Prevleka proti pršicam 90 x 200 x 20 cm

Blagovna znamka: Dream Walk
Šifra: {{data.code}}
Prevleka proti pršicam 90 x 200 x 20 cm

Prevleka proti pršicam za vzmetnico 90 x 200 x 20 cm.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Proti pršične prevleke DREAM WALK nudijo popolno zaščito brez uporabe kemičnih sredstev, so človeku prijazne saj so zračne in paro propustne.

S tem, ko oblečemo vzmetnico, vzglavnik in odejo preprečimo zareditev novim pršicam, obstoječe pa postopoma izginejo, saj ne morejo do hrane. Z uporabo proti pršičnih prevlek DREAM WALK se količina pršic v postelji po 10 tednih zmanjšala za 99%.

Popolna proti pršična zaščita brez uporabe kemičnih sredstev. Gosto tkana tkanina onemogoča prehodnost pršicam – 56.000 metrov mikrovlaken na

10 x 10 cm. Vlago in paro propustna tkanina.

Po 10 tednih uporabe je v postelji samo še 1% pršic.

Oeko-tex certifikat – jamči tkanino brez nevarnih vsebin in s tem primerno za stik z otroško kožo. ECARF certifikat – primernost proti alergijske tkanine jamči Evropski Center za Raziskovanje Alergij.

Kaj so pršice

Hišne pršice (Dermatophagoides pteronyssinus) so mikroskopsko majhni organizmi iz družine pajkov. Možno jih je videti s povečevalnim steklom, če so dobro osvetljene in postavljene na črno ozadje. Tipična hišna pršica meri 0,4 mm v dolžino in 0,25-0,35 mm v širino. Premikajo se lahko po zraku že z manjšimi zračni tokovi, ki so običajni v vsakem gospodinjstvu. Povprečna življenjska doba moških pršic je 20 do 30 dni, medtem ko ženske pršice živijo do 10 tednov. V zadnjih 5 tednih ženska pršica znese od 60-100 jajčec in proizvede okoli 2000 alergenih fekalnih delcev. 

Kje živijo pršice
Idealno okolje za pršice je v toplem in vlažnem prostoru (15 - 30°C in 60 - 80% relativne vlažnosti), katerega sončni žarki in svež zrak ne dosegajo. V večjem številu jih najdemo v blazinah, preprogah in kavčih, največ pa v posteljah. Ravno postelja je najidealnejše gojišče pršic, saj v njej preživimo kar tretjino dneva, v tem času pa nudimo pršicam hrano in jim ustvarjamo optimalno mikroklimo za njihov razvoj. Tako lahko postane postelja že po nekaj mesecih zasedena z ogromnim številom teh organizmov. 

S čem se hranijo pršice
Pršice se hranijo z mikroskopsko majhnimi delci naše kože (prhljaj, luščenje – deskvamacija). Odraslemu človeku odpade približno 1,5 grama kožnih celic na dan, kar znese med 0,3 in 0,4 kg na leto. To zadostuje za krmo približno milijonu pršic v idealnih pogojih. Ker pršice nimajo želodca, prebavljajo s pomočjo prebavnega encima, ki ga v prebavilih nanesejo na hrano. Razgrajeni del hrane prebavijo, preostanek, prevlečen z encimom, pa izločijo in kasneje zopet pojedo. Na ta način pršice lahko jedo isto hrano večkrat, le da jo prebavijo vsakokrat le delno. 

Kaj povzročajo pršice
Pršice same človeku ne povzročajo alergijskih bolezni, temveč njihovi izločki – prebavni encimi, kateri so izredno alergeni. Alergijske reakcije se odražajo z napadi kihanja ter težavami z nosom in obnosno votlino, vnetjem oči, srbenjem kože… Preobčutljivost na alergen pršice predstavlja glavni dejavnik za razvoj astme. Prav tako povzroča mikroskopske pore v mikozi dihalnega trakta in s tem omogoča prehod tudi drugih alergenov ( živali, rastlin, itd..) ter tako olajša razvoj novih alergij, katere še poslabšajo klinično sliko pacienta. 

Preventiva proti pršicam
Najnovejše raziskave kažejo, da se občutljivost na alergene delce pojavi že pri zarodku. Pri otrocih alergičnih staršev je namreč kar 75 % verjetnost razvoja alergije; 50 % verjetnost je pri otrocih, katerih eden od staršev ima alergijo in 30 - 40 % če alergija prizadene brata, sestro ali sorodnika. Zelo pomembno je, da se preventiva začne že pri noseči materi, z izogibanjem alergenim delcem. Najenostavnejša je uporaba proti pršičnih prevlek, s katerimi preprečimo razmnoževanje novih in hkrati uničimo že obstoječe pršice v postelji. S proti pršičnimi prevlekami oblečemo vse vzmetnice, vzglavnike in odeje na vseh posteljah, ki se nahajajo v spalnici. Zmotno je namreč prepričanje, da je dovolj, če oblečemo samo posteljo, na kateri spi oseba z alergijo. Pršice letijo po zraku že z najmanjšimi zračnimi tokovi, s tem pa prehajajo tudi alergeni delci z nezaščitene na zaščiteno posteljo. 
Poleg proti pršičnih prevlek je priporočljivo tudi: Zjutraj pustite posteljo, da se prezrači in je ne postiljajte. S tem pršice ne bodo imele idealnega okolja (vlage in toplote) za svoj razvoj. Spalnico in druge bivalne prostore vsak dan dobro prezračite, tudi pozimi. Perite posteljnino tedensko na 60°C. Omogočite dostop sončnim žarkom do vzmetnice, oziroma jo nesite na sonce in sveži zrak za dlje časa. 

Delovanje proti pršičnih prevlek DREAM WALK Proti pršične prevleke DREAM WALK so narejene iz tkanine Evolon*, ki ustvarja, zaradi svojega izredno gostega tkanja, fizično pregrado pršicam, ter s tem onemogoči, da bi se zaredile v vaši postelji. Proti pršične prevleke DREAM WALK nudijo popolno proti pršično zaščito brez uporabe kemičnih sredstev, so človeku prijazne saj so zračne in paro propustne. Ponašajo se z Oeko-Tex certifikatom (standard 100, product class 1), ki jamči tkanino brez nevarnih vsebin in s tem primerno za stik z otroško kožo, ter ECARF certifikatom (Evropski Center za Raziskovanje Alergij) S tem, ko oblečemo vzmetnico, vzglavnik in odejo s protipršično prevleko DREAM WALK , preprečimo zareditev novim pršicam, obstoječe pa postopoma izginejo, saj ne morejo do hrane. Z uporabo proti pršičnih prevlek DREAM WALK se količina pršic v postelji po 10 tednih zmanjšala za 99%! 

 

Pravilna uporaba proti pršičnih prevlek DREAM WALK

Prevleke pred prvo uporabo operemo. S prvim pranjem se namreč mikro vlakna 'regenerirajo', oziroma se razvrstijo tako, da tvorijo neprehodno pregrado proti pršicam. V tem položaju ostanejo doživljenjsko.
S prevleko oblečemo vzmetnico, odejo ali vzglavnik v celoti. Samo v celoti oblečena postelja lahko optimalno preprečuje nastanek alergij na pršice.
Čez prevleke namestimo svojo posteljnino. Posteljnino perite redno.
Prevleke peremo enkrat na dva do tri mesece, oziroma po potrebi.
Uporaba kemičnih sredstev je ob uporabi prevlek nepotrebna.

 

Vzdrževanje proti pršičnih prevlek DREAM WALK

Peremo na 95°C Sušimo na zraku ali v sušilnem stroju na nižji temperaturi

Ne belimo

Ne likamo

Pravilna uporaba proti pršičnih prevlek:

Prevleke pred prvo uporabo operemo. S prvim pranjem se namreč mikro vlakna 'regenerirajo', oziroma se razvrstijo tako, da tvorijo neprehodno pregrado proti pršicam. V tem položaju ostanejo doživljenjsko. S prevleko oblečemo vzmetnico, odejo ali vzglavnik v celoti. Samo v celoti oblečena postelja lahko optimalno preprečuje nastanek alergij na pršice. Čez prevleke namestimo svojo posteljnino. Posteljnino perite redno. Prevleke peremo enkrat na dva do tri mesece, oziroma po potrebi. Uporaba kemičnih sredstev je ob uporabi prevlek nepotrebna

Drugi so kupili tudi

Osebna nega
Spletna cena 3,04 €
Za zdrav dom
Spletna cena 20,48 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}