Kefirko - posoda za pripravo kefirja

17
Blagovna znamka: Kefirko
Šifra: {{data.code}}
Kefirko - posoda za pripravo kefirja

Kefirko je namensko oblikovana posoda, ki omogoča enostavno pripravo svežega vodnega ali mlečnega kefirja.

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. 

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Ker je ta fermetniran probiotični napitek, ki kipi od zdravilnih lastnosti, najboljši svež, je bolje, da ga pripravljamo kar sami. Kar pri peki kruha predstavlja aparat za kruh, to je za pripravo kefirja naš Kefirko.

Prednosti Kefirka:

  • nadzorovana priprava svežega domačega mlečnega in vodnega kefirja ter kefirja iz rastlinskih napitkov,  brez dodanih konzervansov
  • neomejene možnosti prilagajanja kefirja svojemu okusu
  • domači kefir, v primerjavi s kupljenim, vsebuje več kefirju značilnih aktivnih kultur
  • brez BPA in odpadne embalaže zaradi shranjevanja v stekleni posodi
  • prihranek denarja

Kefirko je večnamenski, lahko ga uporabljamo tudi kot ožemalnik citrusov in kalilnik

Prednosti uživanja kefirja

Prednosti uživanja kefirja so visoka vsebnost vitamina B, folne kisline, lahko prebavljivih proteinov, dobrih bakterij, ki pomagajo pri prebavi, antimikrobnih vrst laktobacilov.

Kako pripravimo mlečni kefir

1. Kefirna zrnca damo v kozarec in dodamo ustrezno količino mleka: do prve taktilne oznake za eno porcijo in do druge taktilne oznake za dve porciji.

2. Tesnilni pokrov privijemo samo toliko, da začutimo upor. Pokrova ne zategnemo do konca, da omogočimo pretok zraka, ki je potreben za fermentacijo. Kefirko pustimo na sobni tem- peraturi približno 24 h. Ko se tekočina zgosti, je primarna fermentacija končana.

3. Ko je primarna fermentacija končana (po približno 24 h), trdno zapremo tesnilni pokrov in pretresemo kozarec, da premešamo kefir. Kozarca med pretresan- jem ne nagibamo preveč oz. ga ne obračamo na glavo, ker bo sicer kefir iztekal ob robovih.

4. Ko smo premešali kefir, ga skozi pokrov s sitom enostavno prelije- mo v kozarce. Pokrov s sitom je oblikovan tako, da se kefirna zrnca ločijo od kefirja in ostanejo v kozarcu.

Kako pripravimo vodni kefir

1. Kefirna zrnca damo v kozarec in ga napolnimo s svežo vodo. Dodamo sladkor in/ali posušeno sadje. Če pokrov s sitom do vrha napolnimo z zrnci vodnega kefirja, to za- dostuje za 0,6 l vodnega kefirja.

2. Tesnilni pokrov privijemo samo toliko, da začutimo upor. Pokrova ne zategnemo do konca, da omogočimo pretok zraka, ki je potreben za fermentacijo. Kefirko pustimo na sobni tem- peraturi približno 24 h. Ko se tekočina zgosti, je primarna fermentacija končana.

3. Ko je primarna fermentacija končana (po približno 24 h), lahko s priloženim ožemalni- kom iztisnemo svež sok citrusov neposredno v Kefirko.

4. Nato vodni kefir skozi pokrov s sitom enostav- no prelijemo v kozarce. Pokrov s sitom je obliko- van tako, da se kefirna zrnca ločijo od sveže pripravljenega kefirja in ostanejo v kozarcu.

Kefirko komplet vsebuje: stekleno posodo Kefirko (850ml), ožemalnik, knjigico s 30 recepti, paličico za mešanje in navodila za uporabo. Kefirko je na voljo v široki paleti barv: bela, svetlo in temno modra, vijolična, roza, oranžna in zelena.

Drugi so kupili tudi

Zdravila brez recepta
Redna cena 14,73 €
Medicinski pripomočki
Redna cena 21,65 €
Za zdrav dom
Spletna cena 44,93 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}