Sanolabor

 

Šifra:

ActiMaris gel, 20 g
ActiMaris gel, 20 g
    Za povečavo kliknite na sliko

ActiMaris gel za rane je odlična izbira za zdravljenje manjših razdraženih ali vnetih predelov kože in sluznice. Medicinski pripomoček.  Več>>

13,99 €
    V košarico

Dobavljivost: Na zalogi v spletni trgovini

Blagovna znamka:

ActiMaris

ActiMaris

Podroben opis

ActiMaris gel za rane je odlična izbira za zdravljenje manjših razdraženih ali vnetih predelov kože in sluznice. Če imate težave pri odstranjevanju obloge z rane, jo dobro omočite z raztopino za izpiranje ran ActiMaris, kar olajša odstranitev, ne da bi se pri tem poškodovalo novo nastalo tkivo. Nato nanesite gel za rane ActiMaris in rano prekrijte z oblogo. Gel za rane ActiMaris lahko uporabite kot samostojno polnilo za rane ali ga uporabite v kombinaciji z ostalimi sodobnimi polnili za rane. ActiMaris gel je izjemno učinkovita izbira tudi pri OPEKLINAH; AKNAH, AFTAH, HERPESU. Kožo ali sluznico očistite z raztopino ActiMaris forte in nato na prizadete dele nanesite ActiMaris gel. Gel učinkuje 6-8 ur. Nanesite ga 3 x na dan.

Splošne informacije: za dekontaminacijo, čiščenje in vlaženje akutnih in kroničnih ran na koži, sluznici in pri opeklinah prve in druge stopnje.

Uporabljamo ga lahko tudi kot polnilo za rane.

Področja uporabe:

Za čiščenje, zmanjševanje oteklin, vlaženje in dekontaminacijo

-akutnih mehanskih ran in post-operativnih ran

-kroničnih ran ( dekubitusi, arterijske-venske razjede, diabetične razjede )

-termičnih in kemičnih ran ( opekline prve in druge stopnje )

- vstopnih mest uroloških katetrov, cevk PEG in drenažnih cevk

ActiMaris gel je še posebej primeren za čiščenje fibrinskih plasti ali gnojnih, inficiranih ali močno smrdečih ran, hkrati pa ga uporabljamo kot polnilo pri globokih ranah

Tkivna toleranca in bio-kompatibilnost

ActiMaris gel  je primeren za dolgotrajno uporabo tudi za občutljivo, vzdraženo kožo ali sluznico. Ne povzroča draženja ali reakcij preobčutljivosti; zmanjša  bolečine, ne zavira granulacije in epitelizacije;  dermatološko varen.

Navodila

Navodila za  uporabo:

ActiMaris gel uporabljamo pri sobni temperaturi, če je potrebno ga pred uporabo ogrejemo na sobno temperaturo. Pred aplikacijo gela je potrebno rano očistiti z ActiMaris raztopino (sensitiv ali forte). Nato nanesemo nežno gel na ali v rano in pokrijemo z inertno kompreso, gazo ali podobnim materialom. Dolžino in pogostost nanašanja gela prilagajamo razmeram rane in nadaljujemo uporabo, dokler niso nekroze in obloge lahko odstranljive in rana izgleda čista. Odvisno od rane , menjavo obloge usklajujemo na indikacijo in faze na vsake 2 do 3 dni.

V primerih, ko je oblogo težko odstraniti, se priporoča, da  namočite oblogo z ActiMaris raztopino (sensitiv ali forte) za vsaj 5 minut in nato oblogo nežno odstranite.

V primerih obsežnih fibrinskih ali nekrotičnih oblog se svetuje primarna kirurška odstranitev.

Za čiščenje ran lahko uporabimo ActiMaris gel v kombinaciji z inertnimi obvezilnimi materiali ali oblogami za rane.

Uporabnost po prvem odprtju:

Po prvem odprtju tube lahko vsebino uporabljate 3 mesece. Tubo po vsaki uporabi dobro zaprite. Pred uporabo pretresite!

Opozorila

Stranski učinki

Niso znani. Možno je le razbarvanje barvnih tkanin, če pridejo v stik z gelom ActiMaris®.

Kontraindikacije:

 ActiMaris® gela  ne uporabljajte v primeru alergije oz. suma na alergijo na katerokoli izmed njenih sestavin.

Omejitve uporabe:

Nosečnost in dojenje: Ni dokazov, da bi sestavine imele mutageni ali embrio toksični učinek, vendar pa je zaradi pomanjkanja študij pri ženskah med nosečnostjo in dojenjem, dovoljena uporaba gela za rane ActiMaris® le po presoji zdravnika.  

Dojenčki in majhni otroci: pred uporabo gela za rane ActiMaris® pri dojenčkih in majhnih otrocih se posvetujte z zdravnikom.

Interakcije

ActiMaris gel deluje zaradi oksidacije aktivnih kisikovih sestavin.

V izogib možnih interakcij, gela ne uporabljamo v kombinaciji s substancami, ki vsebujejo srebro, bigvanid ,taurolidin ali jod vsebujoče raztopine in obloge. To upoštevamo tudi pri vlaženju takih oblog.

Actimaris gel pa lahko kombiniramo  s sterilnimi, neaktivnimi materiali, kot so obloge brez aktivne substance, gaze, blazinice, gobice, geli, hidro vlakna, alginati, hidrokoloidi in podobni materiali.

Splošna varnostna navodila:

Samo za zunanjo uporabo  ranah na koži in sluznici . Ne uporabljajte za infuzije ali injekcije ali  za uživanje. Uporabite le izdelke v brezhibni in nepoškodovani embalaži. Zaščitite pred neposredno sončno svetlobo. Medicinski pripomoček.  Shranjujte izven dosega otrok.

Izdelek je uporaben do navedenega datuma, če ga hranite na sobni temperaturi med +5° in + 25° C.

Sestava

Aktivni kisik, prečiščena voda, morska sol, litijev magnezijev natrijev silikat

Čist, brezbarven, bazičen in hipertoničen gel s karakterističnim vonjem. Vsebuje 3 % NaCl( morsko sol ) in 0,2 %NaOCl

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

ActiMaris forte raztopina, 300 ml
ActiMaris forte raztopina, 300 ml

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Primeren je za čiščenje, vlaženje in razkuževanje kože in ran brez bolečine, draženja in ponovne infekcije. Medicinski pripomoček.

32,53 €
 
ActiMaris sensitive, 300 ml
ActiMaris sensitive, 300 ml

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Medicinski pripomoček.

12,05 €
 
ActiMaris forte raztopina, 300 ml
ActiMaris forte raztopina, 300 ml

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Primeren je za čiščenje, vlaženje in razkuževanje kože in ran brez bolečine, draženja in ponovne infekcije. Medicinski pripomoček.

32,53 €
 
ActiMaris sensitive, 300 ml
ActiMaris sensitive, 300 ml

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Medicinski pripomoček.

12,05 €