POPROVA META – BIO eterično olje AROMATRIP®15 ml

Blagovna znamka: AROMATRIP
Šifra: {{data.code}}
POPROVA META – BIO eterično olje AROMATRIP®15 ml

Eterično olje poprove mete (Mentha piperita), je zelo razširjeno in dobro poznano, predvsem zaradi svojega specifičnega svežega vonja. Uporabno je tako poleti kot tudi v sezoni prehladov. Vonj poprove mete med drugim poživlja in spodbuja ter odganja neprijetne vonjave.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje poprove mete,  je zelo razširjeno in dobro poznano, predvsem zaradi svojega specifičnega svežega vonja. Uporabno je tako poleti kot tudi v sezoni prehladov. Vonj poprove mete med drugim poživlja in spodbuja ter odganja neprijetne vonjave. AROMATRIP ekološko olje poprove mete je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

SI-EKO-001

Kmetijstvo EU.

 • Botanično ime: Mentha piperita
 • Postopek pridobivanja: Pridobiva se s parno destilacijo iz svežih ali delno posušenih listov. Donos je od 0,1 – 1,0 %.
 • Poreklo: Indija
 • Vsebina: 15 ml

VEČ O POPROVI METI

 

 • RASTLINA

Vrsta poprove mete Mentha piperita spada v rod mete Mentha, družina Lamiaceae – ustnatice, poddružina Nepetoideae. Divje sorodnike poprove mete najdemo po vsej Evropi, vendar je poprova meta gojena rastlina. Je trajnica, zelnata rastlina, visoka do 90 cm in ima steblo s kvadratnim prerezom. Koničasto pecljati listi so ozko jajčasti do suličasti in imajo nazobčan rob. Pri drgnjenju listi značilno dišijo. Cvetovi so vijolično do rožnato obarvani.

Čas cvetenja je med julijem in septembrom.

 • ETERIČNO OLJE

Eterično olje poprove mete je brezbarvna do rumenkasto-zelena tekočina.
Ima močan, hladen mint vonj. Glavna sestavina eteričnega olja poprove mete
je mentol. Menton, metil acetat, menthofuran, pulegon, limonen, kariofilen-
in pinen- izomeri so prisotni v nižjih koncentracijah.

01.UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Olje poprove mete naj bi bilo zelo učinkovito v boju proti bakterijam. Svež vonj naj bi tudi olajšal in blažil glavobole. Klasika za uporabo olja poprove mete pa je hladna sezona. Sproščujoča hladna kopel naj bi prizadetemu telesu omogočila počitek. Na enak način naj bi vdihavanje z mešanico dišav iz olja poprove mete sprostilo zastalo sluz v predelu nosu. Razredčeno olje vmasiramo na senca ali uporabimo v parni inhalaciji, da odpre zamašene nosne prehode. Dolgotrajna uporaba lahko povzroči nespečnost. Olje uporabljamo zmerno. Kot vsa ostala eterična olja, se tudi olje poprove mete ne ujema s homeopatskimi zdravili.
Eterično olje poprove mete ni primerno za malčke, male otroke, nosečnice in mamice, ki dojijo.

02.UPORABA V AROMATERAPIJI:

Čist, svež vonj olja poprove mete poveča sposobnost koncentracije in zbistri um, ko smo duševno izčrpani in preobremenjeni. Zato je primerna za odišavljenje delovnih prostorov. Pomirja in zaradi močnega hladilnega učinka osveži poživlja, prežene duševno utrujenost in okrepi. Dobrodošla je pri stresu in živčnih depresijah. Vonj naj bi spodbujal in odganjal negativne misli.
Dobro se ujema: z evkaliptom in rožmarinom, ki okrepita njegovo učinkovanje proti prehladom, ter z majaronom, ki kožo ogreje.

03.UPORABA V KOZMETIKI:

V kozmetični industriji se olje poprove mete uporablja predvsem za odišavljanje negovalnih izdelkov, kot so zobna pasta, mila ali toaletni izdelki.

04.UPORABA V KULINARIKI:

Ko zavonjamo poprovo meto se običajno najprej spomnimo na žvečilni gumi, vendar jo lahko uspešno uporabimo tudi pri peki slaščic, aromatiziranje alkoholnih in brezalkoholnih napitkov in peciva.

 

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo eteričnega olja poprove mete:

Za uporabo v kulinariki: razredčiti v razmerju 1 : 1000 (1 g arome na 1kg osnove).

 • V 200 ml čaja dodajte eno čajno žličko medu z eno kapljico arome in dobro premešajte.
 • V 100 ml olivnega olja dodajte 1- 2 kapljici arome, dobro premešajte in eno čajno žličko te mešanice dodajte k jedi; solati, dresingu. 
 • Odlična je tudi kombinacija poprove mete in čokolade, bolj poznana kot »after eight«.
  Nasvet za uporabo: v lonček vroče temne čokolade (250 ml) dodajte 1 kapljico poprove mete z eno čajno žličko medu in premešajte.

Uporabljajte jo zmerno!

Za uporabo v kozmetiki:

v 100 ml osnovnega olja (npr. mandljevo) dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo telesa ali utrujenih nog. Ljudem, ki imajo občutljivo kožo, se uporaba ne priporoča, saj lahko sestavine povzročijo draženje kože.

 • Namig: učinkovito čistilno sredstvo za nečisto, mastno ali mešano kožo: v 250 ml stekleničko naravnega tekočega mila dodajte 8 kapljic metinega in 8 kapljic sivkinega olja, in uporabite pri prhanju. Pred vsako uporabo vedno pretresite.

Aromaterapija v prostoru:

v izparilnik z vodo ali v difuzor dodajte 5 – 6 kapljic eteričnega olja.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 

 

Literatura/uporabljeni viri:

 • Autorenkollektiv, Römpp Online, Georg Thieme Verlag Stuttgart, www.römpp-online.de, 2012.
 • D. Martinetz, R. Hartwig, Taschenbuch der Riechstoffe, Verlag Harri Deutsch Frankfurt/M, 1998.
 • E. Keller, Aromatherapie, Ullstein Buchverlage GmbH Berlin, 2006.
 • E. Zimmermann, Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe, Haug Verlag Stuttgart, 2018.
 • C. Maxwell-Hudson, Aromatska terapija in masaže, Domus 1995
 • A. Meyer, Lexikon der Dufte, Akademie der Dufte,1991
 • Eterična olja arome zdravja, Delo Revije, 2002

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem medij. Kot medij lahko uporabimo npr.: sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

 

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

SESTAVINE: Mentha piperita

Drugi so kupili tudi

Boljše počutje
Spletna cena 26,69 €
Hitra odprema
20% Popusta
Prehranska dopolnila
Akcijska cena 59,90 € 47,92 €
Boljše počutje
Spletna cena 22,56 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.