Začimba žafranove nitke, bio Sonnentor, 0,5 g
Žafran je začimba iz posušenih cvetnih brazd pravega žafrana (Crocus sativus L.) iz družine azijskih in sredozemskih perunikovk.
Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov.
Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.
Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:
DOSTAVA ZA SLOVENIJO | STROŠEK DOSTAVE |
Nakupi do 25 eur: | 3.5 eur |
Nakupi od 25-50 eur: | 2.5 eur |
Nakupi nad 50 eur: | brezplačna dostava |
Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.
DRŽAVA | STROŠEK DOSTAVE |
Hrvaška | 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) |
Dobavni rok
Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.
Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni. Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.
Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.
Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.
V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče.
Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu
Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.
Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.
DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:
- plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
- plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
- plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:
- Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
- Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

Posušene cvetne brazde, ki jim pravijo tudi žafranove nitke, ohranjajo v dobro zaprti posodi vonj in okus tudi 2 do 3 leta. Iz 80.000 cvetov naberejo 2,5 kg cvetnih brazd, iz katerih po sušenju dobijo le 500 g žafrana, zato je razumljivo, da je še vedno najdražja začimba.
Za večino jedi žafran prej namočijo v vodi, mleku, rastlinskih napitkih ali pa ga poparijo. Če dodajo tekočino z žafranom proti koncu kuhanja, se jed navzame žafranovega vonja, na začetku kuhanja dodani žafran pa bo jed le obarval, njegov vonj pa bo izpuhtel. Žafrana ne smemo dodati preveč, da ne bi jed dobila grenkega okusa. Z njim dajemo vonj in okus sredozemskim ribjim juham in enolončnicam, med katerimi sta najbolj znani katalonska zarzuela in provansalska "bouillabaisse". Z žafranom začinjamo riž v valencijski paelli, milanski rižoti, iranskem "polu", mogulskem "biryaniju" ali turškem zelenjavnem pilavu. Švedi začinjajo z njim žafranove zvitke ("lussekatter, lussebullar") ob praznovanju svetlobe na dan svete Lucije sredi decembra, kornijske gospodinje še vedno pečejo žafranove kolače, iranske pa krofke bamieh in kolačke koloocheh. Žafran da žlahten okus tudi sladoledom, tako evropskim kot indijskim ("kulfi") in iranskim ("bastani").
žafranove nitke*.