Kakavovo maslo PlanetBIO, 300 g

Blagovna znamka: PlanetBIO
Šifra: {{data.code}}
Kakavovo maslo PlanetBIO, 300 g

PlanetBIO kakavovo maslo se pridobiva iz ekoloških kakavovih zrn sorte criollo. Ima bogato čokoladno aromo.

Spletna cena {{$func.formatPrice(price_data.price)}} €
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. 

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 4 eur

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Zakaj PlanetBIO kakavovo maslo?

Sorta criollo. PlanetBIO kakavovomaslo izvira iz kakavovca sorte criollo, ki velja za najboljšo in najbolj cenjeno sorto kakava na planetu. Odlikuje jo bogata kompleksna aroma, polna subtilnih okusov, ki kar trajajo in jih ceni vsak ljubitelj dobre čokolade. V primerjavi z drugimi sortami kakava je criollo zahteven za gojenje in ima manjši letni donos, zato predstavlja le manj kot 5 % svetovne proizvodnje kakava. Ker zahteva njegovo gojenje več znanja in nege, so criollo kakavovi izdelki dražji, a zato toliko bolj kakovostni, okusni in hranljivi.

Obisk dobaviteljev v Peruju. Leta 2012 smo obiskali naše dobavitelje kakava iz Peruja. Na lastne oči smo preverili pogoje, v katerih raste PlanetBIO kakav in bili navdušeni nad neokrnjenostjo južnoameriške džungle, od koder izvira kakavovec.

Ekološki certifikat & gojenje po načelih permakulture. Vsi PlanetBIO kakavovi izdelki imajo ekološki certifikat, ki ga podeljuje Evropska komisija, hkrati pa so gojeni po še veliko strožjih načelih. Naši pridelovalci namreč sledijo načelom permakulture, saj je to dolgoročno najbolj učinkovit način za trajnostno gojenje kakava. Kakavovce sadijo v senco višjih dreves, kjer najlepše uspevajo, namesto umetnih gnojil uporabljajo naravni kompost iz bananinih listov in drugega rastlinskega odpada, pri pridelavi pa seveda ne uporabljajo nobenih insekticidov ali fungicidov.

Optimalno ohranjanje hranil. Pri PlanetBIO se trudimo, da naši izdelki v sebi ohranijo kar največ prvotnih hranil in so minimalno obdelani. Naša kakavova zrna niso pražena in zato v sebi ohranijo kar največ mineralov in ostalih hranil. PlanetBIO zdrobljena kakavova zrna so presna, medtem ko se kakav v prahu in kakavovo maslo med mletjem v pasto segrevata na nekoliko višje temperature (okrog 60°C), zato tehnično gledano nista presna, še vedno pa vsebujeta občutno več hranil od konvencionalnih kakavovih izdelkov, pri katerih so kakavova zrna pražena.   

PlanetBIO kakavovo maslo se pridobiva iz ekoloških kakavovih zrn, ki rastejo na criollo kakavovcih. Kakavovec (Theobroma cacao) je nizko zimzeleno drevo, ki izvira iz tropskih območij Srednje in Južne Amerike. S svojimi nežnimi svetlečimi listi in lepimi belimi cvetovi je zanimiv že sam po sebi, a ga poznamo predvsem zaradi kakavovih zrn. Cenili so jih že Maji in Azteki, ki so jih uporabljali kot denarno valuto in za pripravo grenkih, a hranljivih napitkov. Na kakavovcu se preko celega leta razvijajo in zorijo veliki, do 30 cm dolgi stroki. V njih se skriva med 20 in 60 semen, ki jih obdaja bela pulpa sočnega in osvežilnega okusa. Iz sveže pulpe stiskajo sok, iz kakavovih zrn pa stiskajo kakavovo maslo.

PRIDELAVA

Kakavova zrna sorte criollo najprej naravno fermentirajo na svežem zraku in s tem izgubijo del prvotne grenčine. Nato jih posušijo in zmeljejo v gosto pasto, iz katere se pri temperaturah okrog 60°C izloči maščoba – PlanetBIO kakavovo maslo. To je sprva tekoče, kasneje pa se strdi in se na sobni temperature nahaja v trdni obliki. Iz trde snovi, ki ostane po stikanju kakavovega masla, se pridobiva PlanetBIO kakav v prahu.

PlanetBIO kakavovo maslo se na temperaturah do 35 °C nahaja v trdnem stanju. Če ga želimo uporabiti v receptih, ga moramo običajno najprej staliti. To najlažje storimo tako, da trde delce kakavovega masla stopimo v skodelici nad vodno kopeljo, ali pa posodico s kakavovim maslom postavimo v dehidrator ali rahlo ogreto pečico.
Tekoče PlanetBIO kakavovo maslo lahko nato dodajamo v čokoladne smutije ali tople napitke, v granole, energijske ploščice, čokoladne kreme, sladke namaze ali v testo za piškote. Zaradi njegove lastnosti, da se na sobni temperaturi nahaja v trdnem stanju, je odličen za strjevanje čokolad, presnih tort, energijskih ploščic, čokoladnih namazov, krem in pudingov.

Uporabite ga lahko tudi za izdelavo masažne ploščice,  kot sredstvo za nego kože in strij, saj kožo vlaži in ščiti

Izdelava je enostavna - na vodni kopeli stopite kakavovo maslo, ga vlijete v priložen modelček in shranite v hladilniku, da se strdi. V kombinaciji z eteričnimi olji, kot sta sivka in geranija, je kakavovo maslo odlično za nego kože po sončenju. Vaša koža bo hvaležna, saj ji bo kakavovo maslo vrnilo svežino in prožnost ter jo nahranilo z vitaminom E, ki ščiti celice pred škodljivim vplivom prostih radikalov.

Odlična vpojnost bo segla v globlje plasti kože, zato bo negovalna ploščica nepogrešljiva pri masažah, vzljubile ga bodo tudi nosečnice in mamice, saj prispeva k blaženju strij, odlična nega pa je tudi za nežno otroško kožo.

Kakavovov maslo se najbolje absorbira v vlažno kožo, po kopanju (tuširanju).

Ekološko kakavovo maslo iz zrn kakavovca (Theobroma cacao) varieteta criollo.

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Drugi so kupili tudi

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}