Hrbtna opornica Spinomed II medi

Šifra: {{data.code}}
Hrbtna opornica Spinomed II medi

Hrbtna opornica za ekstenzijo hrbteničnih vretenc pri osteoporozi po prof. Minne-ju.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Spinomed zmanjša osteoporotično kifozo, ker pospeši delovanje hrbtnih mišic pri podpori pokončne drže hrbtenice. Stimulira mišično moč. Pravilno nastavljena opornica zmanjša bolečino in olajša gibanje.

Značilnosti

 •  rahla ukrivljenost hrbtne opornice omogoča dobro prilagoditev opore za vsakega bolnika,
 •  opornica je lahka in pod obleko komaj opazna,
 •  opornico enostavno nadenemo po principu nahrbtnika,
 •  ne ovira prsnega in trebušnega dihanja,
 •  ne ovira gibljivosti ramen in rok,
 •  opornica je upogljiva tudi pri nizkih temperaturah.

Indikacije

 •  osteoporotično sesedanje vretenc prsne in ledvene hrbtenice,
 •  juvenilna kifoza (Scheuermannova bolezen),
 •  hiperkifoza s kroničnimi bolečinami v hrbtu.

 

Kako si nadeti oporo za hrbet

Ko si nameščate oporo za hrbet, vam bo mogoče v pomoč, če boste stali pred dolgim ogledalom.

Nameščanje ortoze za hrbet je podobno oprtanju nahrbtnika.

 1. Odpnite veliko Velcro zaponko (A).
 2. Nadenite si ortozo tako, kot če bi si hoteli oprtati nahrbtnik. Blazinica na hrbtni strani ortoze se mora prilegati vašemu hrbtu.
 3. Sedaj pojdite z rokami skozi zanke za roke (B) in napol zategnite zaponko, tako da je elastični del zaponke napet.

Sedaj se poglejte v ogledalo

 • Prileganje hrbtne opore: Oblazinjeni del opore se mora lepo prilegati vaši hrbtenici. Spodnji del opore se mora nahajati v višini trtice.
 • Paščki: Paščki ne smejo biti kakorkoli zaviti ali obrnjeni okoli, razen pri zaponkah vodil za paščke.
 • Prileganje ramenskih blazinic: Pašček vas ne sme rezati pod roko.
 • Zaponke pri vodilih za paščke: Zaponke morajo biti enakomerno zategnjene.

 

Pozor:

Hrbtna ortoza mora biti ves čas na svojem mestu, zato mora biti spodnji pas bolj zategnjen kot ramenski paščki. Če pa se kljub vsemu ortoza premakne nekoliko navzgor, to ne bo bistveno vplivalo na samo učinkovitost pripomočka, vendar pa  morate ortozo vseeno povleči navzdol v njeno ustrezno lego.

Način delovanja

Hrbtna ortoza aktivira hrbtne mišice in sicer tako, da zravna zgornji del telesa in zmanjša krivo držo, ki je nastala kot posledica osteoporoze. Spinomed hrbtna ortoza lahko torej spodbudi telo, da zopet aktivira določene mišične skupine. Ortozo je zares preprosto regulirati, zato se povsem prilega prav vsakemu bolniku. Lega paščkov je podobna kot pri nahrbtniku in zato drži ramena nazaj, a gibanje ramen in rok ni ovirano, prav tako pa paščki nikakor ne otežujejo dihanja. Ortoza se mora povsem prilegati, posledično pa je bolečina manjša, vaša mobilnost pa večja.

Uporaba

V začetni fazi, kjer se postopoma aktivirajo mišice, lahko hrbtno ortozo nosite le 1 do 2 uri dnevno. V nadaljevanju zdravljena pa čas nošenja ortoze postopoma podaljšujte. Ortoze ne smete nositi, ko na primer dalj časa sedite ali ležite. Če je potrebno, lahko ortopedski tehnik spremeni in prilagodi obliko ortoze.

Pomembno je, da pri uporabi tega pripomočka tudi vi aktivno sodelujete. Če torej imate kakršnekoli težave, se obrnite na svojega zdravnika ali ortopedskega tehnika, ki bosta poskrbela za vse potrebne prilagoditve vaše ortoze. Da bo proces zdravljenja uspešen, pa morate seveda upoštevati vsa zdravnikova navodila.

Napotki za vzdrževanje

Paščke, ramenske blazinice in blazinico, ki se nahaja v abdominalnem predelu, je potrebno prati ročno. Hrbtno blazinico lahko čistite z vlažno krpo. Spinomed hrbtne ortoze ne smete prati v pralnem stroju oziroma sušiti v sušilnem stroju.

Aluminij, poliester.

Priporočamo, da izdelek uporablja le en bolnik. Če ga pri zdravljenju uporablja več kot en bolnik, potem proizvajalec za ustreznost izdelka ne more več jamčiti. Če med nošenjem izdelka občutite veliko bolečino ali pa se pojavi neprijeten občutek, izdelek snemite oziroma odstranite in se takoj posvetujte z zdravnikom ali ortopedom. Izdelka ne nosite čez odprte rane in ga uporabljajte le po navodilih zdravnika ali ortopeda. Pomembno je, da izdelek pravilno namestite in tako zagotovite, da bo njegovo delovanje učinkovito.

Kontraindikacije

Kontraindikacije niso znane.

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.