Beright hitri test vitamina D, 1x

3
Šifra: {{data.code}}
Beright hitri test vitamina D, 1x

Poznate preskrbljenost svojega telesa z vitaminom D?


Predstavljamo vam hitri imunski test za domačo uporabo, s katerim si enostavno določite raven preskrbljenosti organizma z vitaminom D.


Vitamin D hitri test je hitri imunokromatografski test za polkvantitativno določanje 25-hidroksivitamina D (25 (OH) D) v človeški polni krvi iz konice prsta.


Ali morate jemati dodatke vitamina D? Spremljajte svoje ravni vitamina D, da boste vedeli!


Če rezultat kaže na zadostno raven, to pomeni, da je raven vitamina D višja ali enaka 30 ng/ml in je v območju normalnega razpona.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Vitamin D je naziv za skupino sekosteroidov, ki so topni v maščobi in odgovorni za povečanje črevesne absorpcije kalcija, železa, magnezija, fosfata in cinka.

Pri ljudeh sta najpomembnejši obliki v tej skupini vitamin D3 in vitamin D2.

Vitamin D3 naravno nastaja v človeški koži ob izpostavljenosti ultravijolični svetlobi, medtem ko vitamin D2 večinoma dobimo iz hrane.

Vitamin D potuje v jetra, kjer se presnovi v 25-hidroksivitamin D.

V medicini se krvni test za 25-hidroksivitamin D uporablja za določanje koncentracije vitamina D v telesu.

Koncentracija 25-hidroksivitamina D (vključno z D2 in D3) v krvi je najboljši pokazatelj stanja vitamina D.

Pomanjkanje vitamina D je sedaj priznano kot globalna epidemija.

Skoraj vsaka celica v našem telesu ima receptorje za vitamin D, kar pomeni, da za pravilno delovanje vsaka potrebuje »zadostno« raven vitamina D.

Tveganja za zdravje, ki so povezana s pomanjkanjem vitamina D, so precej bolj huda, kot smo menili nekoč.

Pomanjkanje tega vitamina je povezano z različnimi resnimi boleznimi: osteoporoza, osteomalacija, multipla skleroza, bolezni srca in ožilja, zapleti med nosečnostjo, sladkorna bolezen, depresija, možganska kap, avtoimunske bolezni, gripa, različne vrste raka, nalezljive bolezni, Alzheimerjeva bolezen, debelost in večja umrljivost itd.

1. Umijte si roke z milom in jih sperite s čisto, toplo vodo.
2. Pred odpiranjem počakajte, da se vrečka ogreje na sobno temperaturo. Odprite vrečko, vzemite iz nje testno ploščico in jo postavite na čisto in ravno površino. Test izvedite
v roku ene ure, najboljše rezultate pa boste dobili, če test izvedete nemudoma po odprtju vrečke.
Vzemite ven kapilarno kapalko, vialo s pufrom, lanceto in alkoholno blazinico ter jih postavite v bližino testne ploščico.
3. Previdno snemite in zavrzite odstranjeni pokrovček lancete.
4. S priloženo alkoholno blazinico očistite konico sredinca ali prstanca, kjer je predvideno mesto vboda. Počakajte, da se posuši na zraku.
5. Pritisnite lanceto na strani, kjer ste izvlekli pokrovček; po uporabi se konica samodejno vrne v napravo. Pomasirajte dlan, ne da bi se dotikali mesta vboda, in sicer masirajte
v smeri proti konici sredinca ali prstanca, ki ga boste zbodli.
6. Dlan naj bo obrnjena navzdol, medtem ko masirajte proti predelu vboda, da se oblikuje kapljica krvi.
7. S cevko kapilarne kapalke se dotaknite krvi, pri čemer ne stiskajte balončka kapilarne kapalke. Kri potuje v kapilarno kapalko skozi kapilarno cevko do črte, ki je označena
na kapilarni kapalki.
Če kri ne doseže označene črte, lahko nadaljujete z masiranjem prsta, da dobite še nekaj krvi. Preprečite nastanek zračnih mehurčkov.
8. Vzorec krvi kapnite v vdolbino za vzorec (S) na ploščico, tako da stisnete balonček kapilarne kapalke.
9. Počakajte, da v vdolbino steče vsa kri. Odvijte pokrovček stekleničke s pufrom in dodajte 2 kapljici pufra v vdolbino za pufer (B) na ploščico in zaženite štoparico.
10.Počakajte, da se pokaže/-ta obarvana/-i črta/-i. Rezultate razberite po 10 minutah. Intenzivnost T črtice primerjajte z »barvno kartico za vitamin D«, ki je priložena v
kompletu, da ugotovite raven vitamina D v svoji krvi. Rezultatov ne odčitavajte po 20 minutah.

 

Podrobna navodila za uporabo:

Priloženi materiali
1. Testna ploščica
2. Pufer (samo za enkratno uporabo)
3. Lanceta
4. Alkoholna blazinica
5. Kapilarna kapalka
6. Navodilo za uporabo
7. Barvna kartica


Potrebni materiali, ki niso priloženi
Štoparica

Shranjujte v zapakirani in zaprti vrečki, bodisi pri sobni temperaturi ali v hladilniku (2–30°C). Test je stabilen do datuma izteka roka uporabnosti, ki je natisnjen na zaprti vrečki.
Test mora ostati v zaprti vrečki do uporabe.NE ZAMRZUJTE. Ne uporabite po izteku roka uporabnosti.

Drugi so kupili tudi

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}