Sanolabor

 

Nasveti za dober zrak v notranjih prostorihŠport

Da oskrbimo telo s kisikom, dnevno vdihnemo in izdihnemo približno 20.000 krat. V zaprtih notranjih prostorih, kjer preživimo veliko časa, je zrak najslabše kvalitete. Običajno je zrak preveč suh in temperatura ni idealna. Zrak je lahko kontanimiran s hišnim prahom, alergeni in neprijetnimi vonjavami.

Suh zrak v bivalnih prostorih lahko povzroči različne neprijetne posledice: vzdražene oči, suho kožo in povečano tveganje za infekcije in prehlade. Zaradi suhega zraka pa ne trpijo le ljudje, ampak tudi živali in rastline, leseno pohištvo, lesene talne površine, glasbeni inštrumenti, ...

Dihajte globoko - zdrav zrak
Optimalna zračna vlaga v notranjih prostorih je med 40 in 60 %. Še posebej v zimskih mesecih, ko ogrevamo prostore, vlažnost zraka velikokrat pade pod ta priporočljiv nivo. To se zgodi zato, ker se hladen zrak navzame manj vlage kot topel zrak. Zunanji zrak najde pot v tople notranje prostore in se hitro ogreje. Ko sobna temperatura naraste, zračna vlaga pade, saj topel zrak lahko vsrka znatno več vlage kot hladen. Ker zrak naravno poskuša doseči visok nivo zračne vlage, je priporočljivo vlago umetno dodajati, sicer zrak vzame vlago iz drugih virov, ki so na voljo, npr. rastline, pohištvo, papir ali človeška koža in sluznice, itd..

Beurer, kot proizvajalec proizvodov za zdravje in dobro počutje, vam s širokim izborom vlažilnikov in pralnikov zraka pomaga pri izboljšanju zraka v notranjih prostorih.

Priporočamo, da pričnete uporabljati vlažilnik že na začetku kurilne sezone. Tako bo vlažnost v notranjih prostorih ostala na optimalnem in enakomernem nivoju. V prvih tednih kurilne sezone naj bo naprava nastavljena na relativno vlažnost vsaj 40 %.
Za nemoteno in higienično delovanje uporabljajte za polnjenje rezervoarjev le svežo vodo. Vodi ne smete dodajati eteričnih olj in drugih dišav.

Da se vodni kamen pretirano ne nabira v napravah, vlažilnike in pralnike zraka redno čistimo umazanije in vodnega kamna. Le skrbno vzdrževanje in čiščenje naprav zagotavlja maksimalno vlaženje, higieno in dolgo življenjsko dobo naprav.

  >>>>>>Nakup v spletni trgovini: LB 12 mini vlažilnik zraka

 

>>>>>>>>Nakup v spletni trgovini: LB 44 vlažilnik zraka

 

 

Sorodni artikli

MSM rastlinskega izvora v prahu PlanetBIO, 300 g
MSM rastlinskega izvora v prahu PlanetBIO, 300 g

Prehransko dopolnilo PlanetBIO MSM je naravni vir žvepla, ki ga moramo v telo vnesti s prehrano in je sestavni del beljakovin v laseh, koži in nohtih. 

21,99 €