Sanolabor

 

Šifra:

Menstrualna skodelica Natu
Menstrualna skodelica Natu
Menstrualna skodelica Natu
Menstrualna skodelica Natu
    Za povečavo kliknite na sliko

Natù je menstrualna skodelica za večkratno uporabo, enostavna za uporabo in izdelana iz visokokvalitetnega mehkega 100% hipoalergenega medicinskega (platinum) silikona, ki ustreza strogim mednarodnim standardom. Ko jo vstavite, se prilagodi stenam nožnice, tam zbira menstrualno tekočino in je ne absorbira, preprečuje, da bi menstrualna tekočina iztekla iz nožnice in skrbi za naravno ravnovesje vaginalnega območja. Več>>

19,89 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Menstrualna skodelica Natu je prijazna do nas in do okolja.

Sanitarni vložki in tamponi niso več obvezna izbira. Natu je inovativna in ekološka alternativa. Natu upošteva vaše dobro počutje in okolje. Natu ljubi vas in zemljo.

Natu je varna, priročna, praktična in udobna
Natu menstrualno skodelico se lahko uporablja tako podnevi kot tudi ponoči. Omogoča uživanje v vseh športnih aktivnostih, tudi vodnih!

Menstrualna skodelica se mora izprazniti, sprati in vstaviti na vsake 4 do 8 ur.

Katera Natu menstrualna skodelica je za vas?

Natu skodelica je na voljo v 2 velikostih. Tako se njeno velikost prilagodi vsaki ženski posebej. Glede na leta in glede na zgodovino naravnih porodov:

 • Velikost 1: Za ženske stare do 30 let, ki še niso rodile po naravni poti.
 • Velikost 2: Za ženske nad 30 let ali za ženske, ki so že rodile po naravni poti.
   

Zakaj izbrati Natu menstrualno skodelico?

 • Klinično testirana, da je 100% nealergena.
 • Brez toksinov in biokompatibilna, brez lateksa in ftalatov.
 • Brez vonja in tudi ne absorbira vonjav.
 • Odlična elastičnost. Omogoča da se kljub mečkanju in upogibanju vrne v normalno stanje. Ne utrpi stalnih deformacij.
 • Odlična odpornost proti obrabi.
 • Mehka, zelo pregledna in ne rumeni tudi po dolgotrajni uporabi.
 • Visoka vzdržljivost in trajanje tudi ob dolgoročni sterilizaciji.
 • Enostavna za čiščenje. 

Navodila

Da boste našli najbolj optimalen položaj za pravilno vstavitev in odstranitev menstrualne skodelice, boste najverjetneje potrebovali nekaj vaje. Ko se boste naučili, pa boste presenečeni nad preprostostjo in učinkovitostjo uporabe skodelice. Predlagamo, da z vstavljanjem začnete zadnja 2 dneva svojega cikla. Vzemite si toliko časa, kot ga potrebujete, da spoznate Natù in se z njo spoprijateljite, predvsem pa velja, da se sprostite.

Pred uporabo
Preverite, ali so 4 odprtine na zgornjem delu skodelice odprte, nato Natù sterilizirajte v vreli vodi vsaj 3–5 minut; skodelica naj bo povsem prekrita z vodo. Sterilizirajte jo na začetku vsakega cikla.

Vstavljanje Natu
Skodelico Natù namestite nižje kot tampon. Potem, ko ste si roke oprali z nežnim, neodišavljenim milom in vodo, stisnete Natù v obliko črke U in čvrsto držite med palcem in kazalcem; oba konca stisnete skupaj, kolikor je le mogoče (glej diagram 1). S prosto roko previdno razprete velike vaginalne ustnice in vstavite skodelico v nožnico, tako da je nameščena približno 2cm od nožnične odprtine. Spustite prijem in skodelica se bo prilagodila novemu okolju. Da se vaša Natù popolnoma prilagaja steni nožnice, se prepričate, tako da primete sredino skodelice in jo, če je mogoče, malo zavrtite, da zapolnite vse morebitne odprtine in da se skodelica res dobro »vsidra«.

Odstranjevanje menstrualne skodelice Natu
Natù morate izprazniti, oprati in ponovno vstaviti vsakih 4–8 ur (odvisno od intenzitete menstruacije).

Pomembno je, da ste za enostavno odstranjevanje sproščeni, zato ne hitite. Če skodelice ne dosežete s prsti, uporabite vaginalne mišice in Natù tako potisnite nižje. Vedno si dobro operite roke pred in po odstranjevanju.

Med odstranjevanjem lahko sedite na stranišču ali čepite z razširjenimi nogami. Čepenje bo pripomoglo k lažjemu vstavljanju in odstranjevanju skodelice. Da skodelico odstranite, stisnite palec in kazalec in se tako rahlo dotaknite sredine menstrualne skodelice v nožnici ali s sredincem pritisnite na zunanjo steno. Oblika peclja je zasnovana tako, da je odstranjevanje enostavnejše.

Mogoče je, da pri odstranjevanju skodelice nožnica »izpusti« zvok. Previdno odstranite skodelico, da ne razlijete vsebine. Ko enkrat odstranite iz nožnice sredino skodelice, nežno pritisnite najprej na eno stran skodelice in nato še na drugo in zakljucite z odstranjevanjem. Ta metoda vam zagotavlja enostavno odstranjevanje. Ne pozabite držati skodelice v pokoncnem položaju, da se izognete razlitju vsebine. Izpraznite jo v stranišče, jo operite in ponovno vstavite.

Vzdrževanje in čiščenje
Zelo pomembno je, da je vaša menstrualne skodelica Natù vedno čista. Sterilizirajte jo v vreli vodi, pustite da vre 3–5 minut, vendar pri tem pazite, da voda ne izpari. Uporabite lahko tudi parni sterilizator. Med menjavami skodelico previdno očistite z nežnim, neodišavljenim milom in vročo vodo. Pozorno odstranite vse ostanke mila, ki bi lahko povzročili draženje nožnice. Za čišcenje roba lahko uporabite majhno, mehko krtačko. Majhne odprtinice tik pod vratom vaše menstrualne skodelice izboljšajo prileganje stenam nožnice, zato je pomembno, da so te odprtinice čiste in prepustne. Ko niste doma, poskrbite, da boste vedno imeli pri sebi pitno, čisto vodo, s katero boste lahko ocčistili svojo Natù. S časom lahko barva menstrualne skodelice zbledi, vendar to ne vpliva na njeno učinkovitost. Če opazite na menstrualni skodelici zareze ali kakšne druge spremembe, priporočamo da Natù zamenjate. Shranjujte jo v bombažni vrečki in ne v plastični vrečki ali brezzračno zaprtem vsebniku.

Opozorila

Menstrualna skodelica Natù ni kontracepcijska metoda in vas ne zaščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi. Če se pojavi bolečina ali pekoč obcutek pri uriniranju, takoj odstranite menstrualno skodelico in se posvetujte z zdravnikom. Natù ni treba odstranjevati med opravljanjem potrebe na stranišču, vendar jo morate nujno odstraniti pred spolnim odnosom. Priporočamo, da menstrualne skodelice ne delite z drugimi. Shranjujte nedosegljivo otrokom in hišnim ljubljenčkom. Uporabi se lahko lubrikant na vodni osnovi in ne na oljni.

Sestava

Menstrualna skodelica NATU je narejena iz kataliziranega silikona s pomočjo platine. Ta material je dolgotrajen, visoke kvalitete, biokompatibilen in seveda prekaša standardne silikone. Le ti so navadno katalizirani s pomočjo peroksida ali ostaliih materialov, ki se jih ponavadi uporablja (kot so guma ali sintetični lateks). Platinum silikon, ki ga uporabljamo za izdealvo NATU menstrualne skodelice, ustreza strogim mednarodnim standardom: USP Class VI, US PharmacopeiaXXII, FDA CFR 177.2600 e BfR.

Natu skodelica je na voljo v 2 velikostih. Tako se njeno velikost prilagodi vsaki ženski posebej. Glede na leta in glede na zgodovino naravnih porodov:

 • Velikost 1: Za ženske stare do 30 let, ki še niso rodile po naravni poti.
 • Velikost 2: Za ženske nad 30 let ali za ženske, ki so že rodile po naravni poti.

velikost 1menstrualna-skodelica-natu-1 menstrualna-skodelica-natu-premer-1

Velikost 1: Za ženske stare do 30 let, ki še niso rodile po naravni poti. Premer: 42 mm, dožina: 47 mm, volumen: 25 ml.

velikost 2 menstrualna-skodelica-natu-2 menstrualna-skodelica-natu-premer-2

Velikost 2: Za ženske nad 30 let ali za ženske, ki so že rodile po naravni poti. Premer: 47 mm, dožina: 52 mm, volumen: 30 ml.

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Higienski vložki Natura Femina pantyliner, 24 kos
Higienski vložki Natura Femina pantyliner, 24 kos

100 % bombažni, pH-nevtralni samolepilni vložki Natura Femina, brez parfumov in niso beljeni s klorom. Primerni so za vsakodnevno zaščito perila, pri šibki menstruaciji ali ob sočasni uporabi higienskih tamponov.

3,89 €
 
Tamponi iz bombaža Masmi - super, 18 tamponov
Tamponi iz bombaža Masmi - super, 18 tamponov

Tamponi iz 100% ekološkega bombaža SUPER.  V škatlici je pakiranih 18 tamponov.

3,42 €
 
Natura Femina by Ellen normal, 12 kom
Natura Femina by Ellen normal, 12 kom

Natura Femina by ellen tamponi s probiotiki  so zanesljiva zaščita v času menstruacije  in hkrati vzpostavljajo in ohranjajo mikrobiološko ravnovesje intimnih predelov na naraven način.

8,80 €
 
Prsne blazinice za dojenje Masmi iz certificiranega org. bombaža, 30 komadov
Prsne blazinice za dojenje Masmi iz ...

Prsne blazinice za dojenje iz certificiranega org. bombaža za naravno higieno prsi v obdobju dojenja.

5,59 €
 
Anionski higienski vložki Drion - dnevni 240 mm
Anionski higienski vložki Drion - dnevni 240 mm

Ultra tanki 8 slojni vložki s krilci iz 100% naravnih in okolju prijaznih materialov, ki ne dražijo kože, ne vsebujejo kemikalij, nimajo stranskih učinkov, izjemno hitro vpijajo in prepuščajo zrak. 

4,00 €
 
Dnevni ščitniki perila iz certificiranega org. bombaža Masmi, 30 komadov
Dnevni ščitniki perila iz certificiranega org. ...

Ščitniki perila iz certificiranega organskega bombaža, primerni za vsakodnevno uporabo. Zmanjšujejo možnost draženja in alergij. 

3,25 €