Sanolabor

POMEMBNO OBVESTILO: priporočamo, da se v izogib širjenju virusa odločite za spletno plačilo s plačilom po predračunu ali s plačilno kartico. Le v tem primeru vam bo lahko poštar dostavil paket do vašega naslova (pred prihodom vas bo poklical in dogovorili se boste za mesto dostave brez fizičnega kontakta). Če se boste odločili za plačilo po povzetju, boste prejeli listek-obvestilo v nabiralnik in paket boste morali sami prevzeti na vaši lokalni pošti.
Zaradi izredno povečanega števila spletnih naročil lahko prihaja do zamud pri dostavi. Prosimo za razumevanje.
 

Nad vaginalna vnetja s higienskimi izdelki iz 100-odstotnega bombažaŽenske imamo menstruacijo v povprečju kar 400-krat v svojem življenju. To pomeni, da medtem uporabimo skoraj 10.000 higienskih izdelkov. Prav toliko pa, se zdi, obstaja z njimi povezanih težav. Od rahle srbečice, rdečice in neprijetnega občutka, pa vse do glivičnega vaginalnega vnetja, hudih bolečin in drugih kroničnih vnetij. Raziskave kažejo, da ženske le redko povezujejo glivična in druga vaginalna vnetja ali draženja kože z izbiro določenih vložkov in tamponov. Zelo pomembno je, da smo pozorne na to, kakšne izdelke dajemo vsak mesec na in v svoje telo.Naravno je najboljše
Večina izdelkov za žensko higieno je narejenih iz umetnih materialov, ki koži ne omogočajo dihanja, v določenih primerih pa so tudi škodljivi za zdravje in okolje.

Vsebujejo plastiko, superabsorbente in druge umetne snovi. Prav tako lahko v njih najdemo različne dišave oziroma parfume, ki so umetnega izvora in lahko porušijo naravno vaginalno floro ter povzročijo razna vnetja in draženja, zato njihova raba ni priporočljiva. Najboljša izbira so izdelki iz 100-odstotnega naravnega bombaža, ki ne vsebujejo omenjenih škodljvih snovi. Naravno je za naše telo najboljše in na to moramo opozoriti tudi naše prijateljice, hčerke in vnukinje.

Kako pa vemo, ali so naši vložki resnično iz bombaža?
Vsi izdelki za žensko higieno so bele barve, obljubljajo dobro počutje, mehak dotik in občutek bombaža. Zato pogosto kar takoj pomislimo, da so bombažni in naravni. Resnica je daleč od tega, saj je samo bombaž zares bombaž. Bombaž ima koži prijazen pH, je zelo nežen in naravno vpojen. Ker vpije kar do 27-krat svoje teže, ne potrebuje pomoči v obliki raznih umetnih superabsorbentov. Poleg tega je tudi hipoalergenski, kar pomeni, da je ob uporabi bombažnih izdelkov možnost pojavljanja draženja kože oziroma preobčutljivostne reakcije zelo majhna. Ena pomembnejših lastnosti bombaža, če ne najpomembnejša, je da koži omogoča dihanje. S tem zmanjšuje verjetnost za rast mikroorganizmov. Pa tudi naše počutje je ob uporabi bombažnih izdelkov za intimno nego veliko boljše. Zaradi vseh naštetih razlogov ginekologi med menstruacijo priporočajo in svetujejo uporabo bombažnih higienskih vložkov in tamponov.

Izdelki Lunay so narejeni iz 100-odstotnega bombaža
Vložki in tamponi Lunay so narejeni iz 100-odstotnega naravnega bombaža. Imajo bombažni vrhni sloj in jedro ter ne vsebujejo umetnih superabsorbentov ali dišav.

Nastali so z mislijo na ženske in na njihovo zdravje, ki ga postavljajo na prvo mesto.
Izdelki Lunay so ustvarjeni za ženske s pozitivnim odnosom do sebe, drugih in življenja. Za ženske, ki skrbijo za svoje zdravje in so odgovorne do narave. Za ženske, ki so ozaveščene in informirane. Blagovna znamka izdelkov za žensko higieno njihovim uporabnicam omogoča možnost izbire bolj zdravih izdelkov, hkrati pa tudi opozarja na problematiko vložkov in tamponov iz umetnih materialov. Lunay širi zavedanje o prednostih, ki jih uporaba izdelkov iz naravnih materialov prinaša za zdravje žensk in za naše okolje. Prav tako ustvarja in spodbuja pozitiven odnos do menstruacije s posebnim motivacijskim sporočilom, ki ga lahko najdemo na vsakem posameznem vložku oziroma tamponu: “Biti ženska je čudovito.”

Linijo izdelkov Lunay sestavljajo dnevni in nočni vložki s krilci, ščitniki perila in tamponi v treh velikostih (mini, normal in super). Za obdobje po porodu, ginekoloških posegih in za tiste z občutljivo kožo so na voljo tudi vložki Lunay Retro, ki so še posebej nežni.

Besedilo: v sodelovanju z Lunay