Hiperekstenzijska opornica Medi 4C Flex - large

Blagovna znamka: Medi
Šifra: {{data.code}}
Hiperekstenzijska opornica Medi 4C Flex - large

Hiperekstenzijska opornica z zaponko na gumb.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Hiperekstenzijska opornica za stabilizacijo hrbtenice v bočni ravnini. Podključnična  blazina onemogoča zasuk hrbtenice, trdno ogrodje opornice pa onemogoča bočno upogibanje.

Lastnosti

 •  premična letev na medenici omogoča udobnejše sedenje
 •  opornica je na voljo v štirih velikostih z dodatno možnostjo nastavitve bočne letve
 •  enostavna je za uporabo zaradi novega sistema zapiranja z gumbom
 •  širina prsnih letev je nastavljiva
 •  na voljo sta tudi kratka in ultrakratka različica
 •  zaponka na gumb

Indikacije

 •  stabilni kompresijski zlomi osrednjih in spodnjih prsnih ter ledvenih korpusov (teles) vretenc
 •  začasna imobilizacija po operaciji medvretenčnih ploščic
 •  stabilizacija osi hrbtenice pri osteoporotičnem sesedanju prsne in ledvene hrbtenice
 •  začasna ortotska (protezna) terapija po operaciji nestabilnih zlomov korpusov vretenc
 •  trajna ortotska terapija pri neoperabilnih hrbteničnih tumorjih in metastazah
 •  pooperativna ortotska terapija po operaciji tumorjev in metastaz korpusov vretenc
 •  ortotska terapija po dekompresivni (razbremenilni) operaciji z ali brez notranje fiksacije z vijaki

 

medi 4C flex

 

velikost

 

obseg bokov v cm

 

                 dolžina trupa

 

 

 

 

običajni trup

 

krajši trup

 

zelo kratek trup

S

60 - 75

39 - 47

36 - 44

32 - 40

M

76 - 90

42 - 50

39 - 47

35 - 43

L

91 - 105

45 - 53

42 - 50

38 - 46

XL

106 - 115

48 - 56

45 - 53

41 - 49

Meritev dolžine trupa:

od sredine sramnice (pubis), do spodnje meje sterno-klavikularnega sklepa (sklep med prsnico in ključnico).

Navodila za namestitev ortoze

Prilagajanje širine

Najprej sprostite vijake na šasiji in ortozo prilagodite širini bolnikovega telesa. Vedno preverite, da delovanje sklepne zaponke ni kakorkoli omejeno.

Sedaj sprostite dva vijaka ob strani šasije ter vijake na zaponki. Ortozo prilagodite bolnikovi dolžini – dolžina predstavlja razdaljo med sramnično kostjo in predelom pod ključnico. Nato zategnite vse vijake.

Prilagajanje dolžine paščkov

Z Velcro zaponkami in povratno zanko prilagodite dolžino traku tako, da blazinica leži na sredi hrbta. Pri nastavljanju dolžin e traku imejte v mislih to, da bo nekaj centimetrov traku potrebno potegniti skozi zaponko.

Odpiranje in zapiranje zaponke

Sivo paličico premaknite vstran in  odprite zaponko. Ortoza je zaprta, ko pri zapiranju njenega pokrova zaslišite "klik", pokrov pa se zaskoči.

Navodila za vzdrževanje

Ortozo lahko čistite z vlažno krpo, hrbtno blazinico pa s krtačo. Pustite, da se posuši na zraku.

Navodila za shranjevanje

Izdelek hranite v suhem prostoru na sobni temperaturi. Ne izpostavljajte ga vročini, soncu in vlagi.

 • aluminij
 • bombaž
 • poliuretanska pena

Pomembna opozorila

Priporočamo, da izdelek uporablja le en bolnik. Če ga pri zdravljenju uporablja več kot en bolnik, potem proizvajalec za ustreznost izdelka ne more več jamčiti. Če med nošenjem izdelka občutite veliko bolečino ali pa se pojavi neprijeten občutek, izdelek snemite oziroma odstranite in se takoj posvetujte z zdravnikom ali ortopedom. Izdelka ne nosite čez odprte rane in ga uporabljajte le po navodilih zdravnika ali ortopeda.

Kontraindikacije

Medi 4c flex hiperekstenzijske ortoze ne priporočamo bolnikom z nestabilnimi zlomi v prsnem in ledvenem delu hrbtenice (pa naj zlom spremljajo nevrološke poškodbe, ali pa tudi ne) zaradi katerih bi bila potrebna operacija. Med kontraindikacije uvrščamo tudi nekatere spremembe na koži - v primeru kakršnihkoli sprememb na koži se posvetujte s pristojnim zdravnikom in če ta oceni, da glede uporabe ortoze ni dermatoloških zadržkov, lahko ortozo uporabljate v skladu z navodili.

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.