Nicorette Freshmint 4 mg zdravilni žvečilni gumiji, 30 kom

Šifra: {{data.code}}
Nicorette Freshmint 4 mg zdravilni žvečilni gumiji, 30 kom

Zdravilo Nicorette Freshmint zdravilni žvečilni gumiji je zdravilo za zdravljenje zasvojenosti z nikotinom.

Izdelek je zdravilo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Namenjeno je za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjševanjem potrebe po nikotinu in zmanjšanjem odtegnitvenih simptomov, kar olajša odvajanje od kajenja pri kadilcih, ki želijo prenehati s kajenjem. Pomaga pa lahko tudi pri zmanjševanju obsega kajenja kot začetnem koraku pred prenehanjem kajenja.

Ko prenehate kaditi ali ko zmanjšate število pokajenih cigaret, v vaše telo nenadoma prenehate dovajati nikotin, na katerega ste bili navajeni. Zato se lahko ob opustitvi kajenja kot posledica odvisnosti od nikotina pojavijo neprijetni občutki in nezadržna želja po cigareti.

Ob uporabi zdravila Nicorette Freshmint se sprošča nikotin, ki se absorbira v telo. Tako absorbirani nikotin olajša neprijetne odtegnitvene simptome in pripomore zmanjšati potrebo po kajenju.

Pretehtati morate tveganje uporabe nadomestnega nikotinskega zdravljenja v primerjavi s tveganjem nadaljnjega kajenja.

 

Pri uporabi zdravila Nicorette Freshmint natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Otroci in mladostniki mlajši od 18 let
Brez priporočila zdravnika zdravila ne smejo uporabljati osebe, mlajše od 18 let. Izkušnje z zdravljenjem te starostne skupine so omejene.

Odrasli starejši od 18 let
Zdravilo Nicorette Freshmint 2 mg zdravilni ţvečilni gumiji uporabite v primeru, če pokadite manj kot 20 cigaret na dan.
Zdravilo Nicorette Freshmint 4 mg zdravilni ţvečilni gumiji uporabite v primeru, če pokadite več kot 20 cigaret na dan ali če je bilo odvajanje od kajenja z 2-mg jakostjo ţvečilnih gumijev neuspešno.
Zdravila Nicorette Freshmint ne smejo uporabljati nekadilci.
Če v 9 mesecih po začetku zdravljenja ne prenehate uporabljati zdravila Nicorette Freshmint, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Takojšnje prenehanje kajenja
Zdravilo Nicorette Freshmint je namenjeno kot pomoč pri zmanjševanju potrebe po nikotinu in zmanjšanju odtegnitvenih simptomov.
Uporabljajte le po en žvečilni gumi naenkrat. Če se odločite povsem prenehati s kajenjem, ne smete kaditi in hkrati uporabljati zdravila Nicorette Freshmint ali drugih zdravil z nikotinom, ker bi se lahko zaradi prevelikega vnosa nikotina v telo počutili slabo.
Jakost in število ţvečilnih gumijev, ki jih boste uporabili na dan, sta odvisna od vaše potrebe po cigaretah. Običajno zadošča 8 do 12 žvečilnih gumijev na dan. Ne smete preseči števila 24 žvečilnih gumijev na dan. Žvečilne gumije uporabljajte vsaj 3 mesece, potem pa začnite postopoma zmanjševati število žvečilnih gumijev na dan, dokler jih ne boste popolnoma prenehali uporabljati.

Zmanjševanje obsega kajenja
Če boste zdravilo Nicorette Freshmint uporabljali zato, ker ţelite zmanjšati svojo porabo cigaret kot začetni korak pred popolnim prenehanjem kajenja, nadomestite čim več vaših dnevnih cigaret z zdravilnimi žvečilnimi gumiji Nicorette Freshmint in s tem podaljšajte presledke brez kajenja cigaret.
Kadar se pojavi želja po kajenju, preţvečite en zdravilni ţvečilni gumi Nicorette Freshmint. Na ta način boste v telo vnesli nikotin, ki bi ga drugače dobili s kajenjem – ne pa tudi nevarnih snovi, kot sta katran in ogljikov monoksid.
V enem dnevu uporabite zadostno število žvečilnih gumijev, vendar največ 24. Če po 6 tednih števila cigaret ne zmanjšate, razmislite o strokovnem svetovanju oz. podpori. Kajenje poskusite opustiti takoj, ko se počutite pripravljeni, a ne pozneje kot 6 mesecev po začetku odvajanja od kajenja z zdravilom Nicorette Freshmint. Če v 9 mesecih po začetku zdravljenja ne naredite resnega poskusa prenehanja kajenja, poiščite strokovno svetovanje oz. podporo.

Splošna navodila
Redna uporaba zdravila Nicorette Freshmint, daljša od 12 mesecev, običajno ni priporočljiva. Nekateri bivši kadilci pa utegnejo za preprečitev ponovnega kajenja potrebovati dolgotrajnejše zdravljenje.
Neporabljene žvečilne gumije imejte tudi po prenehanju kajenja pri roki, ker se hlepenje po kajenju lahko pojavi nenadoma.

Kako žvečiti zdravilne žvečilne gumije Nicorette Freshmint
Žvečilni gumi uporabite, kadar začutite potrebo po kajenju. Žvečilni gumi je treba žvečiti, da se sprosti nikotin, nato pa ga shraniti med dlesni in lica, da se lahko nikotin absorbira prek ustne sluznice. S slino pogoltnjeni nikotin ne koristi; če ga je preveč, pa lahko razdraži žrelo, povzroči želodčne težave ter povzroči npr. kolcanje. 

Način žvečenja:
1. Ţvečite počasi, dokler ne bo okus postal močan. Potem prenehajte žvečiti in spravite žvečilni gumi med dlesni in lice.
2. Ko okus oslabi, žvečilni gumi še nekajkrat požvečite, da bo okus spet postal močnejši, potem pa ga ponovno shranite med dlesni in lice.
3. Žvečilni gumi žvečite, kot je opisano, približno pol ure.
4. Ko žvečilni gumi izgubi svojo moč, ga ustrezno zavrzite, npr. shranite nazaj v odprtino
pretisnega omota.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Nicorette Freshmint, kot bi smeli
Če ste uporabili preveč ţvečilnih gumijev lahko pride do naslednjih simptomov:
slabosti, slinjenja, trebušnih bolečin, driske, znojenja, glavobola, omotice, motenj sluha in oslabelosti.

Če vaš otrok požveči ali pogoltne zdravilo Nicorette Freshmint
Če vaš otrok požveči ali pogoltne zdravilo Nicorette Freshmint, se nemudoma obrnite na svojega zdravnika ali pojdite na urgentni oddelek najbliţje bolnišnice. S seboj vzemite tudi to navodilo in ovojnino zdravila. Odmerki nikotina, ki jih med zdravljenjem prenesejo odrasli kadilci, lahko pri majhnih otrocih povzročijo hude simptome zastrupitve in so lahko celo smrtni.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Nicorette Freshmint
– Zdravilna učinkovina je nikotin.
En žvečilni gumi vsebuje 2 mg nikotina v obliki 10 mg 20 % kompleksa nikotina z ionskim
izmenjevalcem.
En žvečilni gumi vsebuje 4 mg nikotina v obliki 20 mg 20 % kompleksa nikotina z ionskim
izmenjevalcem.
– Pomožne snovi v 2 mg žvečilnih gumijih so:
Jedro: podlaga za ţvečilni gumi, ksilitol (E967), eterično olje poprove mete, brezvodni natrijev karbonat (E500), natrijev hidrogenkarbonat, kalijev acesulfamat (E950), levomentol, lahki magnezijev oksid (E530), smukec, dušik.
Obloga: ksilitol (E967), eterično olje poprove mete, arabski gumi (E414), titanov dioksid
(E171), karnauba vosek (E903), prečiščena voda.
– Pomožne snovi v 4 mg žvečilnih gumijih so:
Jedro: podlaga za žvečilni gumi, ksilitol (E967), eterično olje poprove mete, brezvodni natrijev karbonat (E500), kalijev acesulfamat (E950), levomentol, lahki magnezijev oksid (E530), kinolinsko rumeno (E104), smukec, dušik.
Obloga: ksilitol (E967), eterično olje poprove mete, arabski gumi (E414), titanov dioksid
(E171), karnauba vosek (E903), kinolinsko rumeno (E104), prečiščena voda.

Izgled zdravila Nicorette Freshmint in vsebina pakiranja 
Nicorette Freshmint 2 mg so kvadratni obloženi beli žvečilni gumiji, velikosti približno 15 x 15 x 6 mm. Nicorette Freshmint 4 mg so kvadratni obloženi žvečilni gumiji krem barve, velikosti približno 15 x 15 x 6 mm.
Zdravilo je na voljo v:
- škatli s 30 zdravilnimi žvečilnimi gumiji (2 x 15 žvečilnih gumijev v pretisnem omotu).
- škatli s 105 zdravilnimi žvečilnimi gumiji (7 x 15 žvečilnih gumijev v pretisnem omotu).

Ne uporabljajte zdravila Nicorette Freshmint:
če ste alergični (preobčutljivi) na nikotin ali katerokoli sestavino zdravila Nicorette Freshmint.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Nicorette Freshmint, če:
- ste noseči ali dojite,
- imate hudo bolezen srca ali ožilja (ste preživeli srčni infarkt, imate hudo motnjo srčnega ritma, angino pektoris, srčno popuščanje, zaporo arterij v okončinah),
- ste pred nedavnim imeli možgansko kap,
- imate povišan krvni tlak, ki ni dobro nadzorovan s terapijo,
- imate razjedo na ţelodcu ali dvanajstniku,
- vaša žleza ščitnica deluje prekomerno (hipertiroidizem),
- imate sladkorno bolezen - spremljajte nivo sladkorja v krvi bolj pogosto, ker lahko uporaba zdravila Nicorette spremeni potreben odmerek insulina,
- so vam postavili diagnozo tumorja nadledvične ţleze (feokromocitom), ki lahko vpliva na krvni tlak,
- imate okvaro jeter ali ledvic,
- uporabljate zdravila kot so teofilin, takrin, klozapin ali ropinirol. Prenehanje kajenja ali
zmanjšanje pokajenih cigaret lahko vpliva na to, kako se bo vaše telo odzivalo na nekatera zdravila, zato bo morda treba prilagoditi odmerek nekaterih zdravil.

Žvečilni gumi se lahko prilepi na zobno protezo in mostičke in jih lahko v redkih primerih tudi poškoduje.

Prosimo, posvetujte se z zdravnikom, tudi če so se zgornje navedbe nanašale na vas kadarkoli v preteklosti.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Pri odvajanju od kajenja bo morda treba prilagoditi odmerek tega zdravila.
Poleg nikotina vsebuje tobačni dim tudi druge snovi, ki učinkujejo v telesu tako, da vplivajo na jetrne encime. Po prenehanju kajenja lahko zaradi spremenjenega delovanja teh encimov pride do povečanja koncentracije nekaterih zdravil v krvi. To je lahko pomembno pri zdravilih, ki se jih zelo natančno odmerja, kakršna so npr. teofilin, takrin, klozapin in ropinirol. Ta pojav pa bi bil lahko pomemben tudi pri imipraminu, olanzapinu, klomipraminu in fluvoksaminu, čeprav dokončnih podatkov o tem ni.
Ko boste uporabljali zdravilo Nicorette Freshmint, bo prišlo do zmanjšanja količine nikotina v vašem telesu in sčasoma bo ta postala še niţja, kot je bila, ko ste kadili. Ta sprememba lahko vpliva na to, kako se bo vaše telo odzivalo na nekatera zdravila.

Jemanje zdravila Nicorette Freshmint skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Nicorette Freshmint lahko jemljete ne glede na hrano.

Nosečnost in dojenje
Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Nikotin prehaja skozi posteljico in vpliva na dihanje in krvni obtok ploda. Vpliv na krvni obtok ploda je odvisen od odmerka. Kajenje lahko resno škoduje plodu oziroma dojenčku, zato je treba z njim prenehati. V obdobju nosečnosti bi morali v idealnem primeru poskusiti opustiti kajenje brez uporabe zdravil, ki vsebujejo nikotin. Če tega ne morete, lahko zdravilo Nicorette Freshmint uporabljate le po posvetu s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Tveganja za plod niso povsem znana.
Nikotin se izloča v materino mleko v takšni meri, da bi to pri terapevtskih odmerkih lahko vplivalo na dojenčka. Če vam je vaš zdravnik ali farmacevt priporočil uporabo zdravila Nicorette Freshmint v obdobju dojenja, morate zdravilo vzeti takoj po dojenju, ko je v materinem mleku najmanjša količina nikotina.
Če morate za pomoč pri prenehanju kajenja uporabljati nadomestno nikotinsko zdravljenje, bo vaš dojenček ali otrok prejel precej manjšo in manj škodljivo količino nikotina kot pri vdihavanju dima pri pasivnem kajenju. Cigaretni dim povzroči težave pri dihanju in druge vrste težav ter bolezni pri dojenčkih in otrocih.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Nicorette Freshmint v priporočenih odmerkih nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

 

Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na 
Univerzitetni klinični center Ljubljana, Interna klinika 
Center za zastrupitve 
Zaloška cesta 2 
SI-1000 Ljubljana 
Faks: + 386 (0)1 434 76 46 
e pošta: farmakovigilanca@kclj.si. 
S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 9 mesecih, se posvetujte s svojim zdravnikom.  


 

Drugi so kupili tudi

Prehranska dopolnila
Spletna cena 17,05 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.