Sanolabor

 

Šifra:

Obloga za rane PolyMem Silver (10,8 cm × 10,8 cm)
Obloga za rane PolyMem Silver (10,8 cm × 10,8 cm)
    Za povečavo kliknite na sliko

Sodobna obloga za rane, ki omogočajo uporabo ene vrste obloge, brez dodatkov, skozi celoten proces celjenja rane. Več>>

13,11 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Blagovna znamka:

PolyMem

PolyMem

Podroben opis

Obloga PolyMem® Silver ima dodano srebro v obliki nanokristalnih delcev. Srebro je vezano v oblogo in se ne sprošča v rano.

PolyMem® Silver se uporablja v začetni fazi zdravljenja inficiranih ran ali opeklin, ko je pričakovano več izločka in pri ranah z obilnim izločanjem. Ima debelejšo strukturo in omogoča 60 % večjo absorpcijo.

PolyMem® Silver oblogo lahko uporabljate dokler se obloga ne prepoji, nato jo zamenjate. Odstranjevanje obloge PolyMem® Silver je nežno, neboleče, ob menjavi obloge rane ni potrebno čistiti, saj izločki skupaj z bakterijami ostanejo ujeti v oblogi in jih tako odstranimo skupaj z njo.

Glicerin neguje poškodovano tkivo in s tem lajša bolečino. Obloga ustvarja vlažno okolje v rani, ki spodbuja regeneracijo celic.

Obloga PolyMem® Silver je namenjena oskrbi okužene rane.

Navodila

Prva namestitev:

1. Pripravite rano po protokolu oz. navodilu zdravnika.

2. Izberite oblogo, ki je 0,6-5 cm večja od rane. Obloga naj prekriva tudi vnete oz. poškodovane predele okoli rane. Oblogo lahko režete.

3. Pri zelo suhih ranah oblogo pred namestitvijo malce navlažite.

4. Oblogo namestite na rano tako, da je stran s filmom (z vidnim tiskom) na zunanji strani.

5. Oblogo pričvrstite s trakom, mrežico ali gazo.

6. Na zunanjo stran obloge zarišite obris rane za pomoč pri odločitvi, kdaj zamenjati oblogo.

Med uporabo obloge

1. V prvih dneh po namestitvi je zaradi močnega vleka tekočine možno povečano izločanje iz rane. To ni neobičajno in kaže, da obloga deluje.

2. Med kopanjem naj obloga ostane suha in na mestu. Če se zmoči, jo zamenjajte.

Menjava obloge:

1. Izločena tekočina iz rane postane vidna skozi vrh obloge. Oblogo zamenjajte, še preden tekočina doseže robove rane oz. tako kot to priporoča dobra klinična praksa oz. najkasneje po 7 dneh.

2. Pogostejše menjave bodo morda potrebne zaradi oslabljenega imunskega sistema, sladkorne bolezni, infekcije, hipergranulacije, maceriranega tkiva oziroma kadar želimo pospešiti odstranjevanje odmirajočega tkiva.

3. Oblogo odstranite nežno. PolyMem se na splošno z rano ne sprime, zato je odstranjevanje običajno neboleče. Preglejte oblogo in rano, da zagotovite, da je ves material odstranjen.

4. Če se obloga zaradi koagulirane krvi ali posušenega eksudata sprime s kožo ali lasmi, z majhno količino fiziološke raztopine ali vode sprimek počasi in nežno zmehčajte in zrahljajte. Očistite nepoškodovano kožo okoli rane.

5. Obloge menjajte skladno s protokolom oz. kot to določi zdravnik. Pri uporabi obloge PolyMem v večini primerov ob menjavi ni potrebno posegati v rano in jo čistiti, razen v primeru okužbe ali kontaminacije. Obloga PolyMem je načrtovana tako, da neprekinjeno čisti rano in v njej ne pušča ostankov, ki bi jih bilo potrebno odstraniti. Pretirano čiščenje bi lahko poškodovalo novonastalo tkivo in podaljšalo čas celjenja.

6. Namestite novo oblogo.

Opozorila

• Le za zunanjo uporabo • Obloge PolyMem niso kompatibilne z oksidirajočimi substancami (vodikov peroksid, raztopine hipoklorita) • Pred postopki slikanja v medicini preverite ali je potrebno oblogo odstraniti • Izogibajte se kontaktu z elektrodami ali prevodnimi geli • Med uporabo obloge PolyMem ni priporočljivo vzporedno lokalno zdravljenje rane • Bodite pozorni na znake infekcije ali maceracije • Ne uporabljajte oz. prenehajte z uporabo pri ljudeh, ki kažejo znake preobčutljivosti, draženja ali alergije na oblogo ali materiale v oblogi • Obloga je namenjena za enkratno uporabo pri eni osebi. Ne uporabljajte je ponovno. Ponovna uporaba lahko uniči njene lastnosti, širi kontaminacijo in poveča nevarnost okužbe.

Obloge PolyMem so primerne za uporabo ob prisotnih znakih okužbe, če je že uvedeno ustrezno zdravljenje okužbe.

Sestava

Polimerna membrana obloge PolyMem je izdelana iz hidrofilnega poliuretanskega matriksa, ki vsebuje: (1) varno čistilno sredstvo, (2) vlažilno sredstvo glicerol, (3) supervpojno sredstvo.

Membrano prekriva tanek polprepusten film iz poliuretana, ki 'diha' in pomaga preprečiti kontaminacijo. Oblogo se lahko uporabi kot sekundarno ali kot primarno-sekundarno oblogo.

Obloge s srebrom PolyMem Silver vsebujejo majhne delce srebra in ne puščajo madežev na koži. Srebro deluje v oblogi za zaščito pred okužbo z mikrobi. Približna količina srebra na površino obloge PolyMem Silver je 124 μg/cm2.

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

Obloga za rane PolyMem Silver (10,8 cm × 10,8 cm)
Obloga za rane PolyMem Silver (10,8 cm × 10,8 cm)

Sodobna obloga za rane, ki omogočajo uporabo ene vrste obloge, brez dodatkov, skozi celoten proces celjenja rane.

13,11 €
 
Aloe Vera gel Bergland - Cosmos Organic, 200 ml
Aloe Vera gel Bergland - Cosmos Organic, 200 ml

Vsebuje 93 % ekološkega soka listov aloe vere. Kožo vlaži, obnavlja, pomiri in nahrani. Zelo primerno za nego kože po sončenju. 

 

19,00 €
 
Seraman Sensitive Ecolab, 500 ml
Seraman Sensitive Ecolab, 500 ml

Losjon za umivanje občutljive kože. 

6,04 €
 
Otroška vata to.to, 200 g
Otroška vata to.to, 200 g

Vata je namenjena osebni higieni občutljive otroške kože .

2,24 €
 
PROKTIS-M rektalno mazilo, 30 g
PROKTIS-M rektalno mazilo, 30 g

Medicinski pripomoček. Notranji in zunanji hemoroidi, poškodbe sluznice analno-rektalnega kanala po proktoloških operacijah, obsevanju medenice ali kemoterapiji, proktitis, kriptitis, analne ragade, fisure, perianalne fistule.

10,46 €
 
Bioforce krema, 37 ml
Bioforce krema, 37 ml

Bioforce krema je mazilo iz ognjiča in šentjanževke, ki negujeta in pomirjata razpokano ter suho kožo.

6,61 €