Sanolabor

 

Ima tudi vaš otrok težave s koncentracijo in učenjem?Otroci vseh starosti so izpostavljeni neravnovesju med energijo, ki jo od njih zahtevajo šolske in obšolske dejavnosti in prehrano, ki je vse manj hranljiva. Prav najmlajši so izpostavljeni največjemu eksperimentiranju z »umetno hrano« : prigrizki, polni hidrogeniranih maščob, hitro prehrano, procesirano industrijsko hrano z dodanimi ojačevalci okusa, rafiniranim sladkorjem itd. Ozaveščeni starši se takim živilom sicer izogibajo, a ostaja problem, kako otroku zagotoviti uravnovešeno prehrano, ki bo zadovoljila otrokove potrebe pri razvoju, učenju in zdravju.  

Narava nam je dala pomoč, ki lahko korenito pripomore k izboljšanju stanja 
Ker otrokom kronično primanjkuje pomembnih hranilnih snovi, ki so v obdobju rasti in razvoja še kako potrebni, oplemenitimo osiromašeno sodobno prehrano z naravnimi in učinkovitimi dodatki, z modrozeleno algo AFA oz. klamatsko algo. Klamatska alga, še posebej izdelek NutriMax,  je bogata z vsemi hranili (vsebuje preko 100 hranil), potrebnimi za dobro vsakodnevno psihofizično delovanje telesa, tudi živčnega sistema in možganov. Prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,  k delovanju živčnega sistema, k umskim zmogljivostim,...  
 
Pomanjkanje feniletilamina – vzrok mnogih nevroloških težav 
Pri mnogih nevroloških motnjah so raziskave pokazale tudi pomanjkanje feniletilamina. To je endogena molekula našega živčnega in možganskega sistema ter naravna različica sintetičnih molekul (metilfenidata in podobnih) – brez stranskih učinkov – ki se uporabljajo prav za zdravljenje nevroloških motenj. Feniletilamin neposredno pripomore k povečanju dopaminergičnega prenosa. Zato posredno uspešno uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin, pozornost in zbranost.  

Klamatska alga in njen izvleček Klamin predstavlja absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina.  
Tudi maščobne kisline omega-3 imajo velik vpliv na razvoj otroških možganov in na pomnjenje. Večje je pomanjkanje omega-3, večji so simptomi pri problematičnih otrocih, predvsem vedenjski. Izdelek NutriMax vsebuje omega-3 iz modrozelenih alg in so odličen nadomestek omega-3 iz ribjega olja. V ribah se kopičijo težke kovine in pesticidi, ki slabo vplivajo na živčevje in možgane. Zato je toliko bolje, da zaužijemo omega-3  maščobne kisline neposredno iz alg in ne posredno iz rib in rakcev.  

O učinkovitosti klamatske alge tudi strokovnjaki 
Klamatska alga je tudi v knjigi z naslovom Indigo otroci so med nami avtorja Carroll L. in Tober J. omenjena kot odlična pomoč pri otrocih z učnimi težavami. Povzeto iz omenjene knjige: V poročilu prehrani namenjene posebne številke revije Network of Hope navajajo besede J. F. Taylor, psihologa in avtorja knjige Helping Your Hyperactive ADD Child (Pomagajte svojemu hiperaktivnemu otroku z ADD) ter videa Answers to ADD: The School Success Tool Kit (Odgovori na ADD: pripomočki za uspeh v šoli): »Čeprav nisem povezan z nobenim od podjetj, ki nabirajo, proizvajajo ali tržijo hrano, zdravila ali posebna živila, sem se v okviru svojega dela zelo odkrito pogovarjal s tisoči staršev in strokovnjakov o ADD-ju in ADHD-ju in starši so mi venomer znova omenjali, kako zelo je otrokom z ADD-jem in ADHD-jem pomagalo uživanje modro zelene alge.«