Sanolabor

 

Šifra:

ActiMaris forte raztopina, 300 ml
ActiMaris forte raztopina, 300 ml
    Za povečavo kliknite na sliko

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Primeren je za čiščenje, vlaženje in razkuževanje kože in ran brez bolečine, draženja in ponovne infekcije. Medicinski pripomoček. Več>>

32,53 €
    V košarico

Izdelka ni na zalogi v spletni trgovini.
Dobava: predvidoma 1 teden.

Podroben opis

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Primeren je za čiščenje, vlaženje in razkuževanje kože in ran brez bolečine, draženja in ponovne infekcije.

Morska voda, ki ji je dodan aktivni kisik izjemno učinkovito čisti, manjša oteklino, pospešuje granulacijo in epitelizacijo, zmanjšuje število bakterij, učinkovito blaži neprijeten volj, pospešuje celični metabolizem in zmanjšuje draženje ter rdečino.

ActiMaris koncentrirana raztopina za čiščenje ran zagotavlja izredno učinkovito čiščenje površine tkiva, tako biofilma kot težje dostopnih mest. ActiMaris forte je še zlasti učinkovit pri močno okuženih in vnetih ranah, pri nekrozah ter pri ranah z neprijetnim vonjem.

ActiMaris je primeren za čiščenje, izpiranje, vlaženje in razkuževanje akutnih mehanskih ran (kožnih laceracij, ugrizov, ureznin, odrgnin, raztrganin in zmečkanin ter postoperativnih ran), kroničnih ran (razjed zaradi pritiska, arterijskih in venoznih razjed, diabetičnih razjed ter različnih razjed na nogah), termičnih in kemičnih ran (opeklin 1. In 2. stopnje), vstopnih mest za urološke katetre, cevke PEG in drenažne cevke terza lokalno zdravljenje vnetnih procesov na sluznici in koži.

Področja uporabe:

Za čiščenje, zmanjševanje oteklin, vlaženje in dekontaminacijo

-akutnih mehanskih ran in post-operativnih ran

-nekrotične, smrdeče rane in tumorske razjede

-kroničnih ran ( dekubitusi, arterijske-venske razjede, diabetične razjede )

-termičnih in kemičnih ran ( opekline prve in druge stopnje )

- vstopnih mest uroloških katetrov, cevk PEG in drenažnih cevk

Za intraoperativno čiščenje in izpiranje ran.

Vlaženje obvezilnega materiala   in oblog za rane, ki so se prilepile na rano.

ActiMaris forte raztopina  je še posebej primerna za čiščenje fibrinskih plasti ali gnojnih ran, inficiranih ran ali močno smrdečih ran.

Tkivna toleranca in bio-kompatibilnost

ActiMaris forte raztopina  je primerna za  uporabo tudi za občutljivo, vzdraženo kožo ali sluznico. Ne povzroča draženja ali reakcij preobčutljivosti; zmanjša  bolečine, ne zavira granulacije in epitelizacije;  dermatološko varna

Navodila

Navodila za  uporabo:

ActiMaris forte raztopino uporabljamo pri sobni temperaturi. Pri čiščenju zelo bolečih ran, jo pred uporabo ogrejemo na telesno temperaturo. Pred aplikacijo ActiMaris forte raztopine, je potrebno rano očistiti z ActiMaris raztopino sensitiv, da odstranimo umazanijo in lahko odstranljive obloge.

Za naknadno globoko čiščenje in odstranjevanje neprijetnega vonja  pa uporabimo ActiMaris forte raztopino. V ta namen uporabimo navlažene sterilne gaze ali obloge za rane. Uporabimo primarno kot klasično mokro/suho fazo ( po G. Kammerlanderju ).

Priporočen čas aplikacije mokre faze v primerih močnih fibrinskih ali nečistih, inficiranih ali močno smrdečih ran je 5-10 minut.

Dolžino in pogostost nanašanja prilagajamo razmeram rane in nadaljujemo uporabo dokler niso nekroze in obloge lahko odstranljive in rana izgleda čista. Uporaba raztopine ni niti časovno niti frekvenčno omejena. V primerih obsežnih fibrinskih ali nekrotičnih oblog se lahko  svetuje primarna kirurška odstranitev. Po izboljšanju stanja rane, se svetuje uporaba Actimaris sensitiv raztopine vse dokler rana ni na pogled čista.

Shranjevanje, trajanje, datum uporabnosti do:

Izdelek je uporaben do navedenega datuma, če ga hranite na sobni temperaturi med +5° in + 25° C.

Zaščitite pred direktno sončno svetlobo !

 

Opozorila

Stranski učinki

Niso znani. Možno je le razbarvanje barvnih tkanin, če pridejo v stik z  ActiMaris® forte raztopino.

Kontraindikacije:

 ActiMaris® forte raztopine   ne uporabljajte v primeru alergije oz. suma na alergijo na katerokoli izmed njenih sestavin.

Omejitve uporabe:

Nosečnost in dojenje: Ni dokazov, da bi sestavine imele mutageni ali embrio toksični učinek, vendar pa je zaradi pomanjkanja študij pri ženskah med nosečnostjo in dojenjem, dovoljena uporaba  ActiMaris® forte raztopine  le po presoji zdravnika.  

Dojenčki in majhni otroci: pred uporabo  ActiMaris® forte raztopine  pri dojenčkih in majhnih otrocih se posvetujte z zdravnikom.

Interakcije

ActiMaris forte raztopina  deluje na podlagi  oksidacije aktivnih kisikovih sestavin.

V izogib možnih interakcij, raztopine  ne uporabljamo v kombinaciji s substancami, ki vsebujejo srebro, bigvanid , taurolidin ali jod vsebujoče raztopine in obloge. To upoštevamo tudi pri vlaženju takih oblog.

Actimaris forte raztopino pa lahko kombiniramo  s sterilnimi, neaktivnimi materiali, kot so obloge brez aktivne substance, gaze, blazinice, gobice, geli, hidro vlakna, alginati, hidro koloidi in podobni materiali.

Aplikacija forte raztopine  pa je seveda možna z vsemi drugimi ActiMaris proizvodi ( raztopina sensitiv ali gel ).

Splošna varnostna navodila:

Samo za zunanjo uporabo  ranah na koži in sluznici . Ne uporabljajte za infuzije ali injekcije ali  za uživanje. Uporabite le izdelke v brezhibni in nepoškodovani embalaži. Zaščitite pred neposredno sončno svetlobo. Medicinski pripomoček.  Shranjujte izven dosega otrok.

Sestava

  • AKTIVNI KISIK: pospeši regeneracijo, najmočnejši naravni bakteriostatik in virustatik
  • ALKALNI PH: pospešuje epitelizacijo in granulacijo
  • IONIZIRANA VODA: omogoča boljšo difuzijo in boljši transport kisika v tkivo
  • NEGATIVNI REDOKS POTENCIAL: razmakne biofilm, da aktivni kisik lahko pride do bakterij in virusov

Čista, brezbarvna, bazičen in hipertonična raztopina  s karakterističnim vonjem. Vsebuje 3 % NaCl( morsko sol ) in 0,2 %NaOCl

 

Trenutno je izdelek na zalogi v prodajalnah:

Izdelka ni na zalogi.

Sorodni izdelki

ActiMaris sensitive, 300 ml
ActiMaris sensitive, 300 ml

ActiMaris je preprosta in naravna rešitev za kožo, sluznico in rane. Medicinski pripomoček.

12,05 €
 
ActiMaris gel, 20 g
ActiMaris gel, 20 g

ActiMaris gel za rane je odlična izbira za oskrbo manjših razdraženih ali vnetih predelov kože in sluznice. Medicinski pripomoček. 

13,99 €
 
Medicinski pripomoček
HyperOil gel v spreju, 100 ml
HyperOil gel v spreju, 100 ml

Medicinski pripomoček za celjenje ran na koži.

35,73 €
 
Melolin 10 cm x 10 cm
Melolin 10 cm x 10 cm

Netkana bombažno-akrilna obloga za prekrivanje in zaščito ran.

0,57 €
 
Blazina proti krčnim žilam do višine 167 cm 68x52x18 cm z aloe vera prevleko
Blazina proti krčnim žilam do višine 167 cm ...

Nudi boljše udobje, kadar trpite zaradi krčnih žil, oteklih ter bolečih nog ali gležnjev. Z dvigom nog namreč pripomoremo k izboljšanju krvnega pretoka in zmanjšanju otekanja nog.

46,55 €
 
Čistilne gobice zobčaste Metaloplast - srednje sterilne
Čistilne gobice zobčaste Metaloplast - srednje ...

Čistilna gobica je sestavljena iz glavice, ki je izdelana iz bele, mehke poliuretanske pene, in lesenega držala.
Čistilne gobice služijo za izvajanje ustne nege.
 

0,24 €