Sanolabor

 

Ni vsa ekološka kozmetika enako ekološkaZ uporabo certificirane ekološke kozmetike je mogoče zmanjšati vnos strupenih snovi v telo. Še vedno namreč vse prevečkrat pozabljamo, da telo vsrka tudi velik del vsega, kar nanašamo na kožo. Če želimo zmanjšati vnos kemikalij in strupov v telo, je uporaba certificirane ekološke kozmetike domala enako pomembna kot uživanje polnovredne ekološke hrane.

Na trgu je čedalje več ekološke kozmetike, cene teh izdelkov pa se zelo razlikujejo. Oznaka, da gre za ekološko izdelek, je zagotovo dobrodošla, vendar ni edino merilo, na osnovi katerega je mogoče oceniti, kako kakovosten je kozmetični izdelek.  Med vsemi certifikati na področju kozmetike za najstrožja veljata Demeter in Soil Association.
Certifikat Soil Association zagotavlja, da izdelek vsebuje največjo možno mero organsko
pridelanih sestavin (95 % oziroma 70 %, če zaradi vsebnosti vode tega ni mogoče doseči). Povrhu mora biti biorazgradljiv in ekološko prijazen, ne sme vsebovati strupenih kemikalij, umetnih dišav, barvil, hidrogeniranih olj, petrokemičnih snovi, glikolov, DEA, MEA, TEA, sulfatov in gensko spremenjenih organizmov ter ne sme biti testiran na živalih. Ker kljub poznavanju certifikatov potrošniki zelo težko ocenimo izdelke, je koristno spremljati teste potrošniških organizacij in ocene posebnih komisij. Zaupanja vredna je tudi prestižna nagrada Best Organic Range 2016, ki jo podeljuje revija Natural health magazine.

IN KAJ SO V POPLAVI EKOLOŠKE KOZMETIKE OZNAČILI KOT IZJEMNO?
V letu 2016 je nagrado prejela kozmetična linija Odylique. Ustanovila ga je Margaret Weeds, ki je že pred 35 leti začela izdelovati naravno kozmetiko – zase in za svoje družinske člane, saj imajo vsi občutljivo kožo. Leta 2003 sta skupaj s hčerko Abi ustanovili blagovno znamko in podjetje Essential Care, ki se zdaj imenuje Odylique, kar pomeni »moč narave«. Vsi njihovi izdelki, od prvega do zadnjega, so certificirani kot ekološki po strogih merilih Soilassociation, od leta 2009 pa se ponašajo tudi s certifikatom Fair trade.

Odylique velja za najinovativnejšo blagovno znamko na področju ekološke kozmetike – predvsem zaradi učinkovitosti, ki izhaja iz moči uporabljenih receptur in brezkompromisne kakovosti surovin. Čeprav podjetje nenehno raste in izvaža v dvajset držav, še vedno vse izdelke pripravljajo ročno, saj je le tako mogoče doseči, da imajo potrebno energijo. Ekološke sestavine imajo višjo vsebnost antioksidantov in vitaminov kot konvencionalne, zato so tudi njihovi učinki na kožo večji. V nasprotju s številnimi drugimi naravnimi izdelki, ki zaradi daljše trajnosti vsebujejo rafinirana olja, uporabljajo le deviška in hladno stisnjena olja, kar omogoča, da energija živih olj pripomore k antioksidativnemu delovanju, poleg tega upočasnjuje proces staranja kože. Posebnost so tudi ustrezne mešanice zeliščnih izvlečkov, ki delujejo sinergično, zaradi
česar tudi pri zapletenih stanjih kože dosegajo odlične učinke.
Izdelkov nikoli ne testirajo na živalih – preizkušajo jih izključno na prostovoljcih z občutljivo kožo! Tudi dobavitelji sestavin za Odylique sledijo enakim etičnim načelom.

Kozmetika Odylique je na voljo v prodajalnah Sanolabor in na www.sanolabor.si

Sorodni artikli

Kakavovo maslo PlanetBIO, 150 g
Kakavovo maslo PlanetBIO, 150 g

Kakavovo maslo je maščoba, pridobljena iz zrn kakavovca.

6,99 €
 
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g
Guarana v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO guarana v prahu deluje poživilno in se uporablja kot nadomestek kave. Njena glavna učinkovina je kofein, v primeru guarane imenovan tudi guaranin.

Prehransko dopolnilo.

12,99 €
 
MSM rastlinskega izvora v prahu PlanetBIO, 300 g
MSM rastlinskega izvora v prahu PlanetBIO, 300 g

Prehransko dopolnilo PlanetBIO MSM je naravni vir žvepla, ki ga moramo v telo vnesti s prehrano in je sestavni del beljakovin v laseh, koži in nohtih. 

21,99 €
 
Acai v prahu PlanetBIO, 100 g
Acai v prahu PlanetBIO, 100 g

PlanetBIO acai v prahu so bogat vir vlaknin, vsebujejo malo sladkorjev in imajo visoko vsebnost (enkrat) nenasičenih maščobnih kislin. So tudi vir železa, magnezija, kalcija in kalija.

19,99 €
 
Goji jagode PlanetBIO, 150 g
Goji jagode PlanetBIO, 150 g

PlanetBIO goji jagode prihajajo iz redko poseljene kitajske province Quinghai, ki je znana po svoji neokrnjenosti in odmaknjenosti od industrije ter naselij. Gojene so po strogih načelih ekološke pridelave, brez uporabe škodljivih insekticidov in fungicidov.

Goji jagode so naravni vir železa, vitamina c in vitamina B2.

7,99 €