Indikator za merjenje pH (zakisanosti), 100 lističev

43
Šifra: {{data.code}}
Indikator za merjenje pH (zakisanosti), 100 lističev

Vas zanima, ali ste zakisani? Z merjenjem pH urina boste hitro dobili odgovor. Sto lističev indikatorja, z lestvico od 5,5 do 7,9 pH in natančnostjo merjenja na eno decimalko (na primer 6,1 ali 6,4), je idealen in praktičen pripomoček za to. Barvna lestvica je natisnjena na notranji strani platnic. 

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. 

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 120 EUR, brezplačno za naročila nad 120 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

Kdaj smo zakisani?

Če bodo vaše izmerjene vrednosti odstopale od krivulje zdravega človeka (njihovo povprečje ni okrog 7 pH), ste zakisani. Pomembno je tudi, da je jutranji urin od 6 do 6,5 (ponoči telo razstruplja, zato se čez noč v urinu naberejo kisline) in da je krivulja dinamična (torej da so pH vrednosti urina različne).

Kako se lahko razkisamo?

Telo razkisate z bazično prehrano, bazičnimi minerali in bazičnimi kopelmi - bazične infuzije pa dobite samo pri zdravniku ... Najbolj nas zakisajo sladkorji, ogljikovi hidrati in živalske beljakovine (meso), zato se jih moramo pri t.i. bazični dieti izogibati. Pri presnovi teh živil se tvorijo kisli ostanki; nekaj jih telo lahko nevtralizira s pomočjo mineralov v telesu in izloči z urinom. Če pa je kislin preveč, se vskladiščijo v vezivnem in maščobnem tkivu (značilen rezultat zakisanosti je na primer celulit). Samo s hrano zelo počasi razkisamo telo, ponavadi traja od 3 do 5 let, pri tem pa moramo biti zelo dosledni in disciplinirani.

Za hitrejše razkisanje telesa si lahko pomagamo z jemanjem bazičnih mineralov, ki nevtralizirajo uskladiščene kisline v telesu. Prav tako nepogrešljive pri razkisanju so bazične kopeli, saj se po približno 45 minutah ležanja v takšni kopeli, začne proces nevtralizacije kislin preko kože. razkisanje z bazično kopeljo je uspešno, če kopel traja vsaj 90 minut, privoščimo pa si jo vsaj 1 x tedensko.

Kdaj nismo več zakisani?

Priporočamo vam, da po treh mesecih razkisanja ponovite merjenje pH urina (še prej pa za tri dni prenehate uživati bazične minerale, ki urin umetno delajo bazičnega) in na takšen način sami kontrolirate potek razkisanja. Če krivulja še vedno ne bo idealna, nadaljujte z razkisanjem. Ponavadi traja 6 do 12 mesecev, da dosežemo prave vrednosti. Vendar se je vredno potruditi, saj je samo bazično telo tudi zdravo telo. Naša kri je namreč rahlo bazična, zato je vsak višek kislin, ki ga imamo v telesu, zelo obremenilen.

Nasvet:

Kje se nahajajo bazične snovi v prehrani?

Jejte veliko (divjih) zelišč in začimb.

V zrelem sadju in zelenjavi je veliko organskih mineralov, zato ju pri bazični prehrani najbolj priporočamo.

Najbolj zakisajo sladkorji (v vseh oblikah), meso in žita (oziroma vsi ogljikovi hidrati, ki pri presnovi razpadejo na sladkorje).  

Iz snopiča odtrgajte listek lakmusovega papirja in ga za dve sekundi podržite pod curkom urina. Listek se bo takoj obarval. S pomočjo barvne skale, ki je na notranji strani platnic, odčitajte, kakšna je pH vrednost urina.

Pomembno:

1. V dneh, ko merimo pH urina, ne smemo jemati prehranskih dopolnil, saj lahko le-ta vplivajo na kislost ali bazičnost urina. Prehranska dopolnila prenehamo jemati tudi vsaj tri dni pred merjenjem.

2. Rezultati merjenj bodo uporabni le, če boste upoštevali celotno DNEVNO krivuljo (in ne zgolj posameznih izmerjenih vrednosti). Zato morate meriti pH urina najmanj 3 dni, vsakokrat, ko greste na stranišče, in vrednosti sproti vnašati v diagram (upoštevati morate tudi uro, ko ste izmerili pH vrednost urina!). Na koncu dneva izmerjene vrednosti povežite v krivuljo. Po treh dneh merjenja boste imeli tri krivulje, po eno za vsak dan.

Drugi so kupili tudi

Prehranska dopolnila
Spletna cena 4,11 €
Medicinski pripomočki
Redna cena 0,64 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}