Sanolabor

 

Šifra:

Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
-15 %
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
Ashwagandha v prahu PlanetBIO, 150 g
    Za povečavo kliknite na sliko

PlanetBIO ekološko gojena ashwagandha prihaja iz Indije, kjer velja za eno najpomembnejših in najbolj pogosto uporabljanih ajurvedskih zelišč ter se tradicionalno uporablja kot adaptogen. 

Prehransko dopolnilo. Več>>

7,64 € 8,99 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Podroben opis

Zakaj PlanetBIO ashwaganda?

100 % ekološka. PlanetBIO ashwagandha ustreza strogim načelom ekološke pridelave, dodatno pa jo tudi sami preverjamo z neodvisnimi analizami.

Spodbujanje lokalnega razvoja. Podjetje, ki nam dobavlja PlanetBIO ashwagandho, je vključeno v 10 različnih socialnih projektov, ki podpirajo ekološke kmete in jih izobražujejo o pomembnosti ohranjanja okolja.

Ashwaganda (Withania somnifera) je zelnata trajnica, ki spada v družino razhudnikovk (Solanaceae). V obliki grmička, ki v višino doseže med 35 in 75 centimetrov, avtohtono raste v sušnih predelih Indije in je znana tudi pod imenoma »indijski ginseng« in »zimska češnja«. Njeni listi so gosto odlakani s kratkimi dlačicami, iz drobnih zelenih cvetov se razvijejo oranžno-rdeči okrogli plodovi, pod zemljo pa ashwaganda skriva dolge gomoljaste korenine, ki so edina sestavina PlanetBIO ashwagande v prahu. Sveži gomolji oddajajo močan vonj, po katerem je ashwaganda tudi dobila ime: ashwa namreč v sanskritu pomeni konj, gandha pa vonj. V ayurvedi v zdravilne namene uporabljajo tudi liste in plodove, na Zahodu pa se v zeliščnih pripravkih ashwagande uporabljajo zgolj njeni gomolji.

Navodila

Okus PlanetBIO ashwagande v prahu je rahlo grenak in neobičajen, zato jo je najbolje zamešati v sadne sokove, smutije ali jogurte rastlinskega izvora. V manjših količinah jo lahko dodajamo tudi energijskim ploščicam, kosmičem, piškotom, sladoledom in drugim doma pripravljenim sladicam, ki zakrijejo njen okus. Priporočena dnevna količina je 1 čajna žlička (3 g) PlanetBIO ashwagande v prahu.

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnostežene prehrane ter zdravega načina življenja. 
OPOZORILO: Uporaba se odsvetuje nosečnicam in ljudem, ki imajo težave s sčitnico ali se zdravijo s kortikosteroidi.

Opozorila

  • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
  • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
  • Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Uporaba se odsvetuje nosečnicam in ljudem, ki imajo težave s ščitnico ali se zdravijo s kortikosteroidi.

Sestava

Ekološka uspavalna vitanija (Withania somnifera) v prahu.

Sorodni izdelki

Ashwagandha PlanetBIO, 180 kapsul
Ashwagandha PlanetBIO, 180 kapsul

PlanetBIO ekološko gojena ashwagandha.

Prehransko dopolnilo.

17,99 €
 
Planetbio MSM rastlinskega izvora, 180 kapsul
Planetbio MSM rastlinskega izvora, 180 kapsul

PlanetBIO MSM je naravni vir žvepla, ki ga moramo v telo vnesti s prehrano in je sestavni del beljakovin v laseh, koži in nohtih. Pridobiva se s postopkom destilacije, zato je 100 % čist, brez nečistoč, škodljivih tujkov ali kakršnihkoli dodatkov.

21,99 €
 
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO guarana v prahu deluje poživilno in se uporablja kot nadomestek kave. Njena glavna učinkovina je kofein, v primeru guarane imenovan tudi guaranin.

Prehransko dopolnilo.

12,99 €
 
Kakavovo maslo PlanetBIO, 300 g
Kakavovo maslo PlanetBIO, 300 g

PlanetBIO kakavovo maslo se pridobiva iz ekoloških kakavovih zrn sorte criollo. Ima bogato čokoladno aromo.

12,00 €
 
Klorela v prahu PlanetBIO, 100 g
Klorela v prahu PlanetBIO, 100 g

Ekološka PlanetBIO klorela je enocelična zelena alga. Je bogat vir beljakovin, vitaminov A, B1, B2, B3, B6 in B12, železa, mangana in bakra. Gojena je v sladkovodnih bazenih na Tajvanu, izpostavljena naravni sončni svetlobi, zaradi česar v sebi razvije kar največ klorofila in hranil. 

13,99 €
 
Otroški mavrični kompleks, bio, 120 kapsul
Otroški mavrični kompleks, bio, 120 kapsul

Ekološko certificiran otroški mavrični kompleks je mešanica iz polnovrednih hranil, zasnovana posebej za potrebe otrok in izboljšanje njihovih prehranskih navad. Mešanica vsebuje fino mlet prah ekološkega sadja in zelenjave. Kapsule so posebej majhne, da ne povzročajo težav pri zaužitju.

23,90 €