu zdravnika.

Rok uporabe, shranjevanje in odstranjevanje
Rok uporabe se nanaša na zaprt in pravilno hranjen izdelek. Izdelka ne uporabljajte po izteku roka uporabe oz. če je embalaža odprta ali poškodovana. Medicinski pripomoček shranjujte zaščiten pred svetlobo in toploto, najbolje pri temperaturi od 4 stopinj celzija do 25 stopnij celzija. Medicinskih pripomočkov naj ne bi odvrgli v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja medicinskih pripomočkov, ki jih ne uporabljate več, se posvetujte  s svojim farmacevtom. To bo pripomoglo k zaščiti okolja.

Opozorila

Kdaj ga ne smete uporabljati
Ne uporabljajte v primeru individualne preobčutljivosti za katerikoli sestavino izdelka.

Medsebojno delovanje z drugimi izdelki
Medsebojna delovanja z drugimi izdelki niso znana, zato je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom, preden uporabite vaginalne globule Micovag Plus v kombinaciji z drugimi medicinskimi pripomočki ali zdravili za vaginalno uporabo.

Nosečnost in dojenje
V teh primerih je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom.

Vpliv na upravljanje vozil in strojev
Posebni varnostni ukrepi niso potrebni.

Posebna opozorila
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Izogibajte se stiku izdelka z očmi. Ne zaužijte izdelka.

Sestava

Polsintetični gliceridi, borova kislina, silikatni dimetil sililat, bisabolol, vitamin E acetat, mlečna kislina.

Sorodni izdelki

Vlažilni robčki za intimno nego org.bombaž Masmi, 20 kom
Vlažilni robčki za intimno nego org.bombaž Masmi, ...

Edinstveni robčki iz organskega bombaža in rastlinskimi ekstrakti vrhunskih rastlin iz ekološke pridelave. Obvezna oprema vsake ženske torbice.

3,90 €
 
Alodermal intimno milo z izvlečkom mentola, 250 ml
Alodermal intimno milo z izvlečkom mentola, 250 ml

Nežno intimno milo INTIMAID s sestavinami naravnega izvora zagotavlja ustrezno nego in zaščito intimnih predelov. Intimno milo deluje učinkovito in nežno, hkrati pa vzdržuje naravno fiziološko ravnovesje vaše kože. S pravilnim umivanjem sluznica ohranja vlažnost, kar preprečuje nastanek vnetij in zagotavlja ustrezno dnevno zaščito ter preventivno delovanje. 

9,06 €
 
Gynophilus vaginalne kapsule, 14 kos
Gynophilus vaginalne kapsule, 14 kos

Neravnovesje vaginalne flore, (posebej kot posledica zdravljenja z antibiotiki/antimikotiki), ki lahko povzroča srbenje, neprijeten vonj, neobičajen izcedek, pekoč občutek, draženje.

9,99 €
 
Zaščitna krema s cinkovim oksidom Soffisof Solution, 200 ml
Zaščitna krema s cinkovim oksidom Soffisof ...

Zaščitna krema z vsebnostjo cinkovega oksida in bogatih rastlinskih olj za zaščito kože pred vlago in dražečimi snovmi zlasti v primeru inkontinence.

4,55 €
 
Multi-Gyn FemiWash pena, 100 ml
Multi-Gyn FemiWash pena, 100 ml

Za nežno in pravilno intimno higieno brez mila.

9,29 €
 
Multi-Gyn IntiFresh, 12 kom
Multi-Gyn IntiFresh, 12 kom

Robčki za nežno intimno nego.

2,92 €