VRTNICA – BIO eterično olje AROMATRIP® 15 ml

Blagovna znamka: AROMATRIP
Šifra: {{data.code}}
VRTNICA – BIO eterično olje AROMATRIP® 15 ml

Eterično olje vrtnice velja za eno najbolj dragocenih eteričnih olj, vrtnica sama pa za kraljico vseh rož. Med več kot 250 različnimi vrstami, je ravno damaščanska vrtnica najbolj cenjena, njeno eterično olje pa ima največ pozitivnih lastnosti in je tudi najbolj dišeče.

Vsebina: 15 ml

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

VRTNICA – BIO eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje vrtnica ima opojni, sladko cvetni vonj ki je enostavno neponovljiv. Zaradi svoje kompleksne sestave ima poleg čudovitega ter razkošnega vonja tudi izredno širok spekter delovanja, uporablja se namreč v vseh fazah življenja. 

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

AROMATRIP BIO eterično olje vrtnice je mešanica 3% čistega ekološkega eteričnega olja damaščanske vrtnice v ekološkem mandljevem olju. Tako je cenovno bolj dostopno, ob enem pa ohrani intenziven vonj po vrtnici, ravno tako ohrani vse pozitivne lastnosti za naše zdravje in počutje. Samo za primerjavo, za 1 ml čistega ekološkega olja damaščanske vrtnice je potrebno odšteti 40€ ali celo več. 

SI-EKO-001.

Kmetijstvo EU.

  • Botanično ime: Rosa Damascena.
  • Postopek pridobivanja: eterično olje vrtnice se pridobiva s parno destilacijo ročno obranih cvetov damaščanske vrtnice. Za 1 ml čistega eteričnega olja potrebujemo več kot 2000 svežih cvetov vrtnice. Donos je 0,03%.
  • Poreklo: Bolgarija.
  • Vsebina: 15 ml.
  • RASTLINA

Damaščanska vrtnica ali Rosa Damascena izvira iz družine Rosaceae in jo lahko opišemo kot grmičasta, olesenela, cvetoča rastlina s trnji. Poznamo več kot 250 vrst vrtnic in več tisoč hibridov. Vse imajo zelo dišeče cvetove, rožnate, bele ali rumene barve. Listi pri večini vrst merijo od 5 do 15 cm, so pernati in imajo bazalne stipule in lističe. Čeprav vrtnica prvotno izvira iz Irana, je danes največji proizvajalec vrtničnega olja z veliko prevlado Bolgarija in njena edinstvena Rožna dolina. 

  • ETERIČNO OLJE

Eterično olje damaščanske vrtnice je brezbarvna do zlato rumena tekočina z intenzivnim sladko-cvetnim vonjem. Kemična sestava eteričnega olja je zelo kompleksna, saj združuje več kot 250 spojin. Glavne med njimi so Nerol, Phenyl Geraniol, Methyl Eugenol, Citral, Phenylmentyl Acetate, Stearpoten, Citronellyl Acetate, Ethanol, Citronelol, Eugenol, Phenyl Acetaldehyde, Carvone, Nonanol, Nonanol, Farnenal, … Eterično olje je pridobljeno s parno destilacijo še svežih, zjutraj obranih cvetov damaščanske vrtnice, ki jih morajo obrati ročno in zelo previdno. Za 1 ml eteričnega olja potrebujemo kar 2000 svežih cvetov vrtnice. 

1. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Splošno znano je, da ima eterično olje vrtnice močno protivnetno in antiseptično delovanje. Poleg tega deluje tudi adstringentno. Koristno je še pri glavobolih, PMS ter za nego razdražene kože ter manjših površinskih ranic. Koristno je pri različnih težavah z ženskimi organi, saj med drugim lahko pomaga vzpostavljati hormonsko ravnovesje.

2. UPORABA V AROMATERAPIJI:

V aromaterapiji ima rožno olje res širok spekter delovanja. V prvi vrsti ima eterično olje vrtnice zelo harmoničen učinek na našo dušo. Pomaga pri globokem žalovanju, žalosti in trpljenju, oziroma pri vseh stanjih zaradi katerih nam lahko “okameni srce” in otopijo čustva. Vrtnica je dobrodošla pri neprijetnih stanjih kot so tesnoba, depresija, stres in histerija, poleg tega pa sprošča, pomaga pri nespečnosti in povečanem srčnem utripu. Zelo je koristna tudi pri jezi, različnih frustracijah in obupu.

Vse splošno pa aroma vrtnice dviguje razpoloženje, prinaša veselje in “urok ljubezni”, saj prodre skozi celotno telo in se dotakne našega srca globoko v notranjost. Tako pomaga pregnati malodušje in bolečino ter poskrbi, da so tudi najbolj žalostna srca, ponovno osvobojena bolečine.

Olje vrtnice krepi našo moč ljubezni, prebuja naše občutke za čutnost in estetiko, odpira vrata v svet zaznavanja, ki je morda že skoraj pozabljen, v svet, poln razumevanja, nežnosti in ljubezni.

Zelo lepo harmonizira z eteričnimi olji sivke,  bergamotkeneroli,  jasminaylang ylang,  mandarine in bosvelije.

3. UPORABA V KOZMETIKI:

Vrtnica je v kozmetiki primerna za prav vse in vsak tip kože, še posebej blagodejno pa vpliva na suho, občutljivo in zrelo kožo. Kožo stimulira in vlaži, pomaga napeti ter pozitivno deluje na razširjene kapilare. Učinkovito deluje pri rdečici in pigmentnih madežih, zelo pa je koristno tudi za nego gub saj ima naraven anti-age učinek.

Če ekološko olje vrtnice primerno razredčimo v ekološkem osnovnem olju, na primer jojobinem ali šipkovem, je primerno tudi za nego srbeče ali k vnetjem nagnjene kože. 

Ker je vrtnica poznana tudi kot afrodizijak, je odlična za uporabo v masažnih oljih in mešanicah ter kopelih.

4. UPORABA V KULINARIKI:

Olje se lahko uporablja za aromatiziranje sladoleda, medu, marmelad, peciva in ostalih pekovskih izdelkov, ter alkoholnih in brezalkoholnih pijač, ter napitkov.

Razredčimo jih v razmerju 1: 1000, to pomeni 1 gram (ml) arome na 1 kilogram (l) hrane.

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.:sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo eteričnega olja vrtnice:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

  • v 250 ml stepene ali sojine smetane dodate eno kapljico 3% ekološkega olja vrtnice.
  • Za riževe jedi: v 100 ml olivnega olja dodamo 3-5 kapljic olja vrtnice, premešamo in eno žličko te mešanice dodamo med riževe jedi.
  • Čaj pred spanjem: v 150 ml čaja dodamo 1 žličko medu in 1-2 kapljici olja vrtnice, dobro premešamo.

Za uporabo v kozmetiki: v 100 ml osnovnega olja, na primer BIO mandljevo olje, dodajte 5-6 kapljic eteričnega olja, za sproščujočo masažo telesa. Za nego zrele kože kot osnovo uporabite jojobino olje.

Aromaterapija v prostoru: v difuzor ali izparilnik z vodo dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja. Vonj vrtnice harmonizira, sprošča in pomirja ter ima rahel afrodizičen učinek.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba arom, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

97% Prunus amygdalus dulcis*, 3% Rosa damascena*

* sestavine iz nadzorovane ekološke pridelave

Drugi so kupili tudi

Boljše počutje
Spletna cena 14,44 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.