Sanolabor

 

Kroglice za treniranje mišic medeničnega dnaŠport

Že med vsakodnevnimi dejavnostmi vaginalne kroglice urijo muskulaturo notranjih organov in krepijo medenični predel.

Kako uporabljamo vaginalne kroglice? 

Vaginalne kroglice navlažimo z nekaj kapljicami primernega lubrikanta ali vlažila (z vodno osnovo) in jih vložimo v nožnico. 

Na trgu so dostopne različne vaginalne kroglice. Vaginalne kroglice Smartballs na primer omogočajo lažji vnos, saj jim to omogoča vdolbinica ob vrvici, kamor s prstom potisnemo kroglice v nožnico. Vrvica ostane zunaj, ker jih bomo kasneje z njo lahko izvlekli. 

Babica in porodničarka Christine Niersmann o vaginalnih kroglicah Smartballs:

"Medenično dno povezuje in drži spodnji del maternice kot tudi mišico zapiralko mehurja in anusa. Oslabljena vezivna tkiva, porodi, kronične telesne obremenitve, slaba drža ali pa operacije v spodnjem predelu, vse to lahko povzroča oslabitev medeničnega mišičja. Zato se lahko pojavi STRESNA INKONTINENCA (to pa je nezmožnost zadržanja urina med nošenjem bremen, kihanjem, kašljanjem, med smehom in celo med hojo in poskakovanjem). 

Z odločnim treningom z vaginalnimi kroglicami obstaja možnost popolne odprave oziroma preprečitve vseh teh težav. Da dosežemo gibanje notranjih kroglic, je zadostno že naše vsakodnevno gibanje med našimi dejavnostmi (hoja, tek, hoja po stopnicah...)."

Besedilo: V sodelovanju s podjetjem Virgo Bled