Novalac Rice AR, 400 g

Blagovna znamka: Novalac
Šifra: {{data.code}}
Novo v ponudbi
Novo v ponudbi
Novalac Rice AR, 400 g

Novalac Rice AR je živilo za prehransko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih na beljakovine kravjega mleka, z regurgitacijo ali brez nje. 

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel


Novalac Rice AR je formula na rastlinski osnovi in se lahko uporablja kot edina prehrana do 6. meseca starosti. Po 6. mesecu starosti pa lahko Novalac Rice AR uporabljate kot del raznovrstne prehrane. 

Novalac Rice AR je živilo za posebne zdravstvene namene, vsebuje rižev hidrolizat in je brez laktoze. Formula je primerna za dojenčke z alergijo na beljakovine kravjega mleka, saj lajša težave, ki so povezane z alergijo na beljakovine kravjega mleka: driska, zaprtje, pretiran jok, krči, srbečica na koži, atopijski dermatitis, ter omogoča rast in razvoj dojenčka kot pri otrocih brez alergije.
Novalac Rice AR je edina rastlinska formula na trgu z inovativnim zgoščevalcem PAX® complex, ki učinkovito zmanjšuje polivanje, pripomore k normalizaciji blata (driske ali zaprtja), izboljša razpoloženje, zmanjša jok, izboljša spanje in posledično vpliva na kakovost družinskega življenja.
Komu je formula namenjena?
 
Dojenčkom s simptomi alergije na beljakovine kravjega mleka, ki imajo: 

 • kožne spremembe – dojenčki z atopijskim dermatitisom, srbečimi izpuščaji (vključno z ekcemi, ki se ne pozdravijo), zatekanjem obraza in drugimi znaki
 • prebavne težave – bolečine v trebuhu, bruhanje, kolike, driska, zaprtje zaradi alergije
 • druge simptome, ki spremljajo alergijo na beljakovine kravjega mleka 

Dojenčkom, ki polivajo in imajo nekonsistentno blato, PAX® complex:

 • zmanjšuje količino in pogostost polivanja
 • pripomore k normalizaciji blata (driske ali zaprtja)
 • izboljša razpoloženje, zmanjša jok in izboljša spanje ter posledično vpliva na kakovost družinskega življenja

Dojenčkom, ki imajo simptome intolerance na laktozo

 • vetrovi, krči, napihnjenost, driska

Novalac Rice AR vsebuje vse hranljive snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka. 

Novalac Rice AR je zgoščena hrana, posebej primerna za zadovoljevanje prehranskih potreb dojenčkov in majhnih otrok z alergijo na beljakovine kravjega mleka in/ali laktozno intoleranco, povezano ali nepovezano z regurgitacijo. Novalac Rice AR vsebuje hidrolizirane beljakovine iz riža in je primeren za posebne diete, ki zahtevajo izključevanje beljakovin kravjega mleka in/ali laktoze. Novalac Rice AR vsebuje edinstveno kombinacijo zgoščevalcev, škroba in prehranskih vlaknin za zmanjševanje regurgitacije. Novalac Rice AR je primeren za dojenčke in majhne otroke od rojstva do 36. meseca starosti, če jih matere ne dojijo. Do 6. meseca starosti se lahko uporablja kot edina prehrana, po 6. mesecu starosti pa lahko Novalac Rice AR po nasvetu zdravnika uporabljate kot del raznovrstne prehrane. Ne uvajajte v prehrano svojega otroka drugih mlečnih obrokov (otroške žitarice z mlekom, mlečni izdelki) brez predhodnega posveta z zdravnikom.

Navodila za pripravo

Starost (meseci)                0–1    1–2    2–4    4–6    6–12    12–36
Število obrokov na dan                6    5    5    4    3*    2*–3*
Število meric za pripravo enega obroka        3    4    5    7     7    8
Količina vode (ml)                90    120    150    210     210    240   
* Kot del raznolike prehrane 

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g Novalaca Rice AR. Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite starosti dojenčka ali majhnega otroka in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

Novalac Rice AR je zgoščena formula, ki vsebuje sestavine s posebnim časom rehidracije in gostote. Pred uporabo nekoliko bolj pretresite. Sestava, videz, vonj in okus so lahko drugačni v primerjavi s standardnim mlekom. Novalac Rice AR ima lahko naravno prisotne bele skupke prehranskih vlaken ali povzroči nekoliko manj trdno in/ali zelenkasto blato, vendar brez posledic ali nelagodja za dojenčke in majhne otroke.

PRED VSAKO PRIPRAVO OBROKA SI UMIJTE ROKE.

1    Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
2    Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
3    Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
4    V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
5    Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
6    Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C) oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno.

Vedno pripravite svež obrok. • Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. • Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. • Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih. • Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. • Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Dodaten nasvet za pripravo formule: Priporočljivo je, da stekleničko za hranjenje takoj po dodajanju prahu v vodo močno zavrtite in stresete po potrebi, dokler se prašek popolnoma ne raztopi. Za to je tudi svetovana dovolj velika steklenička, da se vsebina lahko dodobra pretrese. Starši lahko po potrebi pripravite najprej prvo polovico, nato še drugo: najprej v celotno količino dobro segrete vode dodajte polovico količine praška ter zavrtite in pretresite steklenico za hranjenje, nato pa dodajte preostalo količino praška in ponovno dobro zavrtite in pretresite stekleničko. Pomembna je hitrost v pripravi, da se ne čaka in pusti »stati«. To lahko pomaga zmanjšati nastanek grudic in strjevanje.

Zaradi posebne sestave formule so lahko njen videz, vonj in okus v hranilni steklenički drugačni v primerjavi s standardnim mlekom. Povzroči lahko tudi nekoliko manj trdno in/ali zelenkasto blato, a brez neprijetnosti za dojenčka.

Maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, repično, sončnično, kokosovo), hidrolizat beljakovin riža, zgoščevalci (pektin, moka iz rožičevih semen), emulgator (estri citronske kisline mono- in digliceridov), tapioka škrob, kalcijev fosfat, kalcijev klorid, trikalcijev fosfat, holin bitartrat, magnezijev sulfat, trinatrijev citrat, trikalijev citrat, olje iz mikroalge Schizochytrium sp. (DHA), L-lizin, vitamini (askorbinska kislina, DL-alfa-tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, nikotinamid, ribofavin, tiaminijev hidroklorid, retinil acetat, piridoksinijev hidroklorid, folna kislina, fitomenadion, D-biotin, holekalciferol, cianokobalamin), trikalcijev citrat, železov difosfat, L-izolevcin, L-triptofan, kalijev klorid, olje iz glive Mortierella alpina (ARA), tavrin, L-cistin, natrijev klorid, inozitol, cinkov sulfat, L-karnitin, antioksidanti (izvleček, bogat s tokoferoli, askorbil palmitat), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, L-levcin, manganov sulfat.

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Novalac Rice AR uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom pri dojenčkih in majhnih otrocih, ki imajo simptome, za katere je živilo namenjeno. Proizvoda ne smete uporabljati kot edini vir hrane po 6. mesecu starosti ter pri malabsorpciji glukoze in/ali galaktoze. Posebna pozornost je potrebna tudi pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo. Nepravilna priprava ali shranjevanje sta lahko tvegana za zdravje. Proizvod ni primeren za parenteralno uporabo ali za hranjenje po sondi. Pakirano v kontrolirani atmosferi.

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}