Čitalnik FreeStyle Libre

245
Šifra: {{data.code}}
Čitalnik  FreeStyle Libre

Sistem FreeStyle Libre flash za spremljanje glukoze je sestavljen iz dveh glavnih delov: ročnega čitalnika in senzorja za enkratno uporabo, ki ga nosite na telesu. Čitalnik se uporablja za brezžično odčitavanje senzorja in dobivanje odčitkov glukoze. Vgrajen ima tudi merilnik vrednosti glukoze in ketonov v krvi, ki se uporablja s testnimi trakovi FreeStyle Optium za merjenje glukoze in ketonov v krvi. Senzor ni priložen.

Ker je izdelek medicinski pripomoček, vračilo ni možno.

Brezplačna telefonska številka Abbott Laboratories d.o.o. za pomoč uporabnikom izdelkov Libre: 080 11 00, podpora.si@abbott.com

Artikel je na voljo samo v poslovalnicah.
{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Redna cena
artikel

Set z čitalnikom 
Set z čitalnikom vsebuje:
• Čitalnik FreeStyle Libre
• USB-kabel
• Polnilnik
• Navodila za uporabo
• Vodič za hitri začetek

 

Indikacije za uporabo
Sistem FreeStyle Libre flash za spremljanje glukoze (»Čitalnik«) se uporablja s senzorjem FreeStyle Libre ali FreeStyle Libre 2 (»Senzor«) in je namenjen merjenju ravni glukoze v medcelični tekočini pri ljudeh (od 4. leta starosti), vključno z nosečnicami, ki trpijo za sladkorno boleznijo. Čitalnik in senzor sta zasnovana kot nadomestek za merjenje vrednosti glukoze v krvi pri samonadzoru sladkorne bolezni pa tudi za odmerjanje inzulina.  

Uporaba pri otrocih (od 4 do 12 let) je dovoljena, le če je oseba, ki skrbi za otroka, stara več kot 18 let. Skrbnik je odgovoren za upravljanje čitalnika in nastavitev senzorja ter za interpretacijo ali pomoč otroku pri interpretaciji rezultatov meritev vrednosti glukoze, ki so dobljeni s pomočjo senzorja.

Čitalnik se uporablja za odčitavanje glukoze s senzorja. Shrani lahko približno 90 dni zgodovine glukoze in beležk, ki jih vnašate o dejavnostih, kot so jemanje inzulina, hranjenje ali telovadba. Ti podatki vam lahko pomagajo razumeti, kako določene dejavnosti vplivajo na vašo glukozo.
 

Podatki o sistemu
• Čitalnik je zasnovan za uporabo samo s testnimi trakovi za merjenje glukoze in ketonov v krvi FreeStyle Optium ter kontrolnimi raztopinami MediSense.
• Izogibajte se, da bi prah, umazanija, kri, kontrolna raztopina, voda in druge snovi vstopile v vrata USB in režo za testne trakove na čitalniku.
• Fiziološke razlike med medcelično tekočino in kapilarno krvjo se lahko odražajo v razlikah v odčitkih glukoze. Med hitrimi spremembami glukoze v krvi, na primer po obroku, odmerku inzulina ali telovadbi, lahko opazimo razlike v odčitkih glukoze v medcelični tekočini in v kapilarni krvi.
• Pogoji močne dehidracije ali povečane izgube tekočine lahko povzročijo napačne rezultate. Če menite, da ste dehidrirani, se takoj posvetujte s strokovno medicinsko osebo.
• Set s senzorjem naj bo shranjen pri temperaturi med 4 °C in 25 °C. Čeprav ga ni treba hraniti v hladilniku, ga lahko hranite v njem, dokler je temperatura v hladilniku med 4 °C in 25 °C.
• Če imate dogovorjen pregled, ki vključuje uporabo močnega magnetnega ali elektromagnetnega sevanja, kot je rentgeni, MR (slikanje z magnetno resonanco) ali CT (računalniška tomografija), odstranite senzor, ki ga nosite, in si po pregledu vstavite novega. Vpliv teh pregledov na delovanje sistema za spremljanje glukoze ni raziskan.
• Sistem ni raziskan na ljudeh na dializi ali pri otrocih, mlajših od 4 let.

Lastnosti sistema
Več podatkov o tehničnih značilnostih si lahko preberete v navodilih za uporabo testnih trakov in kontrolnih raztopin.

Pred uporabo natančno preberite navodila za uporabo, ki so priložena izdelku.

ADC-23724 v. 1.0

DOWNLOAD Freestyle Libre softver:

Kliknite za dowonload za PC

Kliknite za download za MAC
 


VIDEO: Predstavitev sistema Libre Freestyle Libre


 
VIDEO: Namestitev senzorja
VIDEO: Vaše prvo odčitavanje
VIDEO: Lastnosti in nastavitve sistema
VIDEO: Zamenjava senzorja
VIDEO: Boljši vpogled, boljše vodenje

 


VIDEO: Zakasnitev

 ADC-23724 v. 1.0

• Čitalnik je zasnovan le za uporabo s testnimi trakovi za merjenje ravni glukoze in ketonov v krvi FreeStyle Optium in kontrolno raztopino MediSense.
• Preprečite kopičenje prahu, umazanije, krvi, kontrolne raztopine, vode ali drugih snovi v USB-vhodih čitalnika in režah za testne trakove.
• Fiziološke razlike med intersticijsko tekočino in kapilarno krvjo lahko povzročijo razlike med odčitki ravni glukoze. Razlike med odčitki ravni glukoze v intersticijski tekočini in kapilarni krvi lahko opazite v času hitre spremembe ravni glukoze v krvi, npr. po obroku, odmerjanju inzulina ali telovadbi.
• Senzorjev ne uporabite znova. Senzor in aplikator senzorja sta zasnovana za enkratno uporabo. Če ju uporabite znova, morda ne boste pridobili odčitkov ravni glukoze in lahko pride do okužbe. Izdelka nista primerna za vnovično sterilizacijo. Zaradi nadaljnje izpostavljenosti obsevanju lahko pride do nepravilnih rezultatov.
• Komplet senzorja hranite pri temperaturi med 4 °C in 25 °C. Čeprav vam kompleta senzorja ni treba hraniti v hladilniku, ga lahko hranite v njem,
če je temperatura nastavljena na razpon od 4 °C do 25 °C.
• Če ste naročeni na zdravstveni pregled, ki vključuje močno magnetno ali elektromagnetno sevanje, npr. rentgensko slikanje, slikanje MRI (magnetnoresonančno slikanje) ali CT (računalniško tomografijo), odstranite senzor, ki je pritrjen na kožo, in namestite novega po pregledu. Učinki teh vrst postopkov na delovanje sistema niso ugotovljeni.
• Sistem ni bil ocenjen glede uporabe pri osebah na dializi ali osebah, starih manj kot 4 leta.

Moteče snovi
Jemljete lahko standardne odmerke askorbinske kisline (vitamina C) in se kljub temu odločite za senzor. Če jemljete odmerek askorbinske kisline, ki je višji od največjega priporočenega dnevnega vnosa (RDA), lahko to vpliva na odčitke senzorja in jih prikaže višje, kot dejansko so.

Drugi so kupili tudi

Medicinski pripomočki
Redna cena 101,00 €

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke in izdelke, ki so že v akciji.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}