Sanolabor

POMEMBNO OBVESTILO: priporočamo, da se v izogib širjenju virusa odločite za spletno plačilo s plačilom po predračunu ali s plačilno kartico. Le v tem primeru vam bo lahko poštar dostavil paket do vašega naslova (pred prihodom vas bo poklical in dogovorili se boste za mesto dostave brez fizičnega kontakta). Če se boste odločili za plačilo po povzetju, boste prejeli listek-obvestilo v nabiralnik in paket boste morali sami prevzeti na vaši lokalni pošti.
Zaradi izredno povečanega števila spletnih naročil lahko prihaja do zamud pri dostavi. Prosimo za razumevanje.
 

Šifra:

Pametna ura Lunatel za starostnike
Pametna ura Lunatel za starostnike
Pametna ura Lunatel za starostnike
Pametna ura Lunatel za starostnike
    Za povečavo kliknite na sliko

Pametna ura Lunatel je namenjena predvsem nudenju varnosti in povečanju samostojnosti starostnikov, ter krepitvi njihove samozavesti. Prav tako pa je primerna za vse, ki so lahko ogroženi ali le potrebujejo občutek varnosti. Več>>

299,00 €

Izdelka Pametna ura Luntel v spletni trgovini ni možno kupiti, ker zahteva osebno strokovno svetovanje o uporabi. Prosimo naročite se na svetovanje (brez obveznosti!) preko spodnjega spletnega obrazca.

Soglašam, da družba Sanolabor, d. d., moje zgoraj navedene osebne podatke posreduje družbi G-vit, d. o. o., z namenom, da me slednja kontaktira zaradi posredovanja dodatnih informacij o pametni uri Lunatel.Podroben opis

Pametna ura Lunatel je mobilna naprava, ki je primeren vsakdanji pripomoček in pomočnik v enem. Ta pametna ura je popolnoma avtonomna naprava, ki deluje samostojno in uporabniku zagotavlja klic v sili (SOS signal), kjerkoli se ta nahaja in kadarkoli je ta nujno potreben. V primerih, ko je ogroženo človekovo zdravje, pa lahko s sprožitvijo nujnega klica reši tudi vaše življenje. SIM kartica v uri omogoča uporabniku tudi klicanje prednastavljenih številk.

Uporaba vseh funkcionalnosti pametne ure Lunatel je vezana na mesečno naročnino, ki znaša 19,90 EUR ali 24,90 EUR. V kolikor je uporabnik naročnik podpore klicnega centra, pametna ura Lunatel zagotavlja 24 urno podporo, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Omogoča nastavitev dnevno nočnih con in sledenje lokaciji uporabnika. Prav tako omogoča klicanje in sprejem klicev prednastavljenih oseb, pošiljanje in sprejemanje sporočil, uporabo opomnikov za zdravila in druge terapevtske aktivnosti, prikaz vremena, ... Med zadovoljne uporabnike spadajo predvsem starostniki, ki živijo sami in bolniki s kroničnimi boleznimi. Med njimi pa najdemo tudi vzdrževalce in varnostnike, planince in pohodnike, nekaj otrok in mladostnikov, ter šoferjev. 


 

Navodila

Uporaba pametne ure Lunatel je za uporabnika zelo enostavna. Paziti in skrbeti mora le za to, da ima ura napolnjeno baterijo, zato priporočamo, da je polnilec priklopljen na električno vtičnico nekje ob nočni omarici, da lahko uporabnik uro napolni vsak večer. Ura pa zdrži brez polnjena (odvisno od uporabe) tudi več kot 48 ur.
Ura ima ob strani dva gumba, redečega in črnega.
 
Rdeč gumb se uporablja za:
-       sprožitev nujnega klica - ALARM (dolg pritisk – 3 sekunde)
-        listanje med zasloni (kratek stisk)

Črne gumb se uporablja za:
-     prikaz zaslona (kratek pritisk)
-     različne funkcije (dolg pritisk – 3 sekunde); izbirati je mogoče med:
-     govorna napoved časa (osnovna nastavitev)
-    direkten klic določene vnaprej znane številke oziroma kontakta
-    prikaz časa
-    izklop ure
 
KAKO UPORABNIK URE SPROŽI ALARM?
Uporabniki sprožijo alarm s pritiskom na rdeči gumb ob strani ure (dokler ne začutijo treh vibracij). Pritisk mora trajati najmanj 3 (tri) sekunde.
 
Uporabnik se lahko dotakne tudi SOS znaka na uri in tudi tako sproži alarm. Tudi tu se morajo začutiti tri (3) vibracije.
 
V primeru sproženega alarma bo zaslon ure prikazoval sporočilo “Nujen primer” - Emergency. Na dnu ure se ob sprožitvi alarma za tri sekunde prikaže gumb  “Prekini”. Če smo alarm sprožili po pomoti, pritisnemo “Prekini” in alarm je preklican.
 
KAJ SE ZGODI, KO JE SPROŽEN ALARM?
Kadar uporabnik sproži alarm, ura avtomatično kliče pomočnike po vrstnem redu v verigi alarmiranja. Zadnji v verigi alarmiranja je Lunatelov asistenčni klicni center TBS 24ur, ki prevzame klic, v kolikor se noben pomočnik uporabnika pred tem ne odzove.
Klic je avtomatiziran in bo od pomočnika zahteval, da alarm sprejme ali zavrne. Pomočnik prejme na svojo mobilno telefonsko številko klic in tudi SMS sporočilo. Po dvigu klica sliši zvočno sporočilo, ki mu pove, da naj za sprejem nujnega klica pritisne številko 2, v nasprotnem primeru – če klica ne more sprejeti – pa številko 1; če ne naredi nič ali zavrne klic je enako kot če pritisne številko 1 – klic se avtomatsko posreduje naslednjemu pomočniku uporabnika v verigi alarmiranja.
V kolikor se pomočnik odloči, da se bo na nujni klic odzval in bo pritisnil številko 2, se bo na uri uporabnika izpisalo kdo bo poskrbel za njegov alarm, ki ga je sprožil. Tako uporabnik takoj ve, od koga lahko pričakuje posredovanje oziroma pomoč.
 
KAJ NAREDI POMOČNIK PO SPREJEMU ALARMA?
Odprite SMS sporočilo in kliknite na povezavo v sporočilu, da si ogledate uporabnikovo lokacijo oz. vidite kje se nahaja. SMS sporočilo, ki ga prejme pomočnik izgleda takole:
Uporabnika pokličete direktno na uro s klikom na telefonsko številko ure, ki je tudi v SMS sporočilu.
Drugi način s pomočjo katerega lahko tudi dosežete uporabnika je, da ga pokličete s stacionarne telefonske linije (poznati morate telefonsko številko ure!) ali preko internetnega portala, če imate do njega dostop.
 
Opomba: Vaš telefonski operater vam lahko zaračuna storitve klica na SIM kartico ure. Bodite pozorni na to, ko kličete uro.
 
KAKO POKLIČEM UPORABNIKA NA URO?
Za neposreden klic uporabniku ure kliknite na mobilno številko, ki se nahaja v prejetem SMS sporočilu v primeru alarma. Najbolje je, da si vsi pomočniki shranijo mobilno številko pametne ure med kontakte na svojih telefonih. Tako bodo lahko uporabnika v vsakem trenutku poklicali na uro.
 
KAKO UPORABNIK URE SPREJME KLIC?
Ura začne vibrirati in zvoniti, če jo kličemo neposredno. Klicateljevo ime in slika, če je vstavljena, bosta prikazani na zaslonu ure, da lahko uporabnik prepozna kdo ga kliče. Uporabnik ure sprejme telefonski klic s preprostim klikom na zeleno ikono telefona na uri. Pritisne rdečo ikono v primeru, da želi zavrniti klic. 
 
KAKO UPORABNIK SPROŽI KLIC Z URE?
Uporabnik ima na voljo 30 minut na mesec za navadne, torej ne-nujne odhodne klice z ure. Čas prihodnih klicev na uro ni omejen. Uporabnik lahko kliče z ure samo pomočnike oziroma prednastavljene osebe shranjene v uri.
To stori s pritiskom na moder gumb s simbolom telefona na ekranu ure. Potem se mu bodo prikazali kontakti, ki jih ima na voljo za klic. Od enega do drugega kontakta pride z »listanjem« oz. z drsanjem prsta po ekranu ure z leve proti desni ali obratno. Ko se na uri pokaže izbrana oseba sproži klic s pritiskom na zeleno tipko s simbolom telefona.
Opomba: ura je prvenstveno namenjena nujnim klicem s strani uporabnika, zato je bolje, da kličejo kontaktne osebe uporabnika na uro kot pa obratno.
 

Tehnične podrobnosti

•       MATERIAL: polimerni kompozit
•       BATERIJA: op obtimalni rabi 3 dni
•       SINHRONIZACIJA: Windows in iOS
•       GARANCIJA: 1 leto
 

Sorodni izdelki