Sanolabor

 

Brezov sok je čisto in obnovljivo darilo naraveBrezov sok je raztopina hranil, ki jih proizvaja breza. Spomladi se ta osvežujoča tekočina pretaka  po deblu iz korenin v krošnjo.

Poleti breza iz vode in ogljikovega dioksida s pomočjo svetlobe proizvaja sladkorje. Jeseni drevo ustvari zaloge za ponovno prebujenje v naslednji pomladi. Konec jeseni brezi odpade listje in se pozimi razgradi. Hranljive snovi se skladiščijo v zemlji. Ko pomlad raztaplja sneg, začne  koreninski sistem drevesa vpijati minerale in vitamine iz tal in naravno filtrirani sok poteče po drevesnih žilah v deblo in veje. Jesenske zaloge se znova spremenijo v sladkorje, sadne kisline in minerale. Takrat breza svoj sok podeli z nami.Pomlad je pravi čas za pitje brezovega soka

Pomlad je čas novega rojstva, pomladitve, novega začetka. Brezov sok naj bo s svojim poživljujočim okusom in učinki na vaše zdravje in počutje nov začetek tudi za vas. Breze, ki nam nudijo napitek novih časov, rastejo v neokrnjenih gozdovih Bele krajine in Gorjancev. Z inovativnim zaprtim zbiranjem zagotavljamo vrhunsko kvaliteto našega proizvoda.

Povsod kjer so breze, uporabljajo njihov sok kot tradicionalni napitek. Najbolj poznan je v skandinavskih državah, Rusiji, Kanadi, Koreji in na Japonskem. Tudi v Sloveniji imamo veliko brez, ki so jih naši predniki znali uporabiti. ‪Že plemeniti Janez Vajkard Valvasor opisuje v svoji znameniti knjigi “ Slava vojvodine kranjske “ pridobivanje zdravega napitka iz brezovega soka.  Zapiski govorijo o pridobivanju brezovega soka na Koroškem na koncu 19. stoletja. V sredini 20. stoletja so  brezov sok še pridobivali v okolici Logatca na Notranjskem.‬‬

Naredite kuro pitja z brezovim sokom

Ženske bi morale narediti 4 tedensko, moški pa 6 tedensko kuro. Dnevno količino (priporočeno tedensko dozo deli s 7) je najbolje razdeliti v tri enake odmerke. V tabeli so navedene potrebne tedenske količine v odvisnosti od let in teže. Te količine priporočamo »žrtvam civilizacije« (kadilcem, pivcem, ljubiteljem dobro obložene mize in podobnih pregreh). Ljudje, ki so v procesu zdravljenja, naj se o uporabi brezovega soka posvetujejo z zdravnikom, saj bo brezov sok odplavil vse telesu tuje učinkovine, tudi če to ni zaželeno.

Pospešeno odvajanje vode se bo pričelo v 3-5 dnevih, spremembe na koži boste občutili v 7-10 dnevih redne uporabe brezovega soka v priporočenih količinah.

Odprto steklenico hranite v hladilniku. Vsebino porabite v treh dneh.
 

Priporočena tedenska doza

60 kg

70 kg

80 kg

90 kg

100 kg

30 let

3,00 l

3,25 l

3,50 l

3,75 l

4,00 l

40 let

3,25 l

3,50 l

3,75 l

4,00 l

4,25 l

50 let

3,50 l

3,75 l

4,00 l

4,25 l

4,50 l

60 let

3,75 l

4,00 l

4,25 l

4,50 l

4,75 l

70 let

4,00 l

4,25 l

4,50 l

4,75 l

5,00 l