Začasna obutev Post-Op

Blagovna znamka: Schein
Šifra: {{data.code}}
Začasna obutev Post-Op

Začasna obutev je namenjena ljudem po operaciji na stopalu ter v primeru ran, razjed in drugih poškodb na stopalu.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Začasna obutev je namenjena ljudem po operaciji na stopalu ter v primeru ran in razjed na stopalu. Operativni posegi, poškodbe ali rane na stopalu nas lahko za daljši ali krajši čas priklenejo na posteljo. Temu se lahko vsaj delno izognemo z uporabo posebne začasne obutve, ki omogoča hojo kljub obvezam.
Začasna terapevtska obutev lahko skrajša rehabilitacijo po operativnem posegu, gibanje lahko zmanjšuje otekanje nog in zaradi pospešene prekrvitve pospešuje celjenje ran.

Lastnosti

 • Velik razpon velikosti: od številke 33 do 48.
 • Večja higiena, saj je obutev pralna (30°C).
 • Notranjost obutve ima bakteriostatično in antimikotično oblogo.
 • Obutev se enostavno zapne s prilagodljivimi velkro trakovi.
 • Univerzalna oblika za desno in levo nogo.
 • Možnost namestitve kapice za toplotno zaščito stopala.

Vrste začasne obutve

 • Spodrezan podplat na prstih in zaprta peta.
 • Spodrezan podplat na peti in odprta peta.
 • Raven podplat in zaprta peta.
 • Raven podplat in odprta peta.

Pravica do napotnice ZZZS

 • Zavarovane osebe, ki ne morejo uporabljati posebej izdelanih čevljev pri diabetičnem stopalu IV. rizične skupine in II. stopnje deformiranosti.
 • Večje rane na stopalu ali po operativnih posegih na stopalu.

Kako se pravilno določi številka začasne obutve?

Velikost začasne obutve navadno ni enaka, kot je vaša običajna številka čevljev, zato morate ob naročilu začasne obutve v lekarni ali drugem izdajnem mestu OBVEZNO zagotoviti še nekatere druge podatke.

Potrebni podatki za pravilno izbiro:

 1. Obris stanja stopala: na papir naredimo obris stopala v trenutnem stanju. Če ima oseba, na primer, nogo povito, naredimo obris noge okoli povoja; če ima oseba amputiran prst ali več prstov, napravimo obris okoli sedanje oblike stopala. Obris naredimo za vsako nogo posebej, če je potrebna obutev za obe nogi!
 2. Opis, kateri del stopala potrebuje razbremenitev: zdravnik naj napiše, kateri del stopala je potrebno razbremeniti (na primer sprednji del noge ob amputaciji prstov). Na voljo je več modelov začasne obutve: za razbremenitev sprednjega dela stopala, za razbremenitev petnega dela stopala, ter model z ravnim podplatom.
 3. Če je možno na obrisu označite mesto rane.

Upoštevanje zgornjih navodil omogoči pravilno določitev velikosti začasne razbremenilne obutve, ki bo učinkovito pospeševala proces celjenja in rehabilitacije.

Svetujemo, da se pred nakupom posvetujete s prodajnim strokovnjakom.

 • Spodrezan podplat na prstih.

Z začasnim čevljem se gibajte le po varni in ravni podlagi. Če je le mogoče, si pri hoji pomagajte z dodatnimi pripomočki za hojo. Velikost prizadetega stopala je zaradi oskrbe spremenjena, zato bodite posebej previdni pri hoji po stopnicah ali ob prestopanju ovir. Na neprizadeto nogo obujte stabilen čevelj z ustrezno višino pete. Ne upravljate avtomobila ali drugega prevoznega sredstva. Aktivnosti prilagodite svojemu zdravstvenemu stanju.

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}