CITRONELA – BIO eterično olje AROMATRIP® 15 ml

1
Blagovna znamka: AROMATRIP
Šifra: {{data.code}}
CITRONELA – BIO eterično olje AROMATRIP® 15 ml

Eterično olje citronele ima sladko sadni a še vseeno citrusni vonj s katerim osvežuje zrak v prostoru, izboljša koncentracijo in dvigne razpoloženje. Pogosto se uporablja v parfumski industriji, nepogrešljivo pa je tudi v aromaterapiji in kozmetiki.

Vsebina: 15 ml

{{$func.formatPrice(price_data.price)}} € Spletna cena
Ni na zalogi Na zalogi
Predvidena odprema: {{data.shipping_date_formated}}
{{item.title}}: {{selected_attributes[index].title}}
Izberite . Ni na zalogi
{{item.title}}
Ni na zalogi Na zalogi
Brezplačna dostava v Sloveniji pri nakupu nad 50 €.

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije na vaš želeni naslov. 

Paket vam lahko dostavimo tudi na paketomat Pošte Slovenije. Več o lokacijah paketomatov si lahko preberite tu. Paket lahko v PS Paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na izročilni pošti.

Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

DOSTAVA ZA SLOVENIJO STROŠEK DOSTAVE
Nakupi do 25 eur: 3.5 eur
Nakupi od 25-50 eur: 2.5 eur
Nakupi nad 50 eur: brezplačna dostava

 

Strošek dostave za kupce izven Slovenije - v države Evropske unije so ne glede na višino nakupa fiksno določeni za vsako državo posebej. Ne velja za zdravila in medicinske pripomočke.

DRŽAVA STROŠEK DOSTAVE
Hrvaška 7,3 EUR (do 100 EUR, brezplačno za naročila nad 100 EUR) 

 

Dobavni rok

Dostava za Slovenijo: Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 teden). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Dostava za tujino: Dobavni rok za naročila na zalogi je od 7-14 dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok okvirno 14-21 dni.  Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno v katerikoli prodajalni Sanolabor (razen v franšizah). Za več informacij o lokacijah prodajaln Sanolabor kliknite tu.

Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

V primeru, da naročila s plačilom po povzetju ne prevzamete v 7 delovnih dneh, lahko prodajalna naročilo prekliče. 

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu

Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, lahko že vnaprej plačate po predračunu ali s plačilno kartico. Lahko pa naročilo plačate tudi v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu; takrat so na voljo vse plačilne možnosti kot pri običajnem nakupu v prodajalni.

Spletno naročilo lahko prevzamete le s prevzemno številko, ki vam jo pošljemo v e-mailu, ko vas obvestimo, da je naročilo pripravljeno za prevzem.

DOSTAVA ZA SLOVENIJO: v spletni trgovini so kupcu z dostavo v Sloveniji na voljo 3 možnosti plačila:

  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna še vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije (do zneska 98 EUR je to 1,05 EUR),
  • plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart,
  • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navaja podatke iz omenjenega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.

DOSTAVA ZA TUJINO: v spletni trgovini je kupcu z dostavo izven Slovenije (v države Evropske unije) na voljo:

  • Plačilo s plačilnimi karticami: Visa, Mastercard, Maestro, BA, Diners. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen plačilni sistem Bankart.
  • Plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Kupec pri plačilu predračuna navede podatke iz prejetega predračuna. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj po prejetem plačilu. Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeno blago last ponudnika.
artikel

CITRONELA – BIO eterično olje

Primerno za uživanje – BIO arome.

Eterično olje citronela ima cvetni in sladek, a hkrati limonast in sadni vonj, ki dviguje razpoloženje, blagodejno deluje na kožo in odganja mrčes. V azijskem svetu citronelo uporabljajo že več sto let saj izjemno cenijo njeno vsestranskost, saj prinaša tako koristi za zdravje kot tudi za lepoto. 

AROMATRIP ekološko olje je primerno za uporabo v fitoterapiji, aromaterpiji, v kulinariki ali v kozmetiki.

SI-EKO-001

Kmetijstvo izven EU.

  • Botanično ime: Cymbopogon winterianus.
  • Postopek pridobivanja: eterično olje citronele se pridobiva s parno destilacijo listov trave Maha Pengiri, oziroma citrone. Donos olja je med 0,5 in 1,2 %.
  • Poreklo: Indonezija / Java.
  • Vsebina: 15 ml.
  • RASTLINA

Vrsta trave Maha Pengiri (Citronella grass, Cymbopogon winteranius) izhaja iz rodu limonskih trav (Cymbopogon). Rod limonske trave vključuje približno 70 vrst. Trava Maha Pengiri – citronela izvira iz Jave (Indonezija), razširjena je tudi v jugovzhodni Aziji in zlasti v Indiji. Večletna trava raste v snopih in doseže višino do dveh metrov. Spodnji del listov je videti rdečkast. Listi so gladki in sijoči ter zrastejo do metra v dolžino in 1,5 cm v širino. Pri približno dveh tretjinah svoje dolžine se začnejo upogibati. Listni ovoj je gladek in brez dlačic ter rumene ali vijolično rdeče barve.

  • ETERIČNO OLJE

Ekološko eterično olje citronele je rumena tekočina, ki ima močan, trpko svež vonj z aromo po limoni in melisi. Zato je eterično olje citronele znano tudi pod imenom Melissa indicum. Glavne sestavine ekološkega olja citronele so geraniol, citronelal, limonen in citronelol. V manjših količinah so vključeni tudi borneol, geranil acetat, metil evgenol in linalool.

1. UPORABA V NARAVNI MEDICINI /FITOTERAPIJI/ FARMACIJI:

Eterično olje citronela in deli rastline se v Aziji že dolgo uporabljajo za zdravljenje vročine, črevesnih zajedavcev ter prebavnih in menstrualnih težav. V te namene se je utrdila uporaba v masažnih oljih, oblogah, dišavah za prostor (izparilniki ali difuzorji) ali v kopelih.

Znan je tudi močan odbijajoč učinek eteričnega olja citronele za žuželke, zato ga pogosto najdemo v repelentih proti žuželkam kot so pršila za telo in losjoni ali v dišečih vrtnih svečah, dišavah za prostore in dišečih palčkah.

2. UPORABA V AROMATERAPIJI:

Aroma citronele marsikoga spominja na poletne dni, zato v aromaterapiji deluje zelo sproščujoče in pomirjujoče. Olje citronele s svojim svežim vonjem po limoni vnese dobršen del vedrine v vsak prostor, zato je še posebej priljubljeno pri ljudeh, ki se spopadajo z melanholijo in se počutijo preplavljene z negativnimi čustvi. 

Navdušujoča aroma olja citronele je primerna tudi za težke delovne obremenitve in v fazah povečanega napora.

3. UPORABA V KOZMETIKI:

Eterično olje citronele se zaradi svoje arome pogosto uporablja za izdelavo svežih parfumov,  čudovito dišečih krem in mil izjemnega vonja. Olje citronele se dodaja tudi gospodinjskim čistilom kot na primer pralnim praškom, tekočini za pomivanje posode ali čistilom za okna.

Dišave za prostor ki vsebujejo olje citronele, naj bi odganjale neprijetne vonjave, kot so vonj po tobaku, ribah ali potu. Medtem ko se večini zdi aroma citronele zelo prijetna, pa ga žuželke, kot so muhe ali komarji, nikakor ne marajo. Sestavine geraniol, citronelal, citronelol, limonen in metil evgenol so alergeni.

Poživljajoče in uravnotežene lastnosti olja citronele so idealne za aromatično nego kože, naravna esenca kot sestavina pomirjujočih olj za telo in masaže zagotavlja pravo svežino. Pogosto ga najdemo tudi kot dodatek gelom za prhanje in vodnim kopelim, saj na koži ustvari čudovito citrusno aromo, ki vabi k sprostitvi.

Športniki olje citronele uporabljajo predvsem za nego mišic in sklepov – tako pred vadbo kot po njej. Pred nanosom na kožo je pomembno, da olje dobro razredčimo v osnovnem olju ali kremi, pri čemer se izogibamo stiku z očmi in sluznico.

4. UPORABA V KULINARIKI:

Za živilsko industrijo je uporaba primerna le v zelo majhnih količinah. Z oljem citronele lahko aromatiziramo predvsem zeliščne likerje.

Razredčimo jih vsaj v razmerju 1: 1000, to pomeni 1 gram (ml) arome na 1 kilogram (l) hrane.

Splošna navodila za pravilno uporabo arom:

Bio arom nikoli ne dodajamo neposredno v jedi in napitke. Vedno jih najprej razredčimo v izbranem mediju. Kot medij lahko uporabimo npr.:sirup agave, med, olivno olje, smetano, skuto, mandljevo olje, …. Eterična olja vedno uporabljamo pazljivo in po kapljicah – 1-2 kapljici v ustrezni medij, da ne predoziramo. Arome primešamo vedno na koncu, preden dokončamo jed ali testo. Pri peki v pečici se majhen del arome, zaradi vročine, izgubi, zato v receptih za maso testa od 0,5 do 1 kg dodajte 5 – 6 kapljic arome.

Navodila za uporabo eteričnega olja citronele:

Za uporabo v kozmetiki: v 100 ml osnovnega olja, na primer ekološko mandljevo olje, dodajte 3-4 kapljice eteričnega olja, premešajte in uporabite za masažo mišic/sklepov.

Aromaterapija v prostoru: v izparilnik z vodo dodajte 5-6 kapljic eteričnega olja. Vonj citronele sprošča, sveži, spodbuja.

OPOZORILO:

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba arom, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom.

Vsa eterična olja in arome so koncentrati, zato jih pred uporabo vedno razredčite. Hranite v temnem, na hladnem in dobro zaprte! Hranite jih izven dosega otrok! Pazite na oči in sluznico! Nosečnicam se odsvetuje uporaba, v vse namene. Pred morebitno uporabo naj se posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Cymbopogon winterianus

Drugi so kupili tudi

10% popust ob prijavi

Popust ne velja za zdravila brez recepta, medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS, izdelke, ki so že v akciji in izdelke, za katere področna zakonodaja ne dopušča nudenja popustov.

Bodite vedno na tekočem!

Prijavite se na e-novice in vedno boste
na tekočem o prodajnih akcijah in
novostih v ponudbi!

Telefon
{{ errors.first('newsletter_form.ime') }}
{{ errors.first('newsletter_form.priimek') }}
{{ errors.first('newsletter_form.email') }}

S PODPISOM TE PRISTOPNICE IZRECNO SOGLAŠAM, DA ME O UGODNOSTIH, DEJAVNOSTIH, STORITVAH IN DOGODKIH SANOLABORJA OBVEŠČATE PREK IZBRANIH KANALOV.

Z oznako v okvirčku soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., obdeluje moje nakupe in moje osebne podatke ter zame pripravi prilagojeno ponudbo blaga in storitev ter me o njih obvešča prek izbranih kanalov obveščanja (elektronska, pošta, mobilni telefon, klicni center, aplikacije ali klasična pošta).

Z OZNAKO V OKVIRČKU Soglašam, da lahko Sanolabor, d. d., moje osebne podatke uporabi za izvajanje neposrednega trženja in da lahko pridobljene podatke iz tega obrazca, podatke o mojih nakupih ter podatke, ki bodo nastali z uporabo kartice ugodnosti Sanolabor, uporabi za oblikovanje mojega profila za namen izvedbe trženjskih raziskav.