MASMI Menstrualna skodelica

Blagovna znamka: Masmi
Šifra: {{data.code}}
10% Popusta
10% Popusta
MASMI Menstrualna skodelica

ALTERNATIVA TAMPONOM IN VLOŽKOM. Namenjena je zbiranju menstrualnega toka, namesti pa se podobno kot tampon.

ZA VEČKRATNO UPORABO: prihraniš denar in zmanjšaš odpadke ZAŠČITA DO 12 UR: brezskrbna zaščita, ne kaplja in curlja BREZ TVEGANIH KEMIKALIJ/PARFUMOV: izdelana iz TPE medicinske kakovosti, brez silikona, lateksa, BPA in ftalafov Vabljeni k ogledu videa: Menstrualna skodelica Masmi - vse kar morate vedeti

21,05 € Redna cena {{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Akcijska cena - 10 %
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
 • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

 • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
 • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

MENSTRUALNA SKODELICA

  • Izdelane iz Medical Grade TPE.
  • Hipoalergijske
  • Za večkratno uporabe in reciklirne.
  • BREZ silikona, lateksa, BPa ftalatov Free of: silicone, latex, BPA y phthalates.
  • Na voljo dve velikosti: 

   • velikost M: namenjena je ženskam pred 25. letom, ki še niso rodile po naravni poti;
   • velikost L: nemenjena je ženskam po 25. letu ali tistim, ki so že rodile po naravni poti.

 

 Distributer za Slovenijo: Ekolife natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, info@ekolife.si

MASMI NATURAL COTTON predstavlja organske in naravne proizvode za higieno žensk. Njihov izbor izdelkov vsebuje tampone, vložke in dnevne ščitnike perila narejene iz 100% bombaža in 100% naravnega bombaža. Za razliko od večine higienskih izdelkov, dostopnih na današnjem trgu, je vpojno jedro vseh naših izdelkov narejeno iz čistih bombažnih vlaken. Celulozna vlakna, pridobljena iz naravno rastočih dreves, niso uporabljena v nobenem od naših izdelkov. S tem pomagamo našemu planetu Zemlja. Vsi naši izdelki so pridobljeni popolnoma naravno, brez uporabe škodljivih kemikalij, ki dražijo občutljivo kožo. MASMI NATURAL COTTON izdelki delujejo naravno in so kot 95 biorazgradljivi. 
 

UPORABA
Kako vstaviti skodelico
Uporaba menstrualne skodelice lahko sprva predstavlja izziv, zato je pomembna potrpežljivost. Priporočjivo je najprej vaditi vstavljanje in odstranjevanje skodelice, saj boste s tem izboljšali svojo tehniko in proces bo postal hiter in udoben.
1. Pred prvo uporabo morate skodelico sterilizirati: umijte si roke in v posodo nalijte dovolj vode, da ta popolnoma prekrije skodelico; ko voda zavre, vanjo potopite menstrualno skodelico za 3–4 minute. Ko skodelico odstranite iz vode, je pripravljena za uporabo. Priporočljivo je, da ta proces ponovite tudi, ko se obdobje uporabe zaključi, in tako ohranjate skodelico popolnoma čisto.
2. Temeljito si operite roke in se udobno namestite. Priporočeni položaji so na primer čepe, sede na straniščni školjki ali stoje.
3. Skodelico lahko zgibate na dva načina:
a. stisnite nasprotni strani skodelice, tako da se dotikata, nato pa jo zvijete v obliko črke “U”;
b. položite prst na zgornji rob skodelice in ga potisnite navznoter, tako da nastane trikotna oblika.
4. Medtem ko z eno roko držite zgibano skodelico, z drugo roko razprite sramne ustnice in skodelico usmerite proti trtici oziroma proti koncu hrbtenice. Optimalen položaj skodelice je nekoliko nižje, kot navadno vstavljamo tampone. Ko skodelico ustrezno namestite in izpustite, se odpre in popolnoma prilagodi steni vaše nožnice.
5. Da preverite, če je skodelica ustrezno nameščena, jo primite za dno (nad pecljem) in jo zasukajte za 360°. Pravilno nameščena skodelica z lahkoto opravi cel krog.

 

KAKO ODSTRANITI SKODELICO
Skodelico morate izprazniti najmanj enkrat na 12 ur, odvisno od moči menstrualnega toka.
Za odstranitev skodelice se namestite v udoben položaj (stoje, sede na straniščni školjki ali čepe). S kazalcem in palcem sezite v nožnico in poiščite pecelj ali dno skodelice. Če pri tem napnete trebušne mišice/mišice medeničnega dna, boste skodelico odstranili lažje. Nežno potegnite za pecelj, dokler ne dosežete dna skodelice in ga dobro primete. Ko skodelico popolnoma odstranite, jo še naprej držite z odprtim delom navzgor, zato da vsebina ostane v skodelici. Vsebino nato izpraznite v stranišče. Skodelico sperite s čisto vodo, po možnosti toplo, in jo tako pripravite na ponovno uporabo. Ne pozabite temeljito očistiti luknjic, namenjenih ohranjanju podtlaka. Uporabite lahko tudi blago pH nevtralno milo brez dodanih parfumov. Če nimate dostopa do čiste vode, lahko skodelico očistite s toaletnim papirjem ali robčkom, nato pa jo s čisto vodo izperete kasneje.

 

DODATNI NAMIGI
- Menstrualno skodelico je potrebno izprazniti najmanj enkrat vsakih 12 ur. Ko boste bolje spoznali uporabo skodelice in značilnosti svojega menstrualnega toka, boste pogostost praznjenja lahko prilagodili svojim potrebam.
- Skodelico lahko uporabljate tudi ponoči in pri vseh vrstah športnih aktivnosti.
- Uporaba menstrualne skodelice je združljiva z uporabo materničnega vložka in diafragme.
- Pri opravljanju male ali velike potrebe skodelice ni treba odstraniti.

 

REŠEVANJE TEŽAV
Nelagodje
Če čutite kakršnokoli nelagodje, je mogoče, da skodelica ni ustrezno nameščena. Ko je skodelica pravilno vstavljena, ni moteča.
Mogoče je tudi, da je pecelj predolg; pecelj lahko po potrebi skrajšate, dokler ne dosežete dolžine, ki vam najbolj ustreza. Pri tem je pomembno, da ne poškodujete dna skodelice. Načeloma pecelj ne sme segati ven iz nožnice.
Težave pri odstranjevanju
Če pri odstranjevanju skodelice pride do težav, se sprostite in ostanite mirni. Skodelico je sprva navadno težje odstraniti, vendar z vajo to postane vedno lažje.
1. Sprostite se, sprostite tudi mišice, posebno tiste v nožnici.
2. Udobno se namestite, čepe ali sede na straniščni školjki.
3. Nekajkrat napnite mišice v nožnici/mišice medeničnega dna in s tem skodelico, ki je morebiti vstavljena previsoko v nožnici, potisnite navzdol.
4. Namesto, da bi uporabili pecelj, skodelico odstranite tako, da jo primete na dnu in jo z majhnimi premiki, zdaj v eno, zdaj v drugo smer, nežno izvijete ven.
5. Skodelico lahko odstranite tudi tako, da s kazalcem in palcem stisnete dno skodelice in tako sprostite podtlak.
Puščanje
1. Če po namestitvi skodelice pride do puščanja, skodelica najverjetneje ni pravilno vstavljena.
Najprej se prepričajte, da je nameščena skodelica popolnoma razprta. To dosežete tako, da jo zasukate in ji s tem omogočite, da se popolnoma odpre.
2. Do puščanja lahko pride tudi kadar je skodelica vstavljena pregloboko. Skodelica naj bo nameščena na vhodu v nožnico, torej nižje kot je v navadi za tampone.
3. Preverite, če uporabljate primerno velikost skodelice. Morda niste izbrali ustrezne velikosti in potrebujete večjo.
4. Če vam z upoštevanjem teh napotkov ne uspe odpraviti težav in že uporabljate največjo velikost skodelice, bi vam morebiti koristile vaje za učvrstitev mišic medeničnega dna. Posvetujete se s svojim zdravnikom.

tpe material medicinske kakovosti

OPOZORILA
- Menstrualno skodelico uporabljajte izključno v času menstruacije in v skladu s priloženimi navodili.
- Pred spolnim odnosom skodelico odstranite in pomnite, da menstrualna skodelica ni kontracepcijsko sredstvo in da ne deluje kot zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi.
- Menstrualna skodelica je izdelek za intimno nego in je kot taka namenjena izključno osebni uporabi.
- Za čiščenje ne uporabljajte abrazivnih čistil ali razkužil, kot sta olje čajevca ali milo Aleppo.
- Pri vstavljanju skodelice ne uporabljajte lubrikantov narejenih na oljni bazi.
- Skodelice nikoli ne shranjujete v plastični vrečki ali nepredušni posodi.
- Med potovanji za čiščenje uporabljajte pitno vodo.
- Če se pojavi pekoč občutek, draženje, vnetje splovila ali nožnice, neugodje med uriniranjem ali drugi simptomi, ki se vam ne zdijo običajni, nemudoma odstranite skodelico in se posvetujete z zdravnikom.
- Če opazite, da je skodelica poškodovana, jo nadomestite z novo.
- Čez čas se skodelica lahko nekoliko obarva, kar pa ne vpliva na učinkovitost njenega delovanja.
- Menstrualno skodelico hranite izven dosega otrok.

Opozorilo: Sindrom toksičnega šoka (STŠ)
Do sedaj ni bilo nobenega primera sindroma toksičnega šoka, ki bi bil povezan z uprabo menstrualne skodelice. Kot varnostni ukrep pa je dobro poznati njegove simptome.
Sindrom toksičnega šoka je redka, a nevarna bolezen. Povzroča jo toksin, ki ga proizvaja bakterija Staphylococcus aureus, ki je pogosto prisotna na koži, v nosu in nožnici. STŠ se lahko pojavi pri ženskah, moških in otrocih. Tveganje za pojav STŠ je pri najstnicah in ženskah pred 30. letom večje kot pri starejših ženskah. Kljub temu, da gre za redko bolezen, je dobro vedeti, kako ravnati v primeru okužbe. Prepoznavanje simptomov in zgodnje zdravljenje sta zelo pomembna. Ocenjeno je, da se STŠ pojavi pri 1 do 17 ženskah na 100.000 žensk in deklet v rodni dobi.
Simptomi, ki opozarjajo na možnost pojava STŠ, so: nenadna visoka vročina (39°C in več), vrtoglavica, vrtoglavica ob vstajanju, diareja, bruhanje, omedlevica, bolečine v mišicah in kožni izpuščaji podobni sončnim opeklinam. Možno je, da ne nastopijo vsi, ampak le nekaj simptomov. V poznejših stadijih bolezni lahko pride do lupljenja kože. STŠ se lahko pojavi med menstruacijo ali kmalu zatem. Bolezen napreduje hitro, kaže se s simptomi podobnimi gripi in je lahko celo življenjsko nevarna.
Če bi pri uporabi menstrualne skodelice zasledili katerega od navedenih simptomov, jo odstranite in se nemudoma posvetujte z zdravnikom. Če ste že kdaj preboleli STŠ, skodelice ne uporabljajte.

Drugi so kupili tudi

Prehrana
Spletna cena 22,75 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}