Menstrualna skodelica Natu

Blagovna znamka: Natu
Šifra: {{data.code}}
Menstrualna skodelica Natu

Natù je menstrualna skodelica za večkratno uporabo, enostavna za uporabo in izdelana iz visokokvalitetnega mehkega 100% hipoalergenega medicinskega (platinum) silikona, ki ustreza strogim mednarodnim standardom. Ko jo vstavite, se prilagodi stenam nožnice, tam zbira menstrualno tekočino in je ne absorbira, preprečuje, da bi menstrualna tekočina iztekla iz nožnice in skrbi za naravno ravnovesje vaginalnega območja.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Menstrualna skodelica Natu je prijazna do nas in do okolja.

Sanitarni vložki in tamponi niso več obvezna izbira. Natu je inovativna in ekološka alternativa. Natu upošteva vaše dobro počutje in okolje. Natu ljubi vas in zemljo.

Natu je varna, priročna, praktična in udobna
Natu menstrualno skodelico se lahko uporablja tako podnevi kot tudi ponoči. Omogoča uživanje v vseh športnih aktivnostih, tudi vodnih!

Menstrualna skodelica se mora izprazniti, sprati in vstaviti na vsake 4 do 8 ur.

Katera Natu menstrualna skodelica je za vas?

Natu skodelica je na voljo v 2 velikostih. Tako se njeno velikost prilagodi vsaki ženski posebej. Glede na leta in glede na zgodovino naravnih porodov:

 • Velikost 1: Za ženske stare do 30 let, ki še niso rodile po naravni poti.
 • Velikost 2: Za ženske nad 30 let ali za ženske, ki so že rodile po naravni poti.
   

Zakaj izbrati Natu menstrualno skodelico?

 • Klinično testirana, da je 100% nealergena.
 • Brez toksinov in biokompatibilna, brez lateksa in ftalatov.
 • Brez vonja in tudi ne absorbira vonjav.
 • Odlična elastičnost. Omogoča da se kljub mečkanju in upogibanju vrne v normalno stanje. Ne utrpi stalnih deformacij.
 • Odlična odpornost proti obrabi.
 • Mehka, zelo pregledna in ne rumeni tudi po dolgotrajni uporabi.
 • Visoka vzdržljivost in trajanje tudi ob dolgoročni sterilizaciji.
 • Enostavna za čiščenje. 

Da boste našli najbolj optimalen položaj za pravilno vstavitev in odstranitev menstrualne skodelice, boste najverjetneje potrebovali nekaj vaje. Ko se boste naučili, pa boste presenečeni nad preprostostjo in učinkovitostjo uporabe skodelice. Predlagamo, da z vstavljanjem začnete zadnja 2 dneva svojega cikla. Vzemite si toliko časa, kot ga potrebujete, da spoznate Natù in se z njo spoprijateljite, predvsem pa velja, da se sprostite.

Pred uporabo
Preverite, ali so 4 odprtine na zgornjem delu skodelice odprte, nato Natù sterilizirajte v vreli vodi vsaj 3–5 minut; skodelica naj bo povsem prekrita z vodo. Sterilizirajte jo na začetku vsakega cikla.

Vstavljanje Natu
Skodelico Natù namestite nižje kot tampon. Potem, ko ste si roke oprali z nežnim, neodišavljenim milom in vodo, stisnete Natù v obliko črke U in čvrsto držite med palcem in kazalcem; oba konca stisnete skupaj, kolikor je le mogoče (glej diagram 1). S prosto roko previdno razprete velike vaginalne ustnice in vstavite skodelico v nožnico, tako da je nameščena približno 2cm od nožnične odprtine. Spustite prijem in skodelica se bo prilagodila novemu okolju. Da se vaša Natù popolnoma prilagaja steni nožnice, se prepričate, tako da primete sredino skodelice in jo, če je mogoče, malo zavrtite, da zapolnite vse morebitne odprtine in da se skodelica res dobro »vsidra«.

Odstranjevanje menstrualne skodelice Natu
Natù morate izprazniti, oprati in ponovno vstaviti vsakih 4–8 ur (odvisno od intenzitete menstruacije).

Pomembno je, da ste za enostavno odstranjevanje sproščeni, zato ne hitite. Če skodelice ne dosežete s prsti, uporabite vaginalne mišice in Natù tako potisnite nižje. Vedno si dobro operite roke pred in po odstranjevanju.

Med odstranjevanjem lahko sedite na stranišču ali čepite z razširjenimi nogami. Čepenje bo pripomoglo k lažjemu vstavljanju in odstranjevanju skodelice. Da skodelico odstranite, stisnite palec in kazalec in se tako rahlo dotaknite sredine menstrualne skodelice v nožnici ali s sredincem pritisnite na zunanjo steno. Oblika peclja je zasnovana tako, da je odstranjevanje enostavnejše.

Mogoče je, da pri odstranjevanju skodelice nožnica »izpusti« zvok. Previdno odstranite skodelico, da ne razlijete vsebine. Ko enkrat odstranite iz nožnice sredino skodelice, nežno pritisnite najprej na eno stran skodelice in nato še na drugo in zakljucite z odstranjevanjem. Ta metoda vam zagotavlja enostavno odstranjevanje. Ne pozabite držati skodelice v pokoncnem položaju, da se izognete razlitju vsebine. Izpraznite jo v stranišče, jo operite in ponovno vstavite.

Vzdrževanje in čiščenje
Zelo pomembno je, da je vaša menstrualne skodelica Natù vedno čista. Sterilizirajte jo v vreli vodi, pustite da vre 3–5 minut, vendar pri tem pazite, da voda ne izpari. Uporabite lahko tudi parni sterilizator. Med menjavami skodelico previdno očistite z nežnim, neodišavljenim milom in vročo vodo. Pozorno odstranite vse ostanke mila, ki bi lahko povzročili draženje nožnice. Za čišcenje roba lahko uporabite majhno, mehko krtačko. Majhne odprtinice tik pod vratom vaše menstrualne skodelice izboljšajo prileganje stenam nožnice, zato je pomembno, da so te odprtinice čiste in prepustne. Ko niste doma, poskrbite, da boste vedno imeli pri sebi pitno, čisto vodo, s katero boste lahko ocčistili svojo Natù. S časom lahko barva menstrualne skodelice zbledi, vendar to ne vpliva na njeno učinkovitost. Če opazite na menstrualni skodelici zareze ali kakšne druge spremembe, priporočamo da Natù zamenjate. Shranjujte jo v bombažni vrečki in ne v plastični vrečki ali brezzračno zaprtem vsebniku.

Menstrualna skodelica NATU je narejena iz kataliziranega silikona s pomočjo platine. Ta material je dolgotrajen, visoke kvalitete, biokompatibilen in seveda prekaša standardne silikone. Le ti so navadno katalizirani s pomočjo peroksida ali ostaliih materialov, ki se jih ponavadi uporablja (kot so guma ali sintetični lateks). Platinum silikon, ki ga uporabljamo za izdealvo NATU menstrualne skodelice, ustreza strogim mednarodnim standardom: USP Class VI, US PharmacopeiaXXII, FDA CFR 177.2600 e BfR.

Natu skodelica je na voljo v 2 velikostih. Tako se njeno velikost prilagodi vsaki ženski posebej. Glede na leta in glede na zgodovino naravnih porodov:

 • Velikost 1: Za ženske stare do 30 let, ki še niso rodile po naravni poti.
 • Velikost 2: Za ženske nad 30 let ali za ženske, ki so že rodile po naravni poti.

velikost 1menstrualna-skodelica-natu-1 menstrualna-skodelica-natu-premer-1

Velikost 1: Za ženske stare do 30 let, ki še niso rodile po naravni poti. Premer: 42 mm, dožina: 47 mm, volumen: 25 ml.

velikost 2 menstrualna-skodelica-natu-2 menstrualna-skodelica-natu-premer-2

Velikost 2: Za ženske nad 30 let ali za ženske, ki so že rodile po naravni poti. Premer: 47 mm, dožina: 52 mm, volumen: 30 ml.

Menstrualna skodelica Natù ni kontracepcijska metoda in vas ne zaščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi. Če se pojavi bolečina ali pekoč obcutek pri uriniranju, takoj odstranite menstrualno skodelico in se posvetujte z zdravnikom. Natù ni treba odstranjevati med opravljanjem potrebe na stranišču, vendar jo morate nujno odstraniti pred spolnim odnosom. Priporočamo, da menstrualne skodelice ne delite z drugimi. Shranjujte nedosegljivo otrokom in hišnim ljubljenčkom. Uporabi se lahko lubrikant na vodni osnovi in ne na oljni.

Drugi so kupili tudi

Novo v ponudbi
Priporočajo-dermatologi
Prehranska dopolnila
Spletna cena 18,99 €
Medicinski pripomočki
Spletna cena 3,80 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.