Septolete plus z okusom medu in limete 5 mg/1 mg pastile, 18 pastil

1
Blagovna znamka: Krka
Šifra: {{data.code}}
Septolete plus z okusom medu in limete 5 mg/1 mg pastile, 18 pastil

Pastile Septolete plus z okusom medu in limete delujejo lokalno protibolečinsko in protimikrobno.

Izdelek je zdravilo. Navodilo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Redna cena {{$func.formatPrice(price_data.price)}} €
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. 

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 4 eur

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Vsebujejo antiseptik cetilpiridinijev klorid, ki uničuje vrsto bakterij in glivic, deloma pa ustavi tudi razvoj virusov.

Pastile razkužujejo ustno votlino in žrelo ter tako lajšajo bolečino in občutek nelagodja, ki sta povezana z vnetji ustne votline in žrela, predvsem pa preprečujejo razvoj hujših bakterijskih vnetij. Cetilpiridinijev klorid zaradi dobre omočljivosti in zmanjšanja površinske napetosti prodira tudi na težko dostopna mesta sluznice ust in žrela ter ustavi rast bakterij. Benzokain je lokalni anestetik, primeren za lajšanje bolečine pri požiranju, ki pogosto spremlja infekcije in vnetja v ustih in žrelu.

Pastile Septolete plus z okusom medu in limete priporočamo za simptomatsko lajšanje bolečine, skelenja in praskanja v žrelu:

- pri blažjih infekcijah v ustni votlini in žrelu (faringitis, laringitis),

- pri vnetju dlesni in ustne sluznice (stomatitis, gingivitis) ter - pri prehladu in gripi. 

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli Po 1 pastilo raztopite v ustih na 2 do 3 ure. Priporočeni odmerek je do 8 pastil na dan.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih

Otroci (mladostniki), starejši od 12 let: Po 1 pastilo raztopite v ustih na 2 do 3 ure. Priporočeni odmerek je do 8 pastil na dan. 

Otroci od 6. do 12. leta

Po 1 pastilo raztopite v ustih na 4 ure. Priporočeni odmerek je do 4 pastile na dan. Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne priporočamo otrokom, mlajšim od 6 let.

Ne jemljite zdravila Septolete plus z okusom medu in limete neposredno pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte. 

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Septolete plus z okusom medu in limete, kot bi smeli

Glede na količino učinkovin v eni pastili je možnost prevelikega odmerjanja minimalna. Zaužitje večje količine pastil lahko povzroči želodčno-črevesne težave, slabost, bruhanje in drisko. V takem primeru prenehajte jemati zdravilo, popijte veliko vode ali mleka in se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom. 

Če ste pozabili vzeti zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom

Kaj vsebuje zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete
- Zdravilni učinkovini sta benzokain in cetilpiridinijev klorid. Ena pastila vsebuje 5 mg
benzokaina in 1 mg cetilpiridinijevega klorida.
- Druge sestavine zdravila so aroma limete, levomentol, manitol (E421), brezvodni koloidni silicijev dioksid, magnezijev stearat (E572), maltitol (E965), titanov dioksid (E171), kinolinsko rumeno (E104), karamel barvilo (E150a), alurno rdeče AC (E129), povidon, aroma medu (propilenglikol (E1520)), eterično olje poprove mete, tekoči maltitol, glicerol (E422), deviško ricinusovo olje in farmacevtski voski (beli čebelji vosek (E901), karnauba vosek (E903), šelak (E904)).

Izgled zdravila Septolete plus z okusom medu in limete in vsebina pakiranja
Pastile so temno rumene, okrogle, gladke, izbočene.
Na voljo so škatle z 18 pastilami v pretisnih omotih. V enem pretisnem omotu je 9 pastil.

 

Ne jemljite zdravila Septolete plus z okusom medu in limete:

- če ste alergični na benzokain, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila 

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Septolete plus z okusom medu in limete se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

- Če imate odprte rane v ustih (npr. po ekstrakciji zob, kirurški odstranitvi mandljev ipd.), ker cetilpiridinijev klorid upočasni celjenje ran.

- Če imate hujšo okužbo z visoko telesno temperaturo, glavobolom in bruhanjem, obiščite zdravnika, posebno če se težave po 3 dneh ne izboljšajo.

- Če ste sladkorni bolnik, morate vedeti, da vsaka pastila vsebuje približno 1 g maltitola. Zaradi počasne hidrolize in absorpcije v prebavilih maltitol le malo vpliva na raven krvnega sladkorja. Jemanje večjih odmerkov od predpisanih ni priporočljivo.

Otroci in mladostniki

Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne priporočamo otrokom, mlajšim od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Ni znano, da bi zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete ob sočasnem jemanju drugih zdravil vplivalo na učinke le teh.

Zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete skupaj s hrano in pijačo

Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njihovo učinkovitost. Zdravila Septolete plus z okusom medu in limete ne jemljite pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila Septolete plus z okusom medu in limete vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato jemanja v tem obdobju ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi pastile Septolete plus z okusom medu in limete vplivale na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete vsebuje maltitol in tekoči maltitol

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo Septolete plus z okusom medu in limete vsebuje alurno rdeče AC (E129) in kinolinsko rumeno (E104) Lahko ima neželen vpliv na aktivnost in pozornost pri otrocih. 

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. 

Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na:

Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika

Center za zastrupitve

Zaloška cesta 2

SI-1000 Ljubljana

Faks: + 386 (0)1 434 76 46 e-pošta: farmakovigilanca@kclj.si

S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila. 

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom. 

Drugi so kupili tudi

Medicinski pripomočki
Redna cena 2,25 €
Medicinski pripomočki
Redna cena 2,75 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}