Sanolabor

 

Čudežna WC pručkaKoledar dogodkov

Zaprtost pomeni redko iztrebljanje majhnih količin blata, ki ga običajno spremlja mučno napenjanje. In ena največjih ovir do zdravega življenja je morebiti prav nezavedanje dejstva, da smo zaprti.

Črevo je glavni organ, ki v telesu skrbi za izločanje, a številnim ljudem povzroča veliko preglavic. Delež ljudi, ki trpijo za zaprtjem, je med splošno populacijo vsekakor visok. Težava pogosteje prizadene ženske kot moške. 

Kako si lahko pomagamo?

Pomagamo si lahko na povsem preprost in naraven način. Rešitev je lahko v čepenju. Čepenje je namreč  naravni položaj za odvajanje blata. Teža trupa pritisne proti stegnom in naravno stisne debelo črevo. Nežen pritisk prepone še dopolnjuje silo gravitacije.  Anorektalni kot črevesja se izravna in blato se lahko popolnoma izprazni. 

Spoznajte pručko Squatty Potty

Ovinki danke, kjer je shranjeno blato, in anus (kjer blato izločamo), morata sodelovati. Sedeč položaj pa jima to sodelovanje onemogoča, saj pritiska na danko in v njej ohranja blato, odvajanje pa postane oteženo in nepopolno. Čepeč položaj pa prehod blata sprosti in poskrbi za lažje odvajanje.

Patentirana pručka Squatty Potty enostavno preprečuje pojav zaprtja, saj zagotavlja vse ključne elemente kakovostnega odvajanja. Straniščna pručka Squatty Potty je skrbno načrtovan pripomoček, katerega edina naloga je lažje in bolj zdravo odvajanje blata.

Zdravo debelo črevo je temelj zdravega življenja.

Pručka je na voljo tudi v spletni trgovini.