Senzor FreeStyle Libre 2

Blagovna znamka: Abbott
Šifra: {{data.code}}
Senzor FreeStyle Libre 2

Senzor FreeStyle Libre 2 za merjenje glukoze brez vsakodnevnih zbadanj. Ima možnost alarmov, ki z vašega pametnega telefona takoj sporoči previsoko ali prenizko vrednost glukoze. Je majhen, zaradi česar je nevpadljiv za nošenje. Je vodoodporen2, se nosi na zadnji strani nadlakti in zdrži do 14 dni.

Za uporabo senzorja potrebujete čitalnik

Ker je izdelek medicinski pripomoček, vračilo ni možno.

Brezplačna telefonska številka Abbott Laboratories d.o.o. za pomoč uporabnikom izdelkov Libre: 080 11 00, podpora.si@abbott.com

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Senzor neprekinjeno meri koncentracijo glukoze v medcelični tekočini in hrani podatke zadnjih 8 ur merjenja. Ugotovite svojo raven glukoze s preprostim odčitavanjem z mobilnim telefonom ali čitalnikom.

Senzor FreeStyle Libre 2 omogoča uporabo alarmov, ki na vašem pametnem telefonu takoj signalizirajo previsoko ali prenizko vrednost glukoze. Alarme lahko nastavite ali izklopite na vašem pametnem telefonu. Senzor je mogoče povezati preko bluetooth povezave, prilagoditi pa je mogoče tudi zvok in vibriranje.

Senzor 2 je združljiv tudi s čitalnikom FreeStyle Libre 1, vendar čitalniki ne podpirajo funkcije alarma.

Navodila za uporabo aplikacije FreeStyle LibreLink, ter informacije o modelih telefonov, za katere je na voljo, najdete tukaj.

Za razliko od tradicionalnega merjenja glukoze v krvi, uporaba senzorja FreeStyle Libre ne vključuje rednih zbadanj v prste1. Poleg tega so senzorji FreeStyle Libre izdelani po postopku, ki omogoča zelo majhne razlike v občutljivosti senzorja. To pomeni, da so senzorji tovarniško umerjeni, kalibracija z vzorcem krvi, ali vnosom kalibracijske kode ni potrebna.

Senzor FreeStyle Libre lahko nosite do 14 dni. Z njim se lahko tuširate, kopate, plavate2 in telovadite. Rezultati merjenja glukoze iz vzorca krvi in tisti, pridobljeni z odčitavanjem senzorja, ne bodo vedno enaki. Pravzaprav je zelo verjetno, da se bodo razlikovali3. Razlog za to je, da senzor odčitava raven glukoze iz medcelične tekočine, ne iz krvi. Medcelična tekočina je tanka plast tekočine, ki obdaja celice tkiva pod površino kože. Raven glukoze v medcelični tekočini se spreminja z zamikom 5 do 10 minut glede na spremembo vrednosti glukoze v krvi4.

Medtem ko nosite senzor, ga lahko odčitate tolikokrat, kot želite – tudi skozi oblačila!5 Ker senzor shrani zadnjih 8 ur podatkov, so 3 odčitki na dan dovolj, da dobite popolno sliko vašega 24-urnega glikemičnega profila.6 To vam omogoča, da se bolje odločate o obvladovanju sladkorne bolezni.

LibreView je varen sistem za upravljanje sladkorne bolezni v oblaku, ki zdravstvenim delavcem in pacientom zagotavlja jasna in razumljiva poročila združljivih naprav za spremljanje glukoze FreeStyle. Dostop do njega tukaj.

1  Merjenje glukoze v krviiz konice prsta je potrebno v primerih hitrih sprememb glukoze, ko ravni glukoze v mdcelični tekočini morda ne odražajo natančno ravni glukoze v krvi ali ko sistem kaže na hipoglikemijo ali ogroženo hipoglikemijo ali ko se simptomi ne ujemajo s sistemskimi odčitki.
2  Senzor je vodoodporen do globine 1 m v trajanju do 30 minut.
3   Bailey et al. The Performance and Usability of a Factory-Calibrated Flash Glucose Monitoring System. Diabetes Technology & Therapeutics. Nov 2015; 17(11).
4   Basu A, et al., Time Lag of Glucose from Intravascular to Interstitial Compartment in Humans, Diabetes. 2013 Dec; 62(12): 4083–4087. Published online 2013 Nov 16. doi: 10.2337/db13-1132
5  Čitalnik lahko prenese podatke s senzorja, ko je od senzorja oddaljen največ 4 cm.
6   Za popolno sliko glikemije odčitajte senzor vsaj enkrat na 8 ur.

ADC-69694 v 1.0

VIDEO: Predstavitev sistema Libre Freestyle Libre


 




VIDEO: Namestitev senzorja




VIDEO: Vaše prvo odčitavanje




VIDEO: Lastnosti in nastavitve sistema




VIDEO: Zamenjava senzorja




VIDEO: Boljši vpogled, boljše vodenje

 


VIDEO: Zakasnitev

 

Senzor je ključni del sistema, s katerim dobite popolno sliko gibanja ravni glukoze. Zato skrbno izberite mesto in namestite senzor, pri tem pa upoštevajte naslednje:

•     izberite mesto na hrbtni strani nadlakti, saj se ta del roke med vsakodnevnimi aktivnostmi ne upogiba in koža ne napenja.
•     izogibajte se mestom na koži, kjer imate znamenja, brazgotine ali tetovaže.
•     izberite mesto, ki je vsaj 2,5 cm oddaljeno od mesta, kjer aplicirate insulin.
•     da se izognete nelagodju in draženju kože, izberite mesto nanosa, ki ni tisto, ki ste ga uporabili nazadnje.


Kako uporabljati:

1. Namestite senzor

Senzor FreeStyle Libre se namesti na zadnji del nadlakti s preprostim aplikatorjem za enkratno uporabo. Ob namestitvi senzorja se pod kožo vstavi tanko, prožno in sterilno vlakno. Pritrjen je z majhno lepilno blazinico.

2. Odčitajte senzor

Za odčitek glukoze, preprosto in hitro, v eni sekundi, neboleče odčitajte senzor s čitalnikom ali pametnim telefonom. To odčitanje vam daje več informacij kot spremljanje in testiranje s testnimi lističi za glukozo v krvi, brez potrebe po rednih zbadanjih konice prsta2.

3. Izmerite glukozo

Čitalnik lahko odčita senzor tudi skozi oblačila. Za prenos podatkov s senzorja mora biti čitalnik oddaljen največ 4 cm od senzorja.
Priprava kože je pomembna za zagotovitev dobrega in trajnega oprijema senzorja na kožo. V tabeli si lahko ogledate nasvete za pripravo mesta nanosa senzorja, glede na stanje kože:
 

 

STANJE

KAKO RAVNATI

Mastna površina

Po nanosu mila, losjona, šampona ali balzama za lase lahko na koži ostane mastna plast, ki preprečuje, da bi se senzor dobro prilepil.

Da bi se temu izognili, pred namestitvijo senzorja izbrano mesto umijte z milom in vodo, obrišite, ter obrišite z alkoholno krpico in posušite na zraku (ne pihajte).

Mokra površina

Vlaga preprečuje dober oprijem senzorja. Mesto nanosa dobro obrišite in posušite.

Za zagotovitev dobrega oprijema senzorja obrišite območje, izbrano za nanos, ter ga obrišite z alkoholno krpico in posušite na zraku (ne pihajte).

Dlake

Med kožo in lepljivo površino senzorja ostanejo dlake, zaradi česar se senzor težko dobro prilepi na kožo.

Obrijte izbrano področje nanosa na zadnji strani nadlakti.

 

Sistem FreeStyle Libre lahko uporabljajo tudi otroci in mladostniki od 4. do 17. leta ter nosečnice.

Oglejte si video navodila za uporabo sistema FreeStyle Libre tukaj

ADC-69694 v 1.0

ADC-69694 v 1.0

ADC-69694 v 1.0

Posebni previdnostni ukrepi:


Zadevanje predmetov med premikanjem
Pazite, da se med vsakodnevnimi aktivnostmi s senzorjem ne zaletite v predmete, mimo katerih hodite. Izogibajte se trkom z okvirji vrat, avtomobilskimi vrati, pohištvom, mimoidočimi ljudmi, hišnimi ljubljenčki in drugimi stvarmi, ki vas obkrožajo.

Tuširanje / kopanje
Senzor je vodoodporen, vendar je še vedno potrebna posebna previdnost pri umivanju kože okoli senzorja in brisanju z brisačo, da senzorja ne zataknete in ga potegnete iz kože. Senzor ni namenjen globinam, večjim od 1 m, kot tudi zadrževanju v vodi, daljšem od 30 minut.

Dotikanje lepilne plasti na senzorju
Po nanosu na kožo se senzorja ne dotikajte, potiskajte ali vlecite. Ne dotikajte se ali poskušajte odstraniti lepila okoli senzorja, tudi če je senzor sam začel izgubljati oprijem. Prosite svoje družinske člane, naj prav tako pazijo na vaš senzor.

Ozka oblačila
Med nošenjem senzorja se izogibajte tesnim rokavom na oblačilih. Tesna oblačila lahko senzor nenamerno odstranijo s kože.

Oblačenje
Pri oblačenju pazite, da vaša oblačila ne zataknejo senzorja.

Kontaktni športi
Izogibajte se kontaktnim športom in zahtevnim telesnim aktivnostim, med katerimi se lahko senzor odlepi s kože.
 

ADC-69694 v 1.0

Drugi so kupili tudi

20% Popusta
Medicinski pripomočki
Akcijska cena 13,85 € 11,08 €
Osebna nega
Spletna cena 5,27 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.