Mrežica z medicinskim medom Vivamel contact 10 cm x 10 cm, sterilna, 10 kom

Blagovna znamka: Viva
Šifra: {{data.code}}
Mrežica z medicinskim medom Vivamel contact 10 cm x 10 cm, sterilna, 10 kom

Kontaktna mrežica Vivamel contact je namenjena za oskrbo dna širokega spektra ran tako kroničnih kot akutnih. Posebej je primerna za oskrbo kožnih abrazij in odrgnin, ran s šibkim izločkom in manjših poškodb. Mrežica ni vpojna, zato potrebuje sekundarno vpojno oblogo ali obliž. Mrežica omogoča menjavo samo sekundarne obloge in tako ščiti dno rane ter ohranja zdravo novonastalo tkivo.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Kontaktna mrežica je namenjena za zaščito dna rane. Je mehka in tanka, v kombinaciji z medicinskim medom pa zagotavlja dober stik z dnom rane. Luknjičasta struktura poliesterne mrežice prepušča eksudat iz rane v sekundarno oblogo in preprečuje sprijemanje le-te z dnom rane. Mrežica deluje bakteriostatično; zaradi visoke osmotske aktivnosti medu zavira rast mikroorganizmov v rani, (osmotski tlak vleče tekočino iz bakterijskih celic in tako zavira njihovo rast) in s tem pospešuje njeno celjenje. Osmoza v rani spodbuja tudi pretok potrebnih snovi iz telesa, ki pospešujejo celjenje, naravno pridelan kostanjev med pa je zelo bogat vir vitaminov, encimov in mineralov ( še posebej kalcija, mangana in kalija), ki dodatno pripomorejo k celjenju rane in skrajšajo čas celjenja.

Prednosti uporabe Vivamel contact mrežice: spodbuja granulacijo in epitelizacijo, zmanjšuje možnost okužbe rane, z rano se ne zleplja, ne povzroča bolečin ob prevezah

Po odprtju sterilnega ovoja odstranite zaščitno prozorno folijo z obeh strani mrežice. Mrežico namestite na očiščeno rano. Nato čez mrežico namestite sekundarno oblogo, ki vpija izloček iz rane. Vse skupaj dobro pritrdite s pritrdilnim povojem ali lepilnim trakom. Mrežica se lahko reže in zlaga. V začetku zdravljenja priporočamo menjavo mrežice na dva dni, ker se učinek medu z raztapljanjem v izločku znižuje. Kasneje, ko je izločka manj, pa je lahko mrežica na rani 3-4 dni. Če se mrežica prisuši na rano, jo namočite s fiziološko raztopino.

Vivamel contact - mrežica je mehka in tanka, v kombinaciji z medom pa zagotavlja dober stik z dnom rane. Luknjičasta struktura poliesterne mrežice prepušča eksudat iz rane v sekundarno oblogo in preprečuje sprijemanje le-te z dnom rane. Mrežica ni vpojna, zato potrebuje sekundarno oblogo ali obliž.

Izdelek hranite pri temperaturi med 5° in 35°C, v ležečem položaju.

Čeprav so alergije na med redke, pri ljudeh z dokazano alergijo na med ali čebelji strup odsvetujemo uporabo medicinskih pripomočkov z vsebnostjo medu. Klinična testiranja celjenja ran z Vivamel proizvodi pri sladkornih bolnikih kažejo zelo dobre izkušnje in rezultate, vsekakor pa naj zdravljenje poteka pod zdravniško kontrolo.

Takoj po namestitvi mrežice se lahko pojavi občutek mravljinčenja, ali rahlo pekoč občutek, ki običajno izgine po nekaj minutah. Mrežice so namenjene za enkratno uporabo.

Mrežice so uporabne tri leta od datuma proizvodnje.

Drugi so kupili tudi

Medicinski pripomočki
Spletna cena 0,71 €
Medicinski pripomočki
Spletna cena 11,25 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.